Презентація "Звуки, букви, слова"

Про матеріал
Презетація допоможе учням перетворити вивчення української мови на веселу пізнавальну діяльність: в ігровій динамічній формі усвідомити нове; застосувати набуті знання в нових умовах, сформувати навички; об'єктивно визначити власні навчальні досягнення; подолати труднощі, набути впевненості у своїх уміннях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова 2 клас ЗВУКИ, БУКВИ, СЛОВА

Номер слайду 2

Завдання панночки Каліграфії Відгадайте їхні назви і запишіть правильно, каліграфічно. Чикзай, калеле, мільдж, сичкали, глищик, васо. Зайчик, лелека, джміль, лисичка, щиглик, сова.

Номер слайду 3

Завдання панночки Каліграфії У яких словах букв більше, а звуків менше? Чому? У якому слові звуків більше, а букв менше? Доведіть. Зайчик, лелека, джміль, лисичка, щиглик, сова.

Номер слайду 4

Завдання від зайчика Поясніть зайчикові, що потрібно класти у борщ. Доповніть речення словами з тексту (вправа 1 сторінка 27) і запишіть у зошит. У борщ зайці кладуть … , … . У борщ зайці кладуть моркву, капусту.

Номер слайду 5

Завдання від лелеки Складіть і запишіть з цих слів речення. (вправа 2 сторінка 28) Лелека, на, одній,стоїть,нозі. Скине, в, голову, небо, зоряне. Дзьоб, до, зірок, яскравих, підніме. Лелека стоїть на одній нозі. Скине голову в небо зоряне. Дзьоб підніме до зірок яскравих.

Номер слайду 6

Завдання від джмелика Вставте потрібні букви і запишіть речення. (вправа 3 сторінка 28) Словникова робота Диригент – людина, яка керує підготовкою твору до виконання та виконання твору оркестром, хором, ансамблем.

Номер слайду 7

Завдання від щиглика Складіть слова з кожним складом Ща, Дж, Ще, Дз, Щі, Щу. Гра «Добавлянка»

Номер слайду 8

Завдання від лисички З‘єднайте частини прислів‘їв Вчення – світ, а невчення - десять невчених дають. Грамоті вчиться – тьма. За одного вченого завжди пригодиться. Вчення – світ, а невчення – тьма. Грамоті вчиться – завжди пригодиться. За одного вченого - десять невчених дають.

Номер слайду 9

Завдання від тітоньки Сови Виберіть правильну відповідь і запишіть букву, що стоїть перед нею.

Номер слайду 10

ppt
Додано
15 березня
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку