Презентацыя "Google Forms – зручний інструмент для проведення контролю знань здобувачів освіти під час дистанційного навчання".

Про матеріал
Google Forms – зручний інструмент для проведення контролю знань здобувачів освіти під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Google Forms – зручний інструмент для проведення контролю знань здобувачів освіти під час дистанційного навчання.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тести – це: ефективна форма оцінювання знань учнів;необхідні технології сучасного уроку фізики;мотивація для вивчення фізики…

Номер слайду 4

під час тематичного контролю; на початку уроку; під час закріплення вивченого матеріалу; при діагностиці та корекції знань учнівактивізації навчальної діяльності учнів; при перевірці виконання домашнього завдання; проведенні самостійної роботи з метою діагностики рівня засвоєння учнем навчального матеріалу…Застосування тестових технологій :

Номер слайду 5

Тестові технології навчання природничо-математичних дисциплін, зокрема фізики – є одним із пріоритетних напрямів діяльності вчителя. Вони є інструментом вимірювання знань, вмінь та навичок учнів, використовуються дуже широко у зв’язку із запровадженням зовнішнього незалежного оцінювання.

Номер слайду 6

Під час впровадження дистанційного та змішаного навчання часто виникає потреба у проведенні тестування. Тести та опитування в достатній кількості представлені в навчальних посібниках, але що робити, якщо хочеться скласти тест самому, зі своїми завданнями? У цьому випадку на допомогу вчителю приходять онлайн-сервіси для проведення тестувань. Один з найпростіших і зручних сервісів – Google Forms.

Номер слайду 7

Google Forms (Форми) є дуже зручним інструментом для створення опитувань та тестових завдань. Враховуючи той факт, що проведення тестування для оцінки рівня знань учнів є процесом швидким та зручним, можна з впевненістю стверджувати що Форми є потужним знаряддям у роботі сучасного вчителя.

Номер слайду 8

Це оригінально. Ви виділяєтеся серед інших вчителів. Простота у використанні. Працювати з Google Формами не складніше, ніж з MS Word. Інтерфейс зручний і зрозумілий. Форму не треба завантажувати, пересилати своїм клієнтам і отримувати від них поштою заповнений варіант. Його не треба завантажувати . Ви відправляєте учню посилання. Він заповнює тест і натискає кнопку. Ви отримуєте відповіді. Доступність 24/7. Форма зберігається в хмарі. Якщо ви працюєте з різних пристроїв або ваш жорсткий диск пошкодився, форма залишиться доступна при наявності посилання. Індивідуальне оформлення. Ви можете створити свій дизайн для форми. Google Форми дають можливість безкоштовно вибрати шаблон з великої кількості доступних або завантажити свій. Переваги опитування в Google Формах

Номер слайду 9

Не потрібні додаткові програми. Що якщо у вашого клієнта не встановлений Word? З Google Forms це вас не хвилює. Стильно виглядає. Всі звертають увагу на дизайн. Клієнти оцінять, якщо ви надішлете красивий і зручний бриф замість кривої таблиці. Мобільність. Google Форми адаптовані під мобільні пристрої. Створювати, переглядати, редагувати і пересилати форми можна з телефону і планшета за допомогою полегшеної мобільної версії з повною функціональністю. Частково автоматизує процес отримання замовлень. Google Форми збирають і професійно оформляють статистику по відповідям. Вам не доведеться додатково обробляти отримані дані, можна відразу приступати до аналізу результатів. Легко створюється. Трохи складніше таблиці в Word. Безкоштовний. Сам сервіс безкоштовний. Заплатити доведеться тільки в разі, якщо вам раптом знадобиться розширений варіант додаткових надбудов.. 

Номер слайду 10

Форми - це один з сервісів хмарного сховища Google Drive. Щоб працювати з ним, вам потрібно тільки поштову скриньку Gmail. Працює додаток через браузер. У ньому ви можете безкоштовно створити будь-яку кількість форм. Що таке форма? Фактично, це окрема веб-сторінка, на якій розміщується опитування або анкета. З її допомогою ви можете зробити: Зручне опитування;Анкетування;Збір Email-адрес. Як правильно налаштувати цей інструмент, щоб витягти з нього максимум? Що таке Google Forms

Номер слайду 11

Покрокова інструкція по створенню Google форм КРОК 1. Створення акаунту в Google. Для створення форм необхідно мати поштову скриньку на gmail, якщо у вас її немає, то пройдіть по посиланню і зареєструйтеся http://mail.google.com. При реєстрації створюється ваш особистий аккаунт в Google і це дає вам багато додаткових можливостей (одна з них - 15 Гб для безкоштовного зберігання ваших файлів на хмарі). Якщо пошта Gmail у вас вже є, то можна прямо з неї перейти на Google диск. Або зайти з браузера, натиснувши в правому верхньому куті на квадрат. У відчиненому вікні виберіть Диск. КРОК 2. Створення Google Форми

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Головною метою моєї роботи є використання Google форм - хмарних технологій на уроках фізики в старшій школі, поширення власного досвіду використання тестів формату ЗНО, створених у середовищі Google форм. Ознайомившись з роботою в середовищі Google forms вирішила спробувати використовувати тестування учнів на уроках фізики у 10 та 11 класах з метою успішної підготовки учнів до ЗНО. Раз на тиждень домашня робота проводиться у формі тестування за матеріалом уроку, тест створюється за допомогою Google форм на основі завдань формату ЗНО.

Номер слайду 18

Вважаю, що тести, створені в середовищі Googlе форм доцільно використовувати в якості домашнього завдання для учнів старших класів з метою успішної підготовки учнів до ЗНО. Крім того, раціональним є використання таких тестів на початку уроку під час перевірки домашнього завдання, актуалізації опорних знань.

Номер слайду 19

Використання тестування в середовищі Google форм під час вивчення фізики в старших класах дає можливість створити сприятливі умови для набуття ключових компетентностей, зокрема, предметної – математичної компетентності, для оптимізації навчального процесу в цілому завдяки раціональному використанню часу на уроках, для підвищення доступності та наочності навчання і в подальшому для успішного написання ЗНО.

Номер слайду 20

Завдяки систематичному проходженню тестування в форматі ЗНО, учень вчиться чітко і легко розв’язувати досить складні задачі, впевнено володіє відповідною системою понять і правил. Використання Google форм дає можливість у багатьох випадках зробити тестування on-line настільки ж звичайним і доступним, як і просте розв’язування задач в класі. Такий підхід до вивчення фізики розвиває самостійність і відповідальність учнів, перетворює звичайну та в більшості випадків нецікаву домашню роботу на цікаву і, найголовніше, сучасну й ефективну.

Номер слайду 21

У своїй практиці я почала використовувати тести, створені в середовищі Google форм, з 2021 року. Наразі вже отримала деякі результати. Підвищилась зацікавленість до вивчення фізики, навіть найслабші учні, отримавши невисокі, але позитивні результати, повірили в себе. Урок перестає бути нудним і нецікавим. Мої учні стали більш впевнено почувати себе в процесі проходження тестування, бо готові до різноманітних тестових питань, навчилися не просто розв’язувати звичайні приклади чи задачі, а й уважно читати питання та давати на нього правильну відповідь. Дітям дуже подобається таке домашнє завдання і кожен досягає нехай маленького, але успіху.

pptx
Додав(-ла)
Радчук Інна
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
28 лютого 2023
Переглядів
1110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку