Презентація "Застосування методу біформ. Створення графічного зображення виробу."

Про матеріал
Матеріал презентації до уроку технології у 6 класі за темою " Застосування методу біформ. Створення графічного зображення виробу". Об'єкт проєктної діяльності «Підставка для ґаджета ».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування методу біформ. Створення графічного зображення виробу. Повторення. Метод фантазування. Проєкт «Підставка для ґаджета »

Номер слайду 2

Мета уроку:розвивати предметні компетентності: ознайомити з графічними зображеннями для створення виробу; розвивати ключові компетентності: спілкування державною мовою: обговорювати питання, пов’язані з реалізацією проєкту, ділитися власними думками, ідеями, коментувати та оцінювати власну діяльність та діяльність інших; уміння вчитися впродовж життя: формувати власну потребу в навчанні, шукати та застосовувати потрібну інформацію для реалізації проєкту;соціальна та громадянська компетентність: уміння працювати самостійно та в команді з іншими на результат, повагу один до одного.

Номер слайду 3

СЬОГОДНІ ВИ:ознайомитеся з використанням біоформ у створенні виробів; розглянете, які бувають зображення; дізнаєтеся, що таке графічні об’єкти; з’ясуєте, за допомогою яких інструментів зручно створювати різні графічні об’єкти. Виконаєте графічне зображення свого виробу.

Номер слайду 4

17.01.2024 СьогодніПригадай. Основа методу проєктування — перенесення об’єктів в інші умови. Підручник. Сторінка9 Сутність методу фантазування полягає в тому, щоб уявити образ нового виробу, навіть якщо його конструкція невідома. Цей образ переносять на папір у вигляді малюнка

Номер слайду 5

17.01.2024 СьогодніПригадай. Класичний приклад фантазії — казка. Дуже цікавим є перенесення персонажів та технічних об’єктів у казкові умови. Можна також подумки переміститися на іншу планету й подивитися, що при цьому зміниться. Підручник. Сторінка11

Номер слайду 6

17.01.2024 СьогодніПопрацюй в групі Розглянь звичайні предмети побуту (наприклад, стілець, лампа, столик) та придумай креативний і фантазійний спосіб покращити його дизайн. Опиши свої ідеї.

Номер слайду 7

Використання біоформ у створенні виробів. Біоформи — це наявні в природному середовищі форми чи обриси, які людина стилізує й використовує для створення зручних та естетичних предметів свого матеріального оточення. Зазвичай природні форми мають свій колір, забарвлення, візерунок.

Номер слайду 8

Для створення літальних апаратів люди запозичили форму птаха, будову його крила

Номер слайду 9

Спідниця «Тюльпан»

Номер слайду 10

17.01.2024 СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 11

Графічні зображення – це креслення, малюнки, фотографії, ескізи, схеми, які використовують у повсякденні, роботі, навчанні.

Номер слайду 12

Поміркуйте, за допомогою яких інструментів можна створити подані зображення. Де їх використовують? З якою метою?

Номер слайду 13

Зображення складаються з окремих об’єктів. Ці об’єкти називають графічними.

Номер слайду 14

Існують спеціальні інструменти для створення певних графічних об’єктів. Для створення креслень використовують лінійку і циркуль. Для складання схем, створення однакових фігур – трафарети і шаблони.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

17.01.2024 Сьогодні

Номер слайду 17

17.01.2024 СьогодніПравила безпеки на уроці Користуватися прийомами роботи з інструментами, як ознайомив учитель. Тримати своє робоче місце у належному порядку.

Номер слайду 18

Практична робота. Виконання графічного зображення свого виробу (підставки для телефона).

Номер слайду 19

Графічні зображення17.01.2024

Номер слайду 20

Графічне зображення виробу17.01.2024

Номер слайду 21

Перевір свої знання

Номер слайду 22

Що таке ескіз?17.01.2024 СьогодніВправа «Мікрофон»Що важливо враховувати під час створення ескізу?

Номер слайду 23

Домашнє завдання1. Закінчити виконання практичної роботи (графічне зображення свого виробу). 2 . Виконане завдання надсилати на освітню платформу Human або ел. пошту valentinakapusta55@gmail.com

Номер слайду 24

Що вас на уроці тягнуло вниз?17.01.2024 СьогодніВправа «Повітряна куля»Що вас на уроці піднімало вгору?

Номер слайду 25

Використані ресурсиhttps://naurok.com.ua/prezentaciya-z-kreslennyahttps://vsimpptx.com/school/tehnologiyi

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Додано
18 січня
Переглядів
302
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку