Презентація " Правопис префіксів роз-,без-."

Про матеріал
Презентація " Правопис префіксів роз-,без-" містить цікаві вправи для індивідуальної та групової роботи на уроці української мови.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правопис префіксів роз-, без-. Перенос слів із префіксами Ось і все – дзвенить дзвінок! В гості йде до нас урок. Стали , дітки , підтягнулись, Одне одному всміхнулись, На урок старання не забудьте взяти, Протягом уроку дружно працювати, Нові таємниці в мові швидко розкривати. Не просто слухати, а чути! Не просто дивитися, а бачити! Запам’ятовувати, розповідати!

Номер слайду 2

Каліграфічно щоб писати - Треба рівну спинку мати. Зошит класти навскоси. Гарнесенько в ньому запиши! Розсипає з неба сніг Білим килимом до ніг. Миколайчики приносить, Новий рік у гості просить. Дорожній майстер грудень Мости будує всюди, Вкриває річки кригою, Воює із відлигою, Дороги підморожує Ще й снігом припорошує, Щоб на дзвінких санчатах Новому року мчати. Г г Гг гр ру уд де ень грудень Написання деформованого речення: Грудень, зиму, кінчає, а, починає, рік. Фонетичний розбір слова. Грудень зиму починає, а рік кінчає. Каліграфічна хвилинка

Номер слайду 3

Зробимо висновок: Префікс Частина слова Пишем разом Утвороює слова Між ними не можна вставити слово Прийменни Службова частина мови Пишемо окремо Зв’язує слова Можна вставити слово (питання) Робота в групах. Розкрити дужки та пояснити написане 1 – ша група: Миколка (за)йшов(за) товаришем. 2 – га група: Рибалки вже далеко (від)пливли (від)берега.

Номер слайду 4

Із-за парт ми вийшли всі. Вгору добре потяглись, На носочки піднялись. Опустились легко вниз — І подув в обличчя бриз. Як дерева покачало! Вправо-вліво, вліво-вправо! Біля парти всі присіли, Потім встали — й полетіли. Руки в боки узяли, На всі боки повели. Руки вниз всі опустили І за парти тихо сіли. Фізкультхвилинка Що ж , мабуть, прийшла пора Всім нам відпочити. Хочу на фізкультхвилинку Усіх запросити.

Номер слайду 5

2.Вправа 144(усно) 3.Вправа 145 4.Вправа 146 Треба нам не помилятись — В роз- і без — не забувати Завжди букву «зе» писати. Сприймання й усвідомлення нового матеріалу 1.Відео

Номер слайду 6

4-та пара. Придумати і записати слова з префіксами роз-, без-. 3-тя пара. Слова в яких допущено помилку, поділіть на склади для переносу. 2-га пара. Скласти речення зі словами, які написані правильно. 1-ша пара. Виписати слова, в яких знайшли помилку. Довести правильність свого вибору. Робота в парах Бескрайній, беззвучний, роздати, росфарбувати, росв’язати, безшумний, безкрайній, розкреслити.

Номер слайду 7

Заплести, загадувати, з’єднувати. Роз- Розплести, розгадувати, роз’єднувати. Гра «Префікс» До поданих слів доберіть антоніми.

Номер слайду 8

Підсумок уроку. Гра « Мікрофон» — Похвастайтеся,що нового дізналися на уроці? — Чого навчилися? — Над якою темою ми сьогодні працювали? — Що необхідно пам’ятати про правопис префікса роз-? — Який ще префікс підпорядкований цьому правилу? — Як правильно переносити слова з префіксами роз-, без-? Яке завдання вас порадувало найбільше?

Номер слайду 9

Продзвенів для нас дзвінок, Ми кінчаємо урок, Працювали всі старанно, То ж почуйте у кінці, Що ви справжні молодці! МОЛОДЦІ !!!

ppt
Додав(-ла)
Харчук Надія
Додано
24 грудня 2020
Переглядів
991
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку