Презентація "Джерела струму. Електричне коло"

Про матеріал

Презентація містить задачі, які можна використати на уроці у 8 класі для закріплення навичок читання та креслення електричних схем.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Джерела струму. Електричне коло. Розв’язування задач. ОЗНЗ Катюжанська ЗОШ І-ІІІ ст. Вчитель фізики Осадча З. Д.

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань та вмінь1. Які джерела електричного струму ви знаєте?2. Які види енергії можна перетворювати на електричну енергію?3. Що називають електричним колом?4. Що називають електричною схемою?5. Напрямок руху яких частинок умовно прийнято за напрямок струму в колі?

Номер слайду 3

Розв’язування задач1. Установіть відповідність між умовними позначеннями елементів електричного кола та назвами цих елементів. А) нагрівальний елемент Г) плавкий запобіжник. Б) Резистор Д) ключ. В) електричний дзвінок Е) електрична лампа

Номер слайду 4

Розв'язування задач2. Назвіть елементи, з яких складається електричне коло зображене на рисунку. Накресліть схему зображеного кола.

Номер слайду 5

Розв'язування задач3. Назвіть елементи, з яких складається електричне коло зображене на рисунку. Накресліть схему зображеного кола.

Номер слайду 6

Розв'язування задач4. У чому полягає принципова різниця між гальванічним елементом та акумулятором як джерелами струму?5. Накресліть схему підключення двох лампочок до джерела струму, при якому перегоряння однієї лампочки не вплине на роботу іншої.

Номер слайду 7

Розв’язування задач6. Як потрібно з'єднати гальванічний елемент, дві лампочки й два ключі, щоб у разі замикання хоча б одного ключа одночасно загорялися обидві лампочки? Накресліть схему

Номер слайду 8

Розв'язування задач7. Накресліть схему з'єднання батарейки, двох вимикачів і одного дзвінка, при якому подзвонити можна було б із двох різних місць. Де на практиці можна використовувати таку схему?

Номер слайду 9

Розв'язування задач8. Проаналізуйте схему електричного кола. З'ясуйте, які прилади працюватимуть у разі замикання ключів:1) S1 ; 2) S1 і S2; 3) S1 і S3; 4) S1, S2 і S3.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
24 липня 2019
Переглядів
1927
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку