Презентація "Збіг однакових приголосних звуків на межі кореня та суфікса"

Про матеріал
Презентація "Збіг однакових приголосних звуків на межі кореня та суфікса" містить цікаві вправи для уроку української мови в 3 класі на таку ж тему.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Збіг однакових приголосних звуків на межі кореня та суфікса Ось дзвінок сигнал подав — До роботи час настав. Ось і ми часу не гаймо, А урок свій починаймо.

Номер слайду 2

Каліграфічна хвилинка Словникова робота Гра «Знайди "зайве” слово» Жовтий, жовтень, червоний, чорний. Я яЯя Як ся ря ям ял ясен якір яблуня Маленька праця краща за велике безділля. — Підкресліть антоніми.

Номер слайду 3

сонний; денний; осінній. Підберемо споріднені слова-прикметники Розберіть слова за будовою Сонний, денний,осінній Робота над темою Сон – день – осінь –

Номер слайду 4

Запам’ятайте! Якщо корінь закінчується приголосним [н], то в словах із суфіксом -н- виникає збіг двох приголосних, що на письмі передається подвоєнням букв нн: годинник, осінній.

Номер слайду 5

Фізкультхвилинка Очки вліво подивились — Там нічого не змінилось. Вправо повели зінички — Ні зайчика, ні лисички. Очки вгору, очки вниз, Не лінуйся, посміхнись. Очки сплять, вони втомились. Знов відкрились, подивились. Сплять — відкрились (2 рази) І на цьому зупинились.

Номер слайду 6

Утворіть слова за зразком. Зразок: день — денний. законний кінний причинний осінній ранній Робота в парах Закон — ... кінь — ... причина — ... осінь — ... ранок — ...

Номер слайду 7

За раннім літом прийде рання осінь — Осіння прохолода ночі напува. Ховають сірі хмари неба просинь, А вітер листя з вишень нишком обрива. По всіх прикметах — осінь зовсім близько, Знайомим смутком вечір плечі огорта. І літніх днів яскраво-ніжну низку Минуле в скриньку незабаром захова. О. Радченко Прочитайте вірші. Які слова, що відповідають темі нашого уроку? Доведіть. Поетична хвилинка Ночі туманні, ночі осінні, Місяць та степ за селом. Хто там пройшов по далекій стежині, Білим махнув рукавом? Стану, погляну, гукнути боюся. Срібне безмов’я кругом. Довго не йшов — у зорю обернувся... Місяць та степ за селом. М. Луків

Номер слайду 8

Продовж речення

Номер слайду 9

Дякую!

ppt
Додав(-ла)
Харчук Надія
Додано
22 грудня 2020
Переглядів
3086
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку