Презентація. "Звуки і букви. Абетка.

Про матеріал
Презентація за темою "Звуки і букви. Абетка. Каліграфічне написання великих та малих букв алфавіту". 2 клас НУШ. За програмою Савченко до підручника Варзацької. Презентацію можна використовувати як в дистанційному так і очному форматі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звуки і букви. Абетка. Каліграфічне написання великих та малих букв алфавіту.

Номер слайду 2

Синоніми до слова алфавіт. Скільки літер в українському алфавіті?Назвіть декілька букв, які позначають один звук. Які букви позначають завжди два звуки?Яка буква не позначає звуки?Скільки потрібно людей, щоб назвати всі букви?

Номер слайду 3

Полічить всі букви, назви яких закінчуються на е.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

На липах листя золоте тріпоче понад нами, неначе знову ліс цвіте осінніми квітками. Із виділених слів склади і запиши речення. Прочитай вірш. Олександр Олесь

Номер слайду 6

Пригадайте написання великих Букв української абетки.

Номер слайду 7

Ходить осінь лугами, берегами, як ... . Хмарки летять у небі, наче ... . Вербові листочки гойдаються на хвилях, ніби ... . Слова для довідки: пташки, човники, господиня. Прочитайте та доповніть речення словами з довідки. Запишіть ці речення.

Номер слайду 8

Прочитай слова та знайди в них однакові звуки. Склади і запиши речення зі словами диктант, диван. Дині, дівчинка, диктант, диван.

Номер слайду 9

СЛОВНИЧОКД И К Т А Н ТД И В А НЗапиши назви річок України в алфавітному порядку. Дніпро, Збруч, Стрипа, Тиса, Черемош, Горинь.

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
6 вересня 2023
Переглядів
409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку