Презентація "Золотий черевичок"

Про матеріал

Презентація "Золотий черевичок" до уроків з літературного читання у 4 класі за підручником В. Науменко допоможе урізноманітнити виконання завдань кожного з етапів уроку, підтимати зацікавленість учнів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська народна казка “Золотий черевичок” Урок з літературного читання у 4 класі за підручником В. Науменко Підготувала вчитель початкових класів ЗШ №10 ім. В.Г. Короленка м. Полтави Рудяк Р.Д.

Номер слайду 2

Не можем без казки у світі ми жити, Бо казка нас вчить, як потрібно дружити, Як зло подолати, як хитрих провчити, Як чуйних, і добрих, й сміливих любити.

Номер слайду 3

Витягнути губи сильно вперед, напружити, як під час вимовляння звука [у]. МОВЛЕННЄВА РОЗМИНКА Артикуляційна вправа «Хоботок» В зоопарку ми були, Там великі є слони. А маленький Раві Привітався з нами. Хобот свій він витягав, «Всім привіт!» — немов казав. Щоб йому відповісти, Хоботок зроби і ти. Краще губи витягай, Раві швидше привітай.

Номер слайду 4

Поясніть значення прислів'я. Прочитайте прислів'я, змінюючи логічний наголос. Мудрим ніхто не вродився, а навчився. Мудрим ніхто не вродився, а навчився. Мудрим ніхто не вродився, а навчився. Мудрим ніхто не вродився, а навчився.

Номер слайду 5

Дай відповідь Який твір називають казкою? Яку будову має казка? На які групи поділяються казки? У якій народній казці хитрий та незалежний герой від усіх утік, а перехитрила його лисиця? У якій казці розповідається про овоч, що виріс дуже великим і цим завдав багато клопоту господарям? У якій казці свійський птах залагодив шкоду, вчинену домашнім гризуном, і збагатив своїх господарів?

Номер слайду 6

Тема уроку Українська народна казка «Золотий черевичок»

Номер слайду 7

«Попелюшка» Читання української народної казки «Золотий черевичок» комбінованим способом (учитель—учні) Чи сподобалася вам казка? Назвіть усіх героїв казки, з якими ви познайомилися під час читання. Яку відому авторську казку вона нагадує?

Номер слайду 8

Словникова робота Прядиво — волокно конопель, льону, бавовни, вовни і т. ін., приготовлене для прядіння. Причепурила — прикрасила. Відпра — церковна служба.

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка

Номер слайду 10

Повторне читання казки «ланцюжком» Як називаються слова, якими традиційно починається казка?Наведіть приклад із казки «Золотий черевичок». Які магічні числа найчастіше зустрічаються у казках? Що в казці «Золотий черевичок» реальне, а що — фантастичне? Чому? Хто з дійових осіб викликає у вас повагу, а хто — осуд? Чому?

Номер слайду 11

Характеристики героїв казки Рольова гра Від імені героїв казки розкажіть про себе, свою мету. Ганна бабина дочка баба князенко

Номер слайду 12

Чи завжди добро перемагає зло? Так Не визначився Ні Чому? Інтерактивна вправа «Займи позицію та обґрунтуй»

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

Зернятко Пасти бичка Верба яра Панни, які жили у вербі До церкви Тричі Щоб пристали черевички. Ні Міряли, на чию ногу прийдеться черевичок. Так Літературний диктант Що, вмираючи, мати подарувала доні? Куди послала Ганну мачуха? Яку дерево виросло із зернятка? Хто допомагав Ганні виконати роботу? Куди пішла баба зі своєю донькою у неділю? Скільки разів Ганна була у церкві? Чому на тому місці, де стояла Ганна, налили смоли? Чи здогадалася мачуха, що за красуня була в церкві? Як знайшли власницю черевичка? Чи одружився князенко з Ганною?

Номер слайду 15

голова боліла люба дитина Все б сиділа, згорнувши руки така лінива ? бабина дочка голова боліла люба дитина Все б сиділа, згорнувши руки така лінива ? бабина дочка Гра «Хто це, чий портрет?»

Номер слайду 16

межи плечі стусака дасть ковирзує свою дочку жалує лютує ? баба

Номер слайду 17

добра дитина поплаче нишком ходить у рам'ї убралася у рам'я мовчки терпить усе роботяща ? Ганна

Номер слайду 18

Створюється письменником, адресована читачеві Передається від оповідача, адресована слухачеві Варіанти відсутні Текст має варіанти, можуть вноситися зміни Створюється у письмовій формі Існує в усній формі (записана пізніше створення) Автор — конкретна особа Автор (колективний) — народ Літературна Народна Казки Виконання завдань пошуково-дослідницького характеру Робота в групах Використовуючи подану таблицю, доведіть, що казка «Золотий черевичок» є народною.

Номер слайду 19

Гра «Укажіть власників прислів'їв» І за холодну воду не береться. Ганна Роботящі руки гори перевернуть. На дерево дивись, як родить, а на бабина дочка людину — як робить. Хочеш їсти калачі — не сиди на печі. Косо, криво, аби живо. Тіло в злоті, а душа в болоті. Добре ім'я — найкраще багатство.

Номер слайду 20

ПІДСУМОК УРОКУ Вправа «Мікрофон» Казка змусила мене замислитися над тим, що.. Казка навчила мене...

Номер слайду 21

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Виразно читати казку, переказувати (с. 21-28). Читайте із задоволенням!

Номер слайду 22

Автор шаблона: Біляченко Ольга Василівна м. Київ, Скандинавська гімназія Джерела AWD93LPCAR88KIJCA0T37LECAJCUD90CAAU16BCCAPLAUHCCAG0V2YACAN6I3NJCAI638AHCAZO7D28CAG5UC4JCAZG2QCTCAMIFSTICA0XEF41CA3LMMJBCAKOJDWRCALXCGYLCACD2WO1CAYRPMSOCACCE74F http://joanerges.livejournal.com/1545413.html https://yandex.ua/images/search?tex В. Науменко “Літературне читання 4 клас”, 2015 Н.О. Ковальчук, А.І. Нестеренко “Літературне читання у 4 класі” 1 семестр, 2015

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скавуляк Ганна Русланівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
24 жовтня 2018
Переглядів
6179
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку