Презентація "Збережімо нашу планету зеленою та квітучою"

Про матеріал
Презентація до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів» 2020 рік.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережімо нашу планету зеленою і квітучою!Презентація до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2020 під гаслом “Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів”. Підготувала зав. бібл-кою Молчанова Н. Г. ЗОШ № 25 м. Маріуполь

Номер слайду 2

ЕКОЛОГІЯ – це наука про довкілля. Ціль уроку: Виховувати дбайливе ставлення до природи. Сформувати знання про можливість допомоги кожного для збереження навколишнього середовища.

Номер слайду 3

Неможливо уявити життя поза природним середовищем. Адже це – повітря, яким дихаємо, вода, яку п’ємо, земля, яка нас годує

Номер слайду 4

Чи знаєш ти, що без води людина може прожити лише кілька днів, а без їжі – кілька тижнів? А скільки можна прожити без повітря?

Номер слайду 5

На жаль, людина впливає на довкілля здебільшого негативно своєю діяльністю.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Проте кожен із нас може вплинути та прийняти участь в збереженні природи!Що ти робиш корисного кожного дня збереження навколишнього середовища?А що робиш кожного місяця або ще рідше для збереження довкілля?Поміркуй та дай відповідь!

Номер слайду 8

Кожен день: Економічне споживання води: Не залишаю кран весь час відкритим, коли умиваюся і чищу зуби;Намагаюся, щоб вода витікала тоненькою цівкою;Швидко приймаю душ;Миючи посуд, користуюся мискою, а потім швидко полощу.

Номер слайду 9

Кожен день: Вимикання світла та електроприладів, якими не користуються.

Номер слайду 10

Кожен день: Сортування сміття.

Номер слайду 11

Кожен день: Не смітити!

Номер слайду 12

Кожен день: Дружба між людьми на планеті.

Номер слайду 13

Кожен день: Економічне споживання води;Вимикання світла та електроприладів, якими не користуються;Сортування сміття;Не смітити!;Дружба між людьми на планеті.

Номер слайду 14

При нагоді: Насаджування дерев.

Номер слайду 15

При нагоді: Очищення довкілля.

Номер слайду 16

При нагоді: Зменшення непотрібних покупок: Склади перелік речей, які тобі потрібно купити заздалегідь;Переглянь свої речі й обери ті, які можна полагодити та оновити;Відремонтуй те, що зможеш;Замість купувати спробуй зробити це самостійно (наприклад, подарунок бабусі).

Номер слайду 17

При нагоді: Скажи “Ні!” купівлі хутряних виробів та зрубаних ялинок.

Номер слайду 18

При нагоді: Брати участь у здачі макулатури.

Номер слайду 19

При нагоді: Вторинне та довготривале використання: Збираю використаний папір, оскільки можна використовувати його з іншого боку;Дописую зошит до кінця;Обережно поводжуся з книжками та журналами;Непотрібні мені іграшки й книжки віддаю іншим дітям;Залишками їжі підгодовую птахів та свійських тварин.

Номер слайду 20

При нагоді: Збереження тепла: Стежу за тим, щоб були щільно зачинені двері й вікна у холодну пору року; не стій довго в дверях, тримаючи їх відчиненими.

Номер слайду 21

При нагоді: Збираю та здаю батарейки у спеціально відведених місцях.

Номер слайду 22

При нагоді: Насаджування дерев;Очищення довкілля;Зменшення непотрібних покупок;Скажи “Ні!” купівлі хутряних виробів та зрубаних ялинок;Брати участь у здачі макулатури;Вторинне та довготривале використання;Збереження тепла;Збираю та здаю батарейки у спеціально відведених місцях.

Номер слайду 23

Наша планета Земля – найпрекрасніше місце у Всесвіті. Збережімо її зеленою і квітучою!!!

pptx
Додано
13 жовтня 2020
Переглядів
6126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку