Презентація "Значення мотиву сну та змалювання родинних взаємини між сестрами у творі «Чотири сестри» В. Шевчука"

Про матеріал
Презентація "Значення мотиву сну та змалювання родинних взаємини між сестрами у творі «Чотири сестри» В. Шевчука" допоможе під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення мотиву сну та змалювання родинних взаємини між сестрами у творі «Чотири сестри» В. Шевчука.

Номер слайду 2

Якого кольору твій настрій?Ти повний сил, енергії та рішучості, готовий до роботи й підкорення вершин. Ти сповнений оптимізму, налаштований діяти та заряджати своїм позитивом оточуючих людей. Ти спокійний, готовий сприймати новий матеріал. Ти готовий мислити позитивно та вільно, немає відчуття напруження. Ти стурбований чи схвильований, важко налаштуватись. Ти відкритий для нових знань, творчих завдань.

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання. Дочитай казку В. Шевчука «Чотири сестри» (с.62-66)Придумай назву розділам казки. Запиши у зошит.

Номер слайду 4

Гра «Вгадай героя казки»«Сиділа вона, сиділа на троні, і раптом щось покликало її встати і пройтися по стежці». «Тоді молоде, гарне обличчя …потемніло від думок, які закрутилися, завертілися з – впала тоді на землю снігова буря».

Номер слайду 5

Гра «Вгадай героя казки»«Одягла вона сукню, ткану із золотих ниток, поверх накинула легкого плаща, на голову вдягла вінка, сплетеного з барвистого листя, а в руку взяла золотий пірнач – палицю із металевим оперенням».

Номер слайду 6

«… прегарна дівчина. Зелені шати маяли в неї за плечима, зелене волосся гралось із теплим вітерцем, зелений з голубими квітами вінок лежав над її рівним, погідним чолом, довкола її осяйної постаті літали птахи, а вона розсипала навкруг насіння квітів. Воно одразу ж проростало, пробиваючи сніг, і цвіло білим та синім квітом». Гра «Вгадай героя казки»

Номер слайду 7

Гра «Вгадай героя казки»«…знову кинувся на неї, вибив люстерко – і воно розлетілося на тисячі скалок». «Прожени сестер і побачиш, що станеться».

Номер слайду 8

Бесіда Хто з сестер, на вашу думку, найдобріший?Чому навчає казка “Чотири сестри”? А як насправді зміна пір року відбувається у природі? Яка пора року зла?

Номер слайду 9

Алегорія (грецьк.-інакомовлення) – перенесення характеристик одного явища на інше за якоюсь подібністю. Літературознавчий словничок

Номер слайду 10

Визначте алегоричний зміст образів12342431

Номер слайду 11

Продовж речення. За жанром казка В. Шевчука «Чотири сестри» – це…казка-притча. Тема цієї казки - … розповідь про зміни пір року. Чотири сестри символізують …чотири пори року. Визнач ідею казкиІдея: утвердження, що перемога добра над злом стає можливою лише за умови щирої любові та прагнення добра.

Номер слайду 12

Робота з підручником(с.68)

Номер слайду 13

Поміркуй!Поясни вислів «природа прокидається». Який художній засіб у ньому використано?

Номер слайду 14

Поміркуй!Які кольори ви зустріли у цьому творі? Що, на вашу думку, вони означають?

Номер слайду 15

– символ невинності, чистоти й радості. Він нейтральний, у ньому – чарівна сила денного сонячного світла, спорідненість із Божественною силою. Золотий – символ святості. Він також символізує Сонце і багатство. Золотий колір має бути чистим, а багатство – духовним. Зелений – символ природи і молодості; він «міст» між двома протилежними кольорами веселкового спектру – гарячим червоним і холодним синім. А тому виступає кольором надії та злагоди, миру і спокою. Голубий – близький за духом синьому кольору, символізує благородство, ніжність і вірність, легкий сум через розуміння конечності прекрасного і неповторного в людському житті та недосяжності вічного, як недосяжна небесна блакить. Синій – символ вірності, задуми, довір’я й нескінченності. Як нескінченними бачаться морська далечінь і небесна глибина. Він настільки серйозний, що аж холодний. У ньому – і барви моря, і прохолода землі. Це цікаво!Символіка кольорів. Білий

Номер слайду 16

Найбільше мені запам’яталося…Рефлексія«Продовж речення» Урок завершую з…настроєм Найбільше мені сподобалося… На наступному уроці я хочу…

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Підготуй добірку прислів’їв та приказок про свою улюблену пору року. Запиши у зошит. Якщо є час і бажання, намалюй малюнок.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Солтис Марія Миронівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 серпня 2023
Переглядів
1141
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку