Презентація "Життєвий шлях Альбера Камю"

Про матеріал
Презентація може бути використана на уроках літератури при вивченні творчості А.Камю як ілюстраційний матеріал або додаткове джерело інформації під час підготовки до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АЛЬБЕР КАМЮ (1913-1960) Французький прозаїк, драматург, журналіст, автор філософських есе, лауреат Нобелівської премії.

Номер слайду 2

Альбер Камю народився 7 листопада 1913 р. на півночі Алжиру. Попри постійні матеріальні нестатки, Альбер отримав ґрунтовну освіту.

Номер слайду 3

За підтримки Жана Греньє Камю вступив до Алжирського університету. У1932 р. у студентському щомісячнику були надруковані чотири його невеличких твори, які написав у жанрі філософського есе. 1937 р. побачила світ його перша книжка — збірка есе «Виворіт і обличчя».

Номер слайду 4

Альбер Камю під час прем'єри своєї п'єси У середині 30-х років А. Камю захоплюється театром. В алжирському будинку культури він заснував «Театр праці».

Номер слайду 5

1939 р. відзначив перелам в особистому житті та творчості письменника. Він познайомився із Франсіною Фор, яка згодом стала його другою дружиною та матір'ю двох його дітей. А.Камю з дружиною та дітьми

Номер слайду 6

1940 р. Камю переїхав до Парижа, де увійшов до складу ре­дакції авторитетної газети «Парі суар». Наступ німецьких військ 1941 р. змусив його разом з дружиною виїхати до Орана. Незабаром Камю повернувся до столиці Франції, де долучився до підпільної боротьби з німецькими окупантами. Досвідом перебування в окупованому Парижі живилася робота над романом «Чума» (1947). Публікація цього роману мала світовий резонанс.

Номер слайду 7

Нобелівську премію Камю отримав у 43-річному віці. Дізнавшись про присудження Нобелівської премії, письменник розгубився і навіть мав намір відмовитися від неї.

Номер слайду 8

4 січня 1960 р. Альбер Камю загинув в автомобільній катастрофі. У його дорожній сумці знайшли чернетку незавершеного роману «Перша людина».

ppt
Додано
9 листопада 2021
Переглядів
1234
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку