Презентація."Завершення та підсумки Другої світової війни."

Про матеріал
Презентація-конспект для групових,індивідуальних та класних робіт..З використанням тестів,схем,таблиць та посилань на відео уроки та онлайн тести.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картку підготувала Мотенко І.О. Запишіть тему і дату

Номер слайду 2

Визначати причини та зміни під-час Другої світової війни аналізувати мирні договори із союзниками Німеччини прослідковувати зміни у формуванні військових блоків зіставляти та критично аналізувати інформацію з різних джерел

Номер слайду 3

Проаналізуйте ілюстрацію ст.139 (підручникТ.В.Ладиченко) Проаналізуйте документальні кадри за посиланням(Інтернет джерело) https://youtu.be/RDvSJ3wl6HM Рух опору (фр. rйsistance) — організовані зусилля частини населення країни, спрямовані на опір легітимній чи окупаційній владі і підрив громадського порядку та стабільності, зумовлюється дуже рішучими діями Окупація (військова) — зайняття збройними силами однієї частини держави або всієї території даної держави без отримання суверенних прав на неї.

Номер слайду 4

Після вторгнення Третього Рейху в СРСР представники Великої Британії і США почали надавати йому економічну допомогу. 1 січня 1942 року у Вашингтоні представники СРСР, США, Великої Британії і Республіки Китай підписали Декларацію Об'єднаних Націй, до якої згодом долучились 22 країни. 26 травня підписано договір між СРСР та Великою Британією про союз у війні з Третім Рейхом. 11 червня підписано аналогічний договір між СРСР та США.

Номер слайду 5

Радянська і німецька сторони чекали від літа 1942 року реалізації своїх наступальних планів. Гітлер націлював основні зусилля вермахту на південний сектор фронту, переслідуючи найперше економічні цілі. 19 листопада 1942 року Червона армія перейшла в контрнаступ під Сталінградом, і до 2 лютого неймовірними зусиллями завдала переломну поразку німецьким військам, внаслідок якої вдалось оточити і розгромити дві німецькі, дві румунські та одну італійську армії. Це була найбільша наземна битва війни.

Номер слайду 6

У червні 1942 року відбулася Битва біля атолу Мідвей — великий морський бій в Тихому океані. Перемога флоту США над Об'єднаним флотом Японії стала поворотною точкою у війні на Тихому океані. Японський флот, що втратив 4 важкі авіаносці, 250 літаків та найкращих пілотів, назавжди втратив можливість ефективно діяти поза зонами прикриття берегової авіації. Японія перейшла до оборони. 11 травня 1943 року американці розпочали операцію з відвоювання острова Атту. Після тривалого і запеклого бою всі японці загинули.

Номер слайду 7

У Північні Африці 23 жовтня британці, якими командував Монтгомері, перейшли в наступ щоб повернути втрачену територію і знищити німецько-італійські війська. У ніч на 3 листопада Роммель був змушений віддати своїм військам наказ про відступ, оскільки всі можливості для подальшого опору були вже вичерпані. 12 листопада, переслідуючи розрізнені сили противника, британці досягли Тобрука та захопили його. Друга битва під Ель-Аламейном (23 жовтня — 4 листопада 1942 року) закінчилася повною поразкою німецько-італійської танкової армії. 13 травня італо-німецькі війська капітулювали.

Номер слайду 8

18 січня внаслідок наступу Червоної Армії прорвано кільце блокади навколо Ленінграда. 1943 року затверджено військову операцію під кодовою назвою «Цитадель». 5 липня розпочалася, а 23 серпня завершилася Курська битва. Почався відступ німецьких військ по всій лінії фронту. Почалися бої за Білоруську і Українську РСР. У битві за Дніпро Червона Армія завдала Третьому Рейху чергової поразки, звільнивши Лівобережну Україну і Кримський півострів. 28.10.1944 – звільнено останній населений пункт на території України.

Номер слайду 9

10 липня 1943 року союзники висадилися в Сицилії. У вересні 1943 року британо-американські війська висадилися на півдні Аппеннінского півострова. Бадольо підписав з ними перемир'я і оголосив про вихід Італії з війни. Однак, скориставшись розгубленістю союзників, Гітлер звільнив Муссоліні, і на півночі країни було створено маріонеткову державу Італійська соціальна республіка. Восени 1943 року війська США та Великої Британії просувалися на північ. До січня 1944 року союзники досягли німецьких укріплень «Зимової лінії». 4 червня 1944 року союзники звільнили Рим.

Номер слайду 10

Швидкий розвиток подій на всіх фронтах, особливо на радянсько-німецькому, вимагав від союзників уточнення та узгодження подальших планів ведення війни. 28 листопада — 1 грудня 1943 року в столиці Ірану Тегерані відбулася конференція, глав урядів трьох держав — СРСР, США і Великої Британії. Основним питанням було відкриття другого фронту в Західній Європі.

Номер слайду 11

У лютому-березні 1945 року союзники під час Маас-Рейнської операції захопили всю територію Третього Рейху на захід від Рейну і форсували Рейн. Союзники продовжили наступ вглиб Німеччини, і 25 квітня зустрілися з радянськими військами на Ельбі біля Торгау. 2 травня британські та канадські війська захопили весь північний захід Німеччини. 16 квітня 1945 Червона армія почала наступ на Берлін. В загалому в штурмі Берліна брало участь шість армій 1-го Білоруського фронту і три армії 1-го Українського фронту. 1 травня розпочалася масова капітуляція гарнізону Берліна.

Номер слайду 12

8 травня у передмісті Берліна, зайнятому радянськими військами, представники німецького головнокомандування на чолі з генералом Кейтелем підписали акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Німеччини.

Номер слайду 13

У червні 1945 року японці втратили Індонезію, змушені були залишити Індокитай. Японський уряд відхилив вимогу про капітуляцію. 6 серпня на Хіросіму, а через три дні на Наґасакі американцями скинуто атомні бомби. 8 серпня СРСР оголосив війну Японській імперії, розірвавши Японсько-радянський пакт про нейтралітет, а 9 серпня почав наступ. 2 вересня о 9:02 за токійським часом на борту американського лінкора «Міссурі» підписано акт про беззастережну капітуляцію Японської імперії. Найбільша війна в історії людства завершилася.

Номер слайду 14

Склади ментальну таблицю. Третій Рейх План “Ост” ...... ...... ...... ......

Номер слайду 15

Опрацювати параграф 26-27 Вивчити основні дати та події Переглянути відео за посиланням (Інтернет ресурс) https://youtu.be/H7L0bE3fZ74 Успіхів!

ppt
Додано
5 липня 2021
Переглядів
3812
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку