Презентація "Життя і творчість Анни Ахматової"

Про матеріал

У презентації скомпоновано різну інформацію із житття і творчості Анни Ахматової, яку можна використовувати як на уроках під часвивчення творчрсті поетеси, так і під час проведення літературних вечорів чи позакласих заходів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Ахма́това А́нна Андрі́ївна (Горе́нко) — російська поетеса, родом з України, дружина Миколи Гумільова, представниця акмеїзму.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У 1910 р. Анна Ахматова вийшла заміж за поета Миколу Гумільова. Того ж року відвідала Париж, потім — Італію. Дебютувала в літературі збіркою поезій «Вечір», проте славу поетесі принесла книга «Чотки» (1914).

Номер слайду 7

В 1912 році в родині Гумільова і Ахматової народився син Лев — у майбутньому відомий вчений.

Номер слайду 8

Портрет Анны Ахматовой работы Н.И.Альтмана

Номер слайду 9

Анна Ахматова з сином Левом

Номер слайду 10

Жовтневий заколот більшовиків А. Ахматова не прийняла, але Росію не покинула. З початком сталінських репресій був звинувачений у контрреволюційній змові і розстріляний її чоловік Микола Гумільов (1921), а пізніше зазнавав переслідування її єдиний син.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Починаючи з 1922 року збірки Анни Ахматової піддавались жорсткій цензурній правці — і з 1923 до 1934 року її твори практично не друкувались.

Номер слайду 13

1946 року поетеса зазнала нищівної критики з боку лідерів тоталітарного радянського режиму (відома постанова про ленінградські журнали А. Жданова). Позбавлена можливості друкуватися (а отже мати засоби для існування) А.Ахматова займалася перекладами класичної китайської, індійської, західноєвропейської поезії.

Номер слайду 14

1962 року побачила світ її 22-річна праця — «Поема без героя». Основні збірки поезій А.Ахматової: «Подорожник», «Anno Domini», «Бег часу», «Реквієм». У 1962 році Анна Ахматова була номінована на Нобелівську премію з літератури. В 1964 році в Італії вона отримала премію «Етна-Таорміна», а в 1965 році — диплом почесного доктора Оксфордського університету. Анна Ахматова і її син Лев Гумильов, фото початку 60-х років

Номер слайду 15

Анна Ахматова, 1960-ті роки

Номер слайду 16

Могила Анни Ахматової Померла А. Ахматова 5 березня 1966 р. у Домодєдові, під Москвою.

ppt
Додано
19 липня 2018
Переглядів
2224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку