Презентація "Завці спорту"

Про матеріал
Брейн-ринг "Знавці спорту" 1.Пропаганда здорового способу життя. 2. Заохочувати до систематичних занять фізичною культури і спортом. 3. Виховувати дружний колектив, почуття колективізму. 4. Стимулює спілкування і створення дружніх відносин на основі спільних інтересів і кругозір фізичної культури і спорту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Знавці спорту»Брейн–рингІнтелектуальна гра з фізичної культури

Номер слайду 2

1-й етап – розминка;2-й етап – гра з глядачами;3-й етап –бліц-турнір. Етапибрейн - рингу

Номер слайду 3

Зустрічайте команди:5-5а7-7а6-6а

Номер слайду 4

ЕТАПРозминка

Номер слайду 5

1. Гра в ручний м'яч, в якій дві команди по сім гравців намагаються закинути м'яч в ворота іншої команди.2. Початок шляху до фінішу.3. У цьому виді спорту виконують різні акробатичні вправи на снарядах.4. Найстаріший вид спорту, в якому переможцем вважається той, хто першим перетне фінішну лінію.5. Літній варіант ковзанів.6. Гонки на лижах із стріляниною.

Номер слайду 6

7. У цьому виді спорту спортсмен, перебуваючи на хвилях, стоїть на дошці і керує нею.8. Спортивне сходження на гору.9. Спортивна командна гра з овальним м'ячем.10. Спортивна командна гра з м'ячем і битою.11. Спортивна командна гра на льодовому або трав'яному полі.12. Уміння кидати диск, молот, гранату, спис.

Номер слайду 7

13. У цій грі спортсмени з ракеткою в руках переміщаються по корту.14. Спортивний похід або екскурсія по певному маршруту.15. Спортивна гра на льоду, що зародилася в Шотландії ще в ХVІ столітті.16. Гра, в якій необхідно перекинути м'яч через сітку.17. У цій грі необхідно вибити битою якомога більшу кількість фігур.18. Брас, батерфляй, кроль, дельфін, про що йде мова?

Номер слайду 8

19. Пірнання і плавання під водою з аквалангом.20. Єдиноборство двох спортсменів, яке проходить за певними правилами.21. У цьому виді спорту спортсмен стоїть на дошці і спускається по сніжному схилу.22. У цій грі використовується тридцять дві фігури чорного і білого кольору, які розташовуються на дошці.23. Змагання проходять на рапірах, шаблях, шпагах.24. Гра в кеглі, які потрібно збити за допомогою важких куль.

Номер слайду 9

25. У цій грі використовують кий і двадцять одну кулю.26. Швидкісний спуск з крижаної гори на спеціальних санях.27. Боксерська трихвилинка.28. Суть цієї гри полягає в тому, щоб не дати волану торкнутися землі.29. Давній вид спорту в якому потрібно підняти велику вагу.30. У цей вид спорту грають десять польових гравців і один воротар.

Номер слайду 10

ЕТАПГра з глядачами

Номер слайду 11

1. Що таке фальстарт?(Передчасний старт до сигналу судді, забіг або заплив починають заново. За два фальстарту спортсмена дискваліфікують)2. Назвіть 5 спортивних термінів, що починаються з літери «С»(Стадіон, сітка, секундомір, свисток, спартакіада, спринт, старт)3. У яких видах спорту, крім кінного, зустрічається кінь? (Шахи, спортивна гімнастика)4. Назвіть різновиди лиж.(Змагальні, слаломні стрибкові, туристичні, мисливські, водні)

Номер слайду 12

5. У якому виді спорту правила забороняють бігти? (Спортивна ходьба)6. Назвіть всі види гімнастики.(Спортивна, акробатика, художня гімнастика)7. Згадайте девіз Олімпійських ігор.(Швидше вище сильніше)8. Двоє одночасно приходять до фінішу, але медаль вручають тільки одному. У якому виді спорту це не викликає заперечень?(В кінному спорті)

Номер слайду 13

{22838 BEF-8 BB2-4498-84 A7-C5851 F593 DF1}ШБІАКБОБШБЕУТЛОНСЙАДМГПЛЕЛЕГЬІШУАВАНОТНІНГЬЯННУЖВКЕЛКНКДАЙСГЕТОЗнайдіть в цій таблиці види спорту{22838 BEF-8 BB2-4498-84 A7-C5851 F593 DF1}ШБІАКБОБШБЕУТЛОНСЙАДМГПЛУЛЕГЬІШУАВАНОТНІНГЬЯННУЖВКЕЛКНКДАЙСГЕТО

Номер слайду 14

Знайдіть відмінності

Номер слайду 15

ЕТАПБліц-турнір

Номер слайду 16

1. На які частини (тимчасові відрізки) діляться матчі в тенісі?2. Скільки гравців повинно бути в баскетболі?3. Як називається бігун на короткі дистанції?4. Яка вага гранати для дівчат?5. Як називається боротьба на руках?6. Назвіть в якій грі користуються найважчим м'ячем?7. Як часто проводяться Олімпійські ігри?8. Як називається лад, в якому учні розміщені на одній лінії один біля іншого?Питання для команди «ГРУПИ 5-5 А»

Номер слайду 17

1. У якому виді спорту найвищий старт?2. Як називають молодого спортсмена?3. Як називаються отвори більярдного столу, які під час гри заганяють кулі?4. На яких майданчиках проходять змагання з тенісу?5. Скільки гравців грає в волейбол?6. Назвіть що захищає голову велогонщика?7. Яким способом можна стрибнути у висоту?8. У якому році проходили Олімпійські ігри в Ріо?Питання для команди «ГРУПИ 6-6 А»

Номер слайду 18

Питання для команди «ГРУПИ 7-7 А»1. На які частини (тимчасові відрізки) діляться матчі в хокеї?2. Як називається танцюрист на льоду?3. Назвіть вагу гранати для юнаків?4. В якій грі користуються найлегшим м'ячем?5. Як називається лад, в якому учні розташовані в потилицю один одному?6. Яка довжина бігової доріжки по колу на спортивному стадіоні?7. У якому виді спорту найнижчий старт?8. Чи може хокей бути літнім видом спорту?

Номер слайду 19

Супер-гра. Скласти якомога більше слів в називному відмінку одниниим зі слова. Фізкультура (час 1 хв).

Номер слайду 20

Дякую за гру!

pptx
Додав(-ла)
Шрамко Артем
Додано
3 лютого 2021
Переглядів
1422
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку