Презентація "ЗДОБУВАЧ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЯК СУБ’ЄКТПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ."

Про матеріал
ЗДОБУВАЧ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЯК СУБ’ЄКТПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. навчання у ЗВО є одним ізголовних чинників соціалізації особистостістудента Формування особистості людини триває все життя, втім період навчання у вищий школі відіграє особливу роль у цьому процесі. Саме в цей час у студента закладаються основи тих якостей спеціаліста, з якими він ввійде в нову для нього атмосферу діяльності, де відбуватиметься його подальший розвиток як особистості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗДОБУВАЧ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЯК СУБ’ЄКТПЕДАГОГІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. Галецька Анастасія 11пп/з

Номер слайду 2

навчання у ЗВО є одним ізголовних чинників соціалізації особистостістудента. Формування особистості людини триває все життя, втім період навчання у вищий школі відіграє особливу роль у цьому процесі. Саме в цей час у студента закладаються основи тих якостей спеціаліста, з якими він ввійде в нову для нього атмосферу діяльності, де відбуватиметься його подальший розвиток як особистості.

Номер слайду 3

Процес поєднання в соціально-психологічному відображенні людини умов соціуму з особливостями особистості пов’язаний із соціально-психологічними механізмами соціалізації особистості.

Номер слайду 4

основними механізми соціалізації у ЗВО Систематичного аналізу та чіткої класифікації соціально-психологічних механізмів соціалізації у психологічній науці немає. Одні вчені до механізмів соціалізації зараховують наслідування, навіювання, переконання, зараження, інші – соціальну фасилітацію (англ. facilitate – полегшувати), конформізм, дотримання норм, окремі – засвоєння стандартів поведінки, прийняття групових норм, почуття сорому, самоконтроль, соціальний обмін. На думку Г. Тарда, механізм соціалізації включає в себе імітацію, ідентифікацію, керівництво.

Номер слайду 5

Соціалізація як безперервний і принциповонезавершений процес. Процес соціалізації суто індивідуальний. Тому соціалізація індивіда з необхідністю передбачає його індивідуалізацію, формування особистісних якостей. Соціалізація є безперервним процесом. Вона охоплює всі етапи життєвого шляху людини, протягом якого вона засвоює та використовує цінності культури. Кількісне накопичення засвоєних цінностей у певний період переходить у нову якість, що виявляється у зміні структури та спрямованості особи. Залежно від віку індивіда розрізняють 4 основних етапи соціалізації:

Номер слайду 6

1. Соціалізація дитини.2. Соціалізація підлітка (нестійка, проміжна).3. Тривала цілісна соціалізація (перехід від юності до зрілості у період від 17-18 до 23-25 років).4. Соціалізація дорослих. На кожному етапі існують "критичні періоди". Щодо соціалізації дитини — це перші 2-3 роки і вступ до школи; для соціалізації підлітка — перетворення дитини і підлітка на юнака; для тривалої — початок самостійного життя і перехід від юнацтва до зрілості. Соціалізація дорослих націлена на зміну поведінки в новій ситуації.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Додано
28 травня
Переглядів
43
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку