Презентація: "Жакет від Коко Шанель, (Coco Chanel), історія створення

Про матеріал
Історія виникнення жакета від Коко Шанель.В даний час жакет- невід'ємний атрибут гардеробу ділових людей. У ході історії моди жакет зазнав чимало змін. На даний момент довжина жакета не обмежується .Тому немає нічого дивного в тому, що жакет є вічною класикою, яка актуальна в усі часи. Можна з упевненістю сказати, скільки б не мінялася мода- жакет ніколи не втратять своєї актуальності, оскільки це золота середина між модою і стилем, між зручним і прекрасним. Жакети підходять практично всім.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жакет від Коко Шанель, (Coco Chanel), історія створення

Номер слайду 2

Хіба можна уявити собі Коко Шанель без її короткого жакета? Звичайно, ні!Сьогодні прославила її модель популярна як ніколи! Жакет, що гарантує його господині стильний вигляд, можна побачити зараз від Парижа до Токіо на дівчатах і жінках будь-якого віку. Він надає нотку ексклюзивності і потертим джинсам, і найдорожчому ділового костюма, при цьому завжди прекрасно виглядає незалежно від того, зшитий він з класичного букле, рустикального лодена або тканини з паєтками. Одним словом, короткий жакет а-ля Шанель став концентрованим виразом шику і елегантності.

Номер слайду 3

Історія виникнення жакета така. Габріель Шанель незадовго до початку Другої світової війни закрила свій Будинок моди, потім виїхала з Парижа і в перші повоєнні час проживала в Швейцарії. Але і звідти вона пильно спостерігала за розвитком моди на своїй батьківщині, і те, що вона бачила, було їй зовсім не до душі.

Номер слайду 4

Модні тоді сукні з осиними таліями і пишними важкими спідницями вона вважала, що суперечать жіночої емансипації. Адже в них жінки виглядали, як ляльки, і були позбавлені самобутності. І ось в 1954 році енергійна гранд-дама моди знову відкриває салон в Парижі і в віці 70 років підкорює світ своїм знаменитим костюмом!Згодом жакет "від Шанель", який спочатку був лише верхньою частиною цього костюма, знайшов самостійну цінність і перетворився на важливу частину класичного гардероба.

Номер слайду 5

Крій жакета, по-спортивному зручного і одночасно жіночного, з роками практично не змінився: він, як і раніше, має прямий вільний силует і однобортною застібкою, лацкани при цьому відсутні, гудзики, як правило, золоті. Жакет можуть також прикрашати дві або чотири маленьких кишеньки. Справжні жакети шанель стоять в наш час дуже дорого. Однак щоб швидко підняти свій модний статус, зовсім необов'язково мати оригінал. Адже знаменитий жакет копіювався тисячами різних фірм і приватними кравцями. Цікаво, що сама Шанель не мала нічого проти: «Мої моделі створені для того, щоб їх носили, а не виставляли напоказ!»

Номер слайду 6

Жакет Chanel ніколи не виходив з моди, зараз це символ ексклюзивності, елегантною стриманості, шику і благородства."Я не люблю, коли говорять про моду Шанель. Шанель - це перш за все стиль. Мода може вийти з моди, а стиль - ніколи"."Я проти моди, яка швидко проходить. Це у мене чоловіча риса. Не можу бачити, як викидають одяг лише тому, що прийшла весна".Історія виникнення жакета мадемуазель Chanel бере початок з 1936-го року. Саме тоді Шанель представила світу костюм, що складається з жакета та спідниці. Твід для пошиття костюма виготовлявся на фабриках, що належать герцогу Вендору Вестмінстерському. Для обробки жакета було використаний натуральне хутро, відповідно, коштував він нечувано дорого.

Номер слайду 7

«Дати жінкам можливість вільно рухатися, не відчувати себе скуто, щоб не підлаштовуватися під одяг, який вони надягають, - це дуже важко. Мені здається, у мене є цей дар »У 1954 році, у віці 70-ти років, Габріель Шанель повернулася до Франції і відкрила в Парижі модний салон. У 1955 році представила світу свою модель жакета, в пошитті якого використовувалася контрастна обробка плетеним кантом. Крім того, класичний жакет Chanel має особливі гудзики (частіше золотого кольору) з логотипом бренду.

Номер слайду 8

У оторочці по краю жакета використовуються античні візантійські мотиви, окантовка виготовляється зі спеціальних вовняних ниток за старовинними лекалами. У більшості моделей уздовж внутрішніх швів йде золотий ланцюжок, яка покликаний тримати форму жакета.

Номер слайду 9

Слід зауважити також, що Габріель Шанель велике значення приділяла проймі жакета. Якщо виявлялося, що в пошитті пройми були допущені якісь огріхи, Шанель могла прямо на моделі розпороти жакет, внести зміни і заново зашити.

Номер слайду 10

Чим відрізняється піджак від жакета. Розібратися у всьому різноманітті предметів жіночого одягу часом буває зовсім непросто. Здавалося б, практично ідентичні зовні речі мають абсолютно різні назви. Пальто й кардиган, блузка і сорочка, піджак і жакет нарешті … Питання розмежування цих понять хвилює багатьох сучасних модниць. Поговоримо про основні відмінності піджака від жакета. Що таке піджак і жакет?Піджак – верхній елемент костюма, що представляє собою однобортну або двобортну куртку з довгими рукавами, гудзиками і відкладним коміром. Жакет– укорочений жіночий верхній одяг різного силуету і покрою.

Номер слайду 11

Порівняння піджака і жакета. У чому ж різниця між піджаком і жакетом? Жакет є різновидом піджака, його укороченою варіацією. Як правило, довжина жакета доходить до талії, у винятковому випадку – до середини стегна. Піджак трохи довше. Останній є універсальним предметом гардеробу – його носять як жінки, так і чоловіки. Жакети ж носять виключно жінки.

Номер слайду 12

Відмінність піджака від жакета полягає в наступному: Жакет є різновидом піджака, його укороченим варіантом. Піджак можуть носити як чоловіки, так і жінки. Жакет – чисто жіночий предмет гардероба. Піджак володіє класичним кроєм і має ділову спрямованість, жакет само використовується для повсякденного носіння. Піджак часто виступає складовим елементом костюма і носиться з брюками, жакет – самостійний предмет одягу, який можна комбінувати з чим завгодно.

Номер слайду 13

Перший варіант: офісний. Другий варіант: рок-стиль. Якщо піджаки часто виступають складовим елементом костюма і доповнюються класичними брюками, то жакети є самостійним предметом одягу, відмінно поєднується як з брюками і спідницями…

Номер слайду 14

Третій варіант: паризький шик…так і з сукнями

Номер слайду 15

Зараз жакети Chanel носять не тільки любителі класики. Виявляється, цей жакет - прекрасний складовий елемент для стилю смарт-кежуал. Дуже гармонійно він виглядає в парі з джинсами, короткою спідницею або шортами. Єдине - потрібно вміти правильно вибрати колір. Універсальної буде нейтральна гама: чорно-білий, бежевий, сірий. І пам'ятайте: якщо ви не можете дозволити собі покупку оригінального жакета Chanel, то цілком доречним буде жакет «в стилі Шанель». Адже сама Габріель Шанель говорила: Я не хочу щоб на мої речі милувалися. Я хочу, щоб їх носили!

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бокша Яна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Rudkovskaya Elena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 березня 2020
Переглядів
1907
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку