Презентація "Зміна клімату"

Про матеріал
Презентація "Зміна клімату" є доповнення до пояснення вчителем матеріалу уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зміна клімату

Номер слайду 2

Зміна клімату – суттєва та тривала зміна у статистичному розподілі погодних умов протягом тривалих проміжків часу: від десятиліть до мільйонів років.

Номер слайду 3

Чинники зміни клімату: - біотичні процеси;- коливання кількості сонячної радіації;- тектоніка плит;- виверження вулканів. До них, насамперед, відноситься велика кількість вихлопних газів автомобілів, які спричиняють парниковий ефект( метан, вуглекислий газ) та викиди підприємств.

Номер слайду 4

Глобальне потепління – наростаюче, поступове підвищення температури поверхні Землі та океану. Воно пов’язується з парниковим ефектом і приводить до зміни клімату в планетарних масштабах. На сьогодні переважна більшість науковців вважає, що причиною глобального потепління є діяльність людини. За останню сотню років середня температура повітря над суходолом зросла більш, ніж на пів градуса.

Номер слайду 5

Середні температури січня та липня в Україні 1900р, 2000р.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Рік. Середня температура січня. Середня температура липня1920-4.6+19.82020-4.1+19.1

Номер слайду 6

Сьогодні наша держава знаходиться серед першої двадцятки країн світу, які викидають в атмосферу найбільшу кількість парникових газів( таких як вуглекислий газ та метан):{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Місце. Країна. Місце. Країна1 США11Італія2ЄС12 Південна Корея3 Китай13 Франція4 Росія14 Мексика5Індія15Індонезія6 Японія16 Австралія7 Німеччина17 Україна8 Бразилія18Іран 9 Канада19 Південна Африка10 Велика Британія20Іспанія

Номер слайду 7

15 березня 1999 р. Україна підписала Кіотський протокол, який передбачає певні зобов’язання з боку нашої держави. Умови протоколу виявилися «м’якими» для України, оскільки не вимагають зменшення викидів парникових газів, а навіть дозволяють їх збільшення до рівня 1990р.

Номер слайду 8

Глобальна зміна клімату - найгостріша проблема, яка стоїть перед людством. Згідно прогнозів провідних міжнародних наукових центрів з дослідження клімату, протягом наступного століття температура підвищиться на 2-5 градусів. Такі темпи потепління спричинять серйозні кліматичні зміни і різні екосистеми опиняться під загрозою зникнення.

Номер слайду 9

Найпомітнішим наслідком зміни клімату буде не поступове потепління, а надзвичайні ситуації, такі як сильні засухи, повені, шторми, урагани, дуже спекотні дні, які відбуватимуться все частіше. Рівень Світового океану підніметься й океанічні течії можуть істотно змінитися. Людство буде змушене зіткнутися з проблемами водопостачання та деградацією сільськогосподарських земель й лісів.

Номер слайду 10

Наслідки зміни клімату вже видно в усьому світі: Нищівні пожежі в Австралії; Цунамі в Індійському океані;Пожежі в Сибіру;Повені та зсуви в Бразилії;Землетруси у всьому світі;Танення льодовиків в Антарктиді тощо.

Номер слайду 11

Оскільки клімат вже змінюється, ми повинні замислитися та розуміти, що людство не має права використовувати атмосферу для забруднення. Якщо ми не розпочнемо активно діяти, то наблизимося до тієї межі, коли зміну клімату зупинити буде неможливо і життя на планеті буде під загрозою. Більше того, сучасні прогнози настання несприятливих метеорологічних явищ вказують на необхідність сприймати їх за норму сьогодення. Виникає потреба в розробленні та реалізації плану заходів з адаптації до зміни клімату.

Номер слайду 12

Адаптація до глобальної зміни клімату – це пристосування у природних чи людських системах як відповідь на фактичні або очікувані кліматичні впливи та їх наслідки, що дозволяє знизити шкоду та скористатися сприятливими можливостями

Номер слайду 13

Основними заходами з адаптації в Україні є: Система моніторингу, звітності викидів парникових газів. Затвердження порядку функціонування дозвільної системи на викиди парникових газів. Участь представників України у роботі Міжурядової групи експертів із зміни клімату, Міжурядової ради Всесвітньої метеорологічної організації з кліматичного обслуговування, у міжнародних переговорах з питань зміни клімату.

Номер слайду 14

Проведення міжнародних переговорів щодо підготовки та реалізації транскордонних проектів з адаптації до змін клімату. Забезпечення постійного удосконалення національної системи інвентаризації антропогенних викидів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Карпевич Леся Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 лютого 2021
Переглядів
10646
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку