Презентція "Австралія. Клімат, води суходолу"

Про матеріал
Презентція до уроку географія 7 клас на тему " Австралія. Клімат, води суходолу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

АВСТРАЛІЯ

Номер слайду 2

Клімат АвстраліїГеографічне положення материка зумовлює надходження протягом року значної кількості сонячної радіації та наявність майже скрізь високої температури. А переважання континентальних тропічних мас і низхідних рухів повітря робить цей материк найсухішим.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Австралія розташована в трьох кліматичних поясах: субекваторіальному, тропічному та субтропічному. Для північної частини, що знаходиться в субекваторіальному поясі, характерні високі (близько +25°C) впродовж року температури і велика (близько 1500 мм) кількість опадів, що розподіляється нерівномірно впродовж року. Літо тут дуже вологе з грозовими дощами, а зима суха.

Номер слайду 5

У тропічному кліматичному поясі при загальних високих температурах (влітку +30°C, взимку + 16°C) розрізняють за зволоженням два типи клімату: континентальний тропічний із кількістю опадів до 200 мм на рік і високою амплітудою температур та тропічний вологий (до 2000 мм опадів на рік).

Номер слайду 6

Субтропічний пояс : південно-західна частина Австралії розташована в області середземноморського типу клімату зі сухим літом і вологою зимою. Центральна частина поясу – область континентального субтропічного клімату із сухим спекотним літом і порівняно холодною зимою. На південному сході – вологий субтропічний тип клімату з рівномірними опадами впродовж року.

Номер слайду 7

Острів Тасманія розташований у помірному кліматичному поясі.зима –тепла, літо-прохолодне.

Номер слайду 8

Водні ресурси АвстраліїМуррей - притока Дарлінг.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Озеро Ейр – мертве серце Австрії.

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Прочитати параграфи 28,29 Практична робота на контурній карті ст. 109,114-підручника

pptx
Додано
8 квітня 2021
Переглядів
1029
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку