Презентація "Знавці правил дорожнього руху"

Про матеріал
Презентація з правил дорожнього руху для учнів 2-4 класів. Мета: виявити рівень знань учнів з правил дорожнього руху; закріплювати правила дорожнього руху, вчити застосовувати знання, отримані раніше в практичній діяльності. Вдосконалювати вміння дітей розрізняти дорожні знаки ; уважно слухати дорослого та свого товариша; відповідати на запитання. Закріпляти уявлення дітей про призначення світлофора, про його сигнали.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра-вікторина "Знавці правил дорожнього руху ”. Підготувала: вчитель Нечаєва О. В.

Номер слайду 2

Історія правил дорожнього руху.● Перші правила дорожнього руху з'явилися більш 2000 років тому, ще при Юлії Цезарі. Вони допомагали регулювати рух по вулицях міст. Деякі з цих правил дійшли до наших днів. Наприклад, вже в ті давні часи на багатьох вулицях було дозволено тільки односторонній рух. ● Перші дорожні знаки з’явилися одночасно з появою такого поняття як дорога. Спочатку це були досить примітивні знаки: наприклад, зламана гілка, мітка на корі дерева, каміння певної форми. Такі знаки допомагали первісним людям не заблукати в дорозі або при необхідності повторити пройдений шлях ще раз через певний час.

Номер слайду 3

Історія правил дорожнього руху.● Перший світлофор був винайдений в 1868 році в Лондоні. Це був газовий ліхтар з двома фільтрами: зеленим і червоним. Кольори мінялися за допомогою ручного приводу, яким керував поліцейський.● Дорожні знаки сучасного зразка були встановлені вперше у Франції в 1903 році. У 1906 році при зборах Європейських країн був прийнятий єдиний стандарт. ● Перший сигнальний світлофор з'явився в США в 1919 році.

Номер слайду 4

1 етап: «Перехрестя загадок»Від села і до села,Де дорога пролягла,Перевозить дім людей –І дорослих, і дітей.

Номер слайду 5

По місту дві змії повзутьІ на собі хатки везуть. У тих хатках людей багато. Ти знаєш, як ці хатки звати?

Номер слайду 6

Замість рейок дві дротини. Визначають рух машини,Щоби взуті в гуму ноги. Не збивалися з дороги.

Номер слайду 7

Воно зупиниться охоче. Там, де лиш пасажир захоче. На ньому шашки є, малята,Але у них не можна грати.

Номер слайду 8

Коник цей на двох ногах. Будь-який здолає шлях. Коли вулицею мчить,Безперервно торохтить,А тролейбуси й трамваїДуже легко обганяє.

Номер слайду 9

Під землею – дивне місто: Все в огнях, як у намисті. В нім будинки не стоять,По залізних рейках мчать.

Номер слайду 10

Червоне коло і трикутник, Синій чотирикутник, Допомагаємо, забороняємо, Про дорогу все ми знаємо, Де небезпека, де яри. А зовемся просто…

Номер слайду 11

Щоб мені кудись дійти,Треба всю її пройти. Бере початок від порога. Далека чи близька…

Номер слайду 12

Два брати спереду гудуть,За ними двоє ще женуться,Біжать, ніяк не доженуть,Об землю спересердя б’ються.

Номер слайду 13

Помічниця людям гарна. На колесах ця лікарня.І відкриті всі дороги. Для ….

Номер слайду 14

Ми машини потрібні,І якщо раптом біда. У нас на дверцятах Написано - 102 .

Номер слайду 15

Поспішає машина червона,Не вимикаючи фар,На службу небезпечну,Поспішає гасити пожежу!

Номер слайду 16

2 етап: "Зрозумій мене"1. По ній ходять і їздять.(Дорога).2. Старовинний транспортний засіб для принцес.(Карета).3. Дво- або триколісний транспортний засіб.(Велосипед).

Номер слайду 17

4. Заборонні, інформаційні і попереджуючі зображення уздовж доріг.(Дорожні знаки).5. Місце, де «зустрічаються» дороги.(Перехрестя).6. По ньому не їздять.(Тротуар).

Номер слайду 18

7. Він може бути і на землі, і під землею, і над землею.(Перехід).8. Є й у автомобіля, і у птиці.(Крило).9. Він визначає швидкість автомобіля. (Спідометр).

Номер слайду 19

10. Місце відпочинку і зберігання для транспортних засобів.(Гараж).

Номер слайду 20

3 етап: «Азбука пішохода»Перевірка знань основ Правил дорожнього руху. За правильну відповідь дається 1 бал. Максимальна кількість балів - 12.

Номер слайду 21

1. Пішохід - це:1). Людина, що виконує роботу на дорозі.2). Людина, яка йде по тротуару.3). Людина, яка знаходиться на дорозі поза транспортного засобу і не виконує на ній роботу. Людина, яка йде по тротуару.

Номер слайду 22

2. Які з перерахованих ситуацій можуть стати причинами дорожньо-транспортних пригод?1). Перехід дороги в невстановленому місці.2). Ігри на проїжджій частині.3). Ходіння по проїжджій частині дороги.1). Перехід дороги в невстановленому місці.2). Ігри на проїжджій частині.3). Ходіння по проїжджій частині дороги.

Номер слайду 23

3. Що означає поєднання червоного і жовтого сигналів світлофора?1). Можна починати перехід.2). Скоро буде включений зелений сигнал. Скоро буде включений зелений сигнал.

Номер слайду 24

4. Що означає миготіння зеленого сигналу світлофора?1). Світлофор несправний.2). Час його дії закінчується3). Рух заборонено. Час його дії закінчується

Номер слайду 25

5. Як повинні рухатися пішоходи за межами населених пунктів, що рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини?1). По лівому краю дороги, назустріч транспорту, що рухається.2). По правому краю дороги у напрямку руху транспорту. По лівому краю дороги, назустріч транспорту, що рухається.

Номер слайду 26

6. Чим повинен керуватися пішохід, якщо жест регулювальника суперечить вимозі світлофора?1). Жестом регулювальника.2). Сигналом світлофора.3). Діяти на власний розсуд. Жестом регулювальника.

Номер слайду 27

7. Які вимоги Правил дорожнього руху повинен дотримуватися пішохід, переходячи дорогу?1). Переходити під прямим кутом.2). Не зупинятися на дорозі без потреби.3). На зелений колір світлофора.1). Переходити під прямим кутом.2). Не зупинятися на дорозі без потреби.3). На зелений колір світлофора.

Номер слайду 28

8. Що таке тротуар?1). Дорога для велосипедистів.2). Дорога для пішоходів.3). Дорога для транспорту. Дорога для пішоходів.

Номер слайду 29

4 етап: «Знаки, що говорять»

Номер слайду 30

Якщо ти поспішаєш в дорозічерез вулицю пройти,Там йди, де весь народ,там, де знак ... (Пішохідний перехід)

Номер слайду 31

Під цим знаком ні за що на світі не катайтеся ви, діти, на велосипеді.(Рух на велосипеді заборонено)

Номер слайду 32

Затихають всі мотори,І уважні водії,Якщо знаки говорять:«Близько школа! Дитячий садок!"( діти)

Номер слайду 33

Чудо-кінь - велосипед. Можна їхати чи ні?Дивний цей синій знак. Чи не зрозуміти його ніяк!( Велосипедна доріжка)

Номер слайду 34

Круглий знак, в ньому віконце,Не поспішайте зопалу,А подумайте трошки, Чому намалювали цеглу? ( В'їзд заборонено)

Номер слайду 35

Тут і вилка, тут і ложка,Заправитися трошки. Нагодували і собаку ... Кажемо: «Спасибі знаку!»«Пункт харчування»

Номер слайду 36

Білий круг з облямівкою червоного -Значить, їхати безпечно. Може, він висить даремно?Що ви скажете, друзі?Рух заборонено

Номер слайду 37

5 етап: склади пазлhttps://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0446e87f3738

Номер слайду 38

6 етап: Бліц-опитування●Який рух транспорту встановлений в Україні ? ( правосторонній )●Для чого потрібен світлофор? ( він регулює рух транспорту і пішоходів )●Які бувають дорожні знаки ? (попереджувальні , заборонні , наказові , знаки сервісу )●Пішохідний перехід по-іншому ? ( зебра)●Найнебезпечніше місце дороги для пішоходів ?( перехрестя)

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
НУШ
Додано
5 червня 2023
Переглядів
1371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку