Презентація "Жанри зустрічаються"

Про матеріал
Презентація "Жанри зустрічаються" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації продемонстровано як художники/художниці роблять спроби поєднувати різні жанри в одній картині. Представлені різні види робіт, виконаних творцями мистецтва різними техніками, в яких поєднані різні жанри . Дано Творче завдання: «Химерні образи». Представлено зразки робіт по даній темі виконаних різною технікою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанри зустрічаються 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Як ви розумієте поняття «жанри-гібриди»? Що має відбуватися з жанрами образотворчого мистецтва, щоб їх можна було назвати гібридами?

Номер слайду 3

Ми вже звикли до різноманітних жанрів та їхніх особливостей в образотворчому мистецтві. Але для більш глибокого розкриття задуму або ж навпаки — творчого експерименту, художники роблять спроби поєднувати різні жанри в одній картині. Такі роботи змушують зупинитися, сфокусувати свій погляд, уважно роздивитися навіть дуже дрібні деталі зображення. В образотворчому мистецтві до епохи Відродження не було такого поняття, як пейзажний жанр. Пейзаж слугував просто фоном для портретів.

Номер слайду 4

Поступово зображення природи почало набувати популярності, й з’явився такий феномен, як антропоморфний ландшафт. Це зазвичай зображення обличчя, що приховане в ландшафті. Венцель Холлар. Голова-ландшаф. Серед художників, які зацікавилися такими зображеннями, були чеський гравер і рисувальник Венцель Холлар

Номер слайду 5

Юс де Момпер. Алегорія зими нідерландський художник Юс де Момпер.

Номер слайду 6

Також дуже цікавими є роботи нашого співвітчизника — художника Олега Шупляка. Олег Шупляк. Мені тринадцятий минало• Як ви вважаєте, робота Олега Шупляка належить до побутового жанру, пейзажу чи портрета?

Номер слайду 7

Ознайомтесь із творчістю Олега Шупляка. Олег Шупляк. Олег Ілліч Шупляк — український художник, педагог. Член Національної спілки художників України. Заслужений художник України.

Номер слайду 8

Сьогодні модними стали інсталяції (пригадайте, про них говорилося у 5 класі). Художники поєднують в єдину композицію різноманітні предмети, створюючи новий образ. Точно так створював свої полотна італійський художник Джузеппе Арчимбольдо. Джузеппе Арчимбольдо. Літо

Номер слайду 9

Джузеппе Арчимбольдо. Портрет імператора Рудольфа II в образі Вертумна. Джузеппе Арчимбольдо. Весна

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Творче завдання«Химерні образи»«Химерні образи». Створіть роботу, в якій поєднаються різні жанри образотворчого мистецтва.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

pptx
Додано
6 березня
Переглядів
835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку