Презентація «Звірі восени. Як звірі готуються до зими. Ліплення лісових звірів». Клас 2

Про матеріал
Презентація «Звірі восени. Як звірі готуються до зими. Ліплення лісових звірів». Клас 2
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Звірі восени.

Номер слайду 3

Завдання: Ознайомити учнів із життям звірів восени основними змінами в живій і неживій природі ; Учити називати тварин, які змінюють забарвлення хутра, готують запаси кормів, готуються до зимової сплячки; .

Номер слайду 4

Без пензлика,без олівця Розфарбувала деревця. Сумно у гаях блукає, Жовті шати одягає Золотисту стелить постіль, Жде сестрицю білу в гості. (Осінь )

Номер слайду 5

Календар природи: Стан неба Опади Вітер Температура Народні прикмети 2

Номер слайду 6

Гра «Хто зайвий?» Шпак ластівка ведмідь зозуля Бабка метелик заєць бджола

Номер слайду 7

Робота з ілюстраціями.

Номер слайду 8

Робота за пам’яткою 1.Яку будову тіла мають звірі ? 2.Яка тварина за розміром? 3.Яке забарвлення хутра має? 4.Чим найчастіше харчується? 5.Де проживає?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Словникова робота Накопичення запасів жиру та линяння – це осінні явища у житті звірів. Так вони готуються до зими.

Номер слайду 11

Правила роботи з пастиліном. Пластилін необхідно трохи розім’яти. Ліпити тільки на підкладній дощечці. Не залишати шматочки пастиліну на парті,не кидати їх на підлогу. Після роботи витерти руки серветкою,помити їх водою з милом.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

1.Які звірі роблять на зиму запаси корму? А)зайці; Б)ведмідь; В)білки; 2. Що таке линяння тварин? А) зміна забарвлення і густоти хутра; Б) зміна довжини хвоста; В)зміна кольору очей; 3. Які звірі впадають в сплячку? А)зайці; Б)ведмеді; В)бобри; 4.Для чого деякі звірі відкладають запаси жиру? А)щоб спати до весни; Б)щоб швидше бігати; В)щоб краще виглядало хутро. Тести

Номер слайду 14

Взаємоперевірка 1. В 2. А 3. Б 4. А

Номер слайду 15

Підсумок уроку Вправа «Рефлексія» — Якою новою інформацією ви поповнили свій багаж знань?   — Що цікавого ви запам’ятали про звірів?   — Чи відкрили ви для себе якісь таємниці? -----Сьогодні я дізнався… -----Мене здивувало… -----Мені сподобалося…    

Номер слайду 16

Хочу звернутися, діти, до вас із проханням. Холодно взимку зайчатам і білці, Песику — в будці, в сараї — корівці. Мерзнуть у котика лапки і вуха, Мерзне ворона в лиху завірюху. Горю зарадити можемо — В будку Шарикові настелим соломи, Зайчикові покладемо під кущик Кілька морквинок, листочок капусти, Теплу корівці поставим водичку Птицям насиплемо крихти в годівничку. Як допоможемо дружно, малята,— Виживуть взимку птахи і звірята. (Л. Левченко)

Номер слайду 17

Ви всі молодці, добре попрацювали. Дякую за увагу, старанність і активність на уроці. А тепер відпочивайте.

ppt
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
1318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку