Презентація "Звичайні дроби. Скорочення дробів. Множення звичайних дробів. Знаходження дробу від числа та числа за значенням дробу"

Про матеріал
Мета: домогтися засвоєння правил скорочення звичайних дробів, множення дробів; вміння розв'язувати задачі на застосування правил знаходження дробу від числа та числа за значенням дробу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звичайні дроби. Скорочення звичайних дробів. Множення звичайних дробів. Знаходження дробу від числа та числа за значенням дробу Математика 6 клас Вчитель: Єщенко В.І.

Номер слайду 2

Якщо чисельник і знаменник дробу помножити або поділити на одне й те саме натуральне число, то одержимо дріб, що дорівнює даному

Номер слайду 3

Скоротити дріб означає чисельник і знаменник дробу поділити на їх спільний дільник відмінний від одиниці

Номер слайду 4

Добутком двох звичайних дробів є дріб, чисельник якого дорівнює добутку чисельників цих дробів, а знаменник – добутку їх знаменників

Номер слайду 5

Щоб знайти дріб від числа, потрібно число помножити на цей дріб Наприклад: У класі 30 учнів з них дівчата. Скільки дівчат у класі?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Щоб знайти відсоток від числа, потрібно записати відсотки у вигляді дробу і помножити число на цей дріб Наприклад: Маса білого ведмедя 700 кг, а маса бурого ведмедя становить 50% маси білого. Яка маса бурого ведмедя?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Два числа, добуток яких дорівнює 1, називають взаємно оберненими Наприклад:

Номер слайду 10

Щоб поділити один дріб на інший, досить ділене помножити на число, обернене до дільника .

Номер слайду 11

Щоб знайти число за даним значенням його дробу, досить це значення поділити на дріб Наприклад: Автомобіль, рухаючись від міста А до міста В, проїхав 60 км, що становить відстані між цими містами. Яка відстань між містами А і В?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Щоб знайти число за його відсотками, досить записати відсотки дробом і поділити значення відсотків на одержаний дріб Наприклад: Знайти число, 15% якого дорівнює 36.

Номер слайду 14

ppt
Додано
2 лютого 2020
Переглядів
3583
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку