Презентація "Зорові ілюзії"

Про матеріал

У даній роботі розроблений навчальний проект "Зорові ілюзії" до розділу "Світлові явища" фізика 9 клас. Сформулювані навчальні цілі, тематичні і змістовні запитання. Розроблені завдання для груп.


П. С. для редакторів сайту добавте розділ "Світлові явища" фізика 9 клас.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема проекту“Зорові ілюзії ”Вчитель фізики і математики. Малопомічнянської школи. Сеннікова Т. С. Термін виконання проекту три тижні.

Номер слайду 2

Навчальні цілі: Вдосконалювати вміння учнів працювати з різними джерелами  інформації, вибирати суттєве. Формування в учнів умінння проведення досліджень, аналізу та написання звітів проведених експериментів. Вчити при прямих вимірюваннях ніколи не обмежуватись оцінкою ока. Навчати учнів використовувати властивості зорових ілюзій на практиці. Формувати навички створення презентацій та вміння презентувати результати своєї роботи. Удосконалювати мовлення, логічно висловлювати свої думки.

Номер слайду 3

Ключове питання:“Чому не можна вірити своїм очам?”rstyle.color

Номер слайду 4

Тематичні запитання:1. Чому зорі, фари віддаленого автомобіля, далекі фонарі видаються нам променистими?2. Ми знаємо, що рейки на залізниці паралельні одна одній. Чому якщо дивитися на них вдалину, то вони сходяться?3. Чому розміри Місяця, який знаходиться низько над горизонтом здається нам більший у порівнянні з тим, як він сприймається високо в небі?

Номер слайду 5

Змістовні запитання:1. Чому око називають оптичним приладом?2. Що таке ілюзія сприйняття?3. Як можна класифікувати зорові ілюзії?4. Де можна використовувати  зорові ілюзії у повсякденному житті?

Номер слайду 6

Групи формуються відповідно до своїх вподобань. Кожна група працює над своїми завданнями.

Номер слайду 7

Група "Біологи": Довести чому око називають оптичним приладом. З'ясувати особливості зорового сприйняття. Створити онлайн-плакат "Будова ока" за допомогою конструктора Canva

Номер слайду 8

Група "Психологи": Знайти за допомогою пошукових систем Інтернету  що таке ілюзія сприйняття,  її класифікацію та з'ясувати причини  виникнення ілюзій. Створити фотоколаж "Психологічні зорові ілюзії" в інтернет-сервісі Loupe.

Номер слайду 9

Група "Фізики": Використовуючи пошукові системи Інтернету, знайти фізичні зорові ілюзії. Шляхом прямого вимірювання геометричних ілюзій довести, що не можна робити виміри лише своїми очима. Створити фотоколаж "Фізичні зорові ілюзії" в інтернет-сервісі Loupe.

Номер слайду 10

Група "Модельєри": Дослідити сучасне суспільство чи знає воно про те,як підкреслити свої достоїнства та приховати недоліки за допомогою одягу. Розробити загальні рекомендації використання зорових ілюзій для підбору власного гардеробу. Створення презентації "Зорові ілюзії в сучасній моді".

Номер слайду 11

Група "Мистецтвознавці": Розглянути види ілюзій, які використовують у творах мистецтва. Познайомитись з роботами счасних художників-ілюзіоністів. Створення презентації "Зорові ілюзії в мистецтві".

Номер слайду 12

Група "Дизайнери": Використовуючи пошукові системи Інтернету, знайти як за допомогою кольору та освітлення можна візуально змінити простір в квартирі. Знайти фото на яких дизайнерам вдалося збільшити розміри кімнати, використовуючи зорові ілюзії. Створити презентацію "Зорові ілюзії в дизайнерських проектах". 

Номер слайду 13

Всім учасникам проекту бажаю отримати нові знання та гарно провести час.

pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
Алфавітний покажчик
Додано
19 грудня 2018
Переглядів
3239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку