Презентація Застосування похідної в прикладних задачах

Про матеріал
Застосування похідної в прикладних задачах. Виконання вправ Задачі для виконання на уроці. Матеріали до уроку. 10 клас. Математика
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування похідної в прикладних задачах. Виконання вправ

Номер слайду 2

Задача №1 Автомобіль наближається до мосту зі швидкістю 72 км/год. Перед мостом висить дорожній знак 36 км/год. За 7 сек до виїзду на міст водій натиснув на гальма. Чи з допустимою швидкістю автомобіль виїхав на міст автомобіль, якщо гальмівний шлях задається формулою s=20t-t²? де S-м t- с.

Номер слайду 3

Задача №2 Об`єм продукції V, виговленої бригадою робочих,задається рівнянням V=-5/6 t³ +15/2t² +100t +50 (де t-час роботи в годинах.) 0

Номер слайду 4

Задача №3 Витрати на виробництво продукції X задаються функцією C(x)=x²+5x+4. Виробник реалізує продукцію по 25 грн. Знайти максимальний прибуток і відповідний обєм продукції. П-прибуток,С-затрати,U-виручка, П=U-С.

Номер слайду 5

Задача №4 Цементний завод виготовляє Xт цементу. Згідно з договором він має щоденно постачатибудівельній фірмі по 20т цементу. Виробнича потужність заводу така, що випуск цементу не може перевищувати 90т в день. Визначити при якому об`ємі виробництва питомі витрати будуть найбільшими і найменшими, якщо функція затрат має вигляд K==-x³+98x²+200x, а питомі витрати складають K/x

Номер слайду 6

Задача №5 Бурова вишка розміщена в полі за 9км від найближчої точки шосе. З вишки потрібно направити кур’єра в пункт, розміщений по шосе в 15км від цієї точки. Швидкість кур’єра на велосипеді по полю 8км/год, а по шосе 10км/год. До якої точки на шосе йому потрібно доїхати, щоб досягти пункту в найкоротший час?

Номер слайду 7

Домашнє завдання. Виконання вправ

Номер слайду 8

Вправа №1 Човен знаходиться на відстані 3км від найближчої точки берега А. Пасажир бажає досягти села В, яке знаходиться на березі на відстані 5км від А. Човен пропливає 4км/год, а пасажир іде 5км/год. До якого пункту повинен прибути човен, щоб доїхати до села В найшвидше?

Номер слайду 9

Вправа №2 Молодий підприємець придбав нерентабельне підприємство. Він запросив економіста допомогти йому з розрахунками по оптимізації витрат, поставивши таку ціль – знайти при яких умовах витрати заліза на виготовлення консервних банок будуть найменші,якщо банка має циліндричну форму.

Номер слайду 10

Вправа №3 Для стоянки машин виділили площадку прямокутної форми, яка прилягає однією стороною до стінки будівлі. Площадку обнесено металевою сіткою довжиною 200м. Які повинні бути розміри, щоб площа цієї площадки була найбільшою?

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Заиченко Валентина
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Репенко Віра
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
463
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку