Презентація_Монгольська навала

Про матеріал
• формувати в учнів уявлення про монголо-татар та їхню навалу на українські землі; виявляти ха¬рактер залежності Русі від Золотої Орди, вплив монголо-татар на соціально-економічний розви¬ток українських земель; • розвивати в учнів уміння знаходити необхідну інформацію в писемних дже¬релах для пояснення історичних явищ і подій, ро-бити рецензії на виступи інших учнів; на прикладі героїчної оборони Києва від ординців продемонструвати учням відвагу і готовність русичів захищати рідну землю до загину; сприяти формуванню почуттів гордості та співпереживання; • виховувати в учнів почуття любові до Батьківщини і готовність захищати її в тяжку годину.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Монгольська навалана українські землі

Номер слайду 3

показувати на карті напрямки походів монголо-татар на руські землі та місця головних битв; застосовувати та пояснювати на прикладах поняття «монголо-татари», «Золота Орда», «золотоординське ярмо»; називати факти героїчного опору русичів монгольській навалі; визначати характер залежності руських земель у складі Золотої Орди; розвинути вміння знаходити необхідну інформацію в різних джерелах для пояснення історичних явищ та подій. Очікувальні результати:

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Темуджи́н. Монгольський державний, політичний і військовий діяч. Засновник і перший великий хан (1206 –1227 ) Імперії Чингісхана, другої за площею імперії у всесвітній історії  (після Британської імперії)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Бати́й (Бату-хан) Монгольський хан і полководець, син хана Джучі, онук Чингісхана. Засновник Золотої Орди, автономного державного утворення у складі Монгольської імперії.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ЬТСІНРОЗЕЛБОРД1 АДРОАТОЛОЗИКАКСАБЯНИЧАРИФОРПОСТОРДАІГОЙАРАСУЛУСЧВАРИЯСИРКИЛРЯ234567898. Незгода, розбрат, суперечки, війни між князями-правителями окремих земель, які не хотіли коритися Києву.9. Данина живими людьми.10. Адміністративна одиниця імперії Чингізхана.11. Важкий принизливий гніт.12. Передова укріплена позиція монгольського війська .3. Зборщики дані на завойованих землях.4. Регулярна піхота в Османській імперії,що спершу набиралися з полонених, потім поповнювалася примусовим набором дітей.1. Розпад централізованої держави на окремі, незалежні, удільні князівства.2. Держава, яка утворилася в наслідок завойовницьких походів хана Батия у 40-х роках XIII5. Документ, який видавався в Золотою Ордою руським князям на право управляти підвладними їм землями.6. Столиця Золотої Орди.7. Військо монголо-татар.

Номер слайду 12

Домашнє завдання:§ 18. Закінчити кросворд

pptx
Додано
19 березня 2021
Переглядів
513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку