Презентація "Жива газета "Щоб у серці жила Батьківщина" (за творами В.О.Сухомлинського)

Про матеріал
Цей матеріал продовжить ознайомлення молодших школярів із творчістю В.О. Сухомлинського; вчить дітей здійснювати пошук потрібного твору у бібліотечному фонді чи через інтернет-ресурси, користуватися довідковою літературою для пошуку потрібно інформації; формуватиме вміння переказувати прочитане, висловлювати власне ставлення до прочитаного; співвідносити події в оповіданні з подіями в реальному житті, розуміти актуальність проблеми, прагнути дослідити її, робити висновки про добро та доброзичливість; розвивати критичне мислення, зв’язне мовлення, творчу уяву; виховувати віру в силу любові, дружби, добра і справедливості, бажання своїми вчинками приносити радість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Щоб у серці жила Батьківщина»(за творами Василя Сухомлинського)В. О. Сухомлинський

Номер слайду 2

«Щоб у серці жила Батьківщина»(за творами Василя Сухомлинського)Жива газетаppt_x

Номер слайду 3

Його твори короткі за обсягом, дуже повчальні. Писати для людей – його улюблена справа. Твори він писав для своїх учнів. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 4

Перегляд фільму про В. О. Сухомлинського. Діалог «два погляди на один на один факт». «Дивись, не забудь , людиною будь!» 3. Погляд. Представлення виставки книг В. О. Сухомлинського .4. Презентація проєкту «Щоб у серці жила Батьківщина» . Обговорення прочитаних творів В. Сухомлинського.5. Факти «На хвилі сучасності. Разом до перемоги».6. Підсумки дня. Поради від В. О. Сухомлинського.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Життєве кредо:«Щобусерціжила Батьківщина»     

Номер слайду 7

Діалог «два погляди на один на один факт» Девіз:«Дивись, не забудь , людиною будь!»

Номер слайду 8

Погляд Представлення виставки книг В. О. Сухомлинського

Номер слайду 9

Читати-це модно! Книга-це круто!

Номер слайду 10

Презентація проєкту «Щоб у серці жила Батьківщина» Обговорення прочитаних творів В. Сухомлинського:«Стеблинка з рідної землі»

Номер слайду 11

«Березовий соловейко»

Номер слайду 12

«Три берези над могилою»

Номер слайду 13

Факти «На хвилі сучасності. Разом до перемоги» Біженці з Ірпеня ховаються від російських обстрілів під зруйнованим мостом

Номер слайду 14

Зруйнований житловий будинок у містечку Бородянка, Київська обл. Мешканці Харкова ночують у метро під час бомбардування міста.

Номер слайду 15

Вибух у житловому будинку в Маріуполі після обстрілу російськими танками Жителька Чугуєва, що на Харківщині, поранена після бомбардування у перший ранок війни. 

Номер слайду 16

Жінка поблизу Ірпеня рятує собак з інвалідністю. Проукраїнський протест у Херсоні, тимчасово окупованому російськими військами.

Номер слайду 17

Вагітна мешканка Маріуполя, поранена внаслідок бомбардування пологового будинку. Площа Свободи у центрі Харкова після удару крилатою ракетою.

Номер слайду 18

Привид Києва – легендарний український пілот-ас. Українські військові прощаються з коханими на залізничному вокзалі у Дніпрі.

Номер слайду 19

 Будинок на майдані Конституції в центрі Харкова після російських обстрілів. Марина Яцко над 18-місячним сином, загиблим внаслідок обстрілів Маріуполя.

Номер слайду 20

 Діти з евакуаційного потяга «Київ-Львів» прощаються з батьком на центральному вокзалі столиці. 

Номер слайду 21

З Україною в серці!

Номер слайду 22

Підсумки дня Поради від В. О. Сухомлинського Головне правило життя:«Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний. І нехай слід цей буде сповнений добра».

Номер слайду 23

Віримо в ЗСУ. Разом до Перемоги!

Номер слайду 24

Дякуємо за увагу!Метод «Незавершене речення» -  Мені було цікаво………-  Я сьогодні зрозумів………-Тож читайте твори В. О. Сухомлинського і будьте хорошими людьми- справжніми патріотами своєї Вітчизни !

pptx
Додано
12 березня 2023
Переглядів
465
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку