Презентеція "Цікава Італія та її смаколики"

Про матеріал
Італійська кухня є однією із найпопулярніших кухонь світу. Таку популярність вона здобула завдяки різноманітності і неповторності страв. В Італії деякі страви можуть готуватись не лише в окремому регіоні, а й тільки в одному населеному пункті. Неповторності стравам італійської кухні додають високоякісні продукти і різноманітні додатки, серед яких велике значення мають овочі та трави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Прапор держави: прямокутне полотнище з трьох рівномірних вертикальних смуг зеленого, білого та червоного кольору.

Номер слайду 4

Промисловість Розвинені такі галузі: Паливно-енергетичний комплекс Обробна промисловість Машинобудування Металургія Текстильна промисловість Легка і меблева промисловість

Номер слайду 5

Сільське господарство Застандартами ЄС, сільське господарство Італії недостатньо ефективне. На відміну від Північно-Західної Європи, в сільському господарстві Італії домінує рослинництво.  Разом з Іспанією вона утримує першість у вирощуванні оливок, але олія є продуктом внутрішнього споживання. Італія є важливою мірою економічного розвитку країни все більшого значення набуває тваринництво, хоча умови Середземномор'я для нього не можна вважати сприятливими. Розводять велику рогату худобу, свиней, овець, кіз, птицю. Італія є значним виробником м'яса й сиру. Частина продуктів тваринництва, включаючи вовну, а також кормове зерно, імпортується живим виробником зерна.

Номер слайду 6

Національна кухня Італії Сніданок - дуже легкий (хліб або булочка, масло, варення, кава з молоком). Обід і вечеря: перше, друге з гарніром, фрукти або солодке, столова вода. Перша страва італійської кухні - це спагеті або інший вид макаронних виробів, приготованих одним із багатьох способів. Другі страви: Ньоккі - галушки. Паппарделле - лапша, нарізана широкими смужками. Тортелліні - маленькі квадратні пельмені. Пеннє - товсті короткі макарони у формі ромбика. Тальяттелє - плоска довга лапша. Феттучіні - тонка лапша. Окрім пасти в Італії є дуже популярною піца.

Номер слайду 7

Греція врівень з Італією змагається за звання батьківщини піци. У Стародавній Греції почали запікати плоскі коржі з тіста разом з начинкою з овочів, м'яса, оливок, молочних продуктів, тощо. Ця грецька піца називалася plakuntos. Одного разу влітку в Неаполі королева Маргарита Савойська проходжувалася зі своєю родиною по парку Каподімонте. Вона неодноразово чула про піцу й вирішила, зрештою, її скуштувати. Місцевий піцайоло був дуже улещений тим, що сама королева вирішила покуштувати саме його піцу, і спеціально для неї спік піцу за новим рецептом. Відтоді піца з помідорами, сиром моцарелою та листям базиліку називається як піца Маргарита. До того ж, кольори цих продуктів: червоний, білий та зелений символізують прапор.

Номер слайду 8

Cпагетті – основа багатьох італійських страв. Spaghetti Napoli — паста з томатним соусом, Spaghetti Bolognese — паста з томатним соусом та м’ясним фаршем (тобтосоус балоньєз), Spaghetti Aglio Olio—паста з оливковим маслом і легким обсмажемим часником. 

Номер слайду 9

Піца Маргарита — для її приготування беруться певні компоненти: помідори Сан-Марцано, оливкова олія, сир моцарела, базилік, сіль. Піца Марінара — названа на честь рибалок, які традиційно їли її на сніданок, заправляється помідорами, часником, оливковою олією, орігано. Піца пеппероні — найпопулярніша піца в Америці. Свою назву одержала завдяки начинці з пікантної італійської ковбаси пепероні. Назва ковбаси походить від італійського найменування маленьких гострих перчиків (pepperoni), і в самій Італії піца пепероні подається саме з перчиками, а не з ковбасою. Піца ал тонно — з тунцем. Піца фунгі — з грибами, найчастіше з печерицями. Кальцоне (Calzone) — «закрита» піца. При її виготовленні боки піци защипують у вигляді «вареника» або «конверта». Під хрусткою скоринкою така піца повністю зберігає аромат використаних продуктів. Типовою начинкою для неї є сир рікота та томатна паста. Біла піца (bianca) одержала свою назву завдяки тому, що до неї не додаються помідори. Піца 4 сири (Pizza ai quattro formaggi) одержала свою назву завдяки тому, що до неї входять 4 види сира. Класичні види піци

Номер слайду 10

Лаза́нья (італ. lasagne) — традиційна страва італійської кухні, приготована з шарів тіста (листів лазаньї) разом із шарами начинки, залитими соусом (зазвичай бешамель). Шари начинки можуть бути з м'ясного рагу або фаршу, помідорів, шпината, інших овочів, сиру пармезан тощо.

Номер слайду 11

Пармеза́н, або парміджа́но реджа́но (італ. Parmigiano Reggiano) — італійський твердий сир з коров'ячого молока. Крім чудових смакових характеристик, має також інші важливі якості. Попри високу калорійність, легко засвоюється організмом, тому лікарі рекомендують його людям з ослабленим травленням, дітям і особам, старшим за 50 років. Італійські сировари з батьківщини парміджано не вживають щодо своєї продукції слова «пармезан», називаючи так лише його підробки. Італійці люблять смачно поїсти. І вони знають у цьому толк. Серед найбільш улюблених сирів ,є звичайно пармезан. У провінції Емілія-Романья цей сир виготовляють лише вручну.

Номер слайду 12

Іншим знаменитим в Італії видом сиру, можна вважати сорт Моцарелла. Цей сир є класичним інгрідієнтом для італійської піци та салату капрезе.

Номер слайду 13

 Італійські десерти неспроста завоювали весь світ – вони поєднують в собі вишуканість смаку, простоту приготування, свіжість і натуральність вихідних продуктів. В Італії існують сотні і навіть тисячі рецептів печива, солодкого хліба, тістечок, тортів і десертів. Кожен регіон країни славиться своїм особливим десертом, традиції приготування якого дбайливо зберігаються і передаються з покоління в покоління.

Номер слайду 14

Тирамісу (італ. tiramisщ — «підніми мене») — італійський десерт на основі сиру маскарпоне, як наповнювач додається печиво «савоярді», кава та какао. В класичному вигляді тирамісу подається охолодженим до кави еспресо. Тирамісу — один з найбільш популярних десертів у світі. Існують адаптації рецепту, згідно з якими какао-порошок замінюють тертим шоколадом, савоярді — бісквітом, кавове просочення — фруктовим чи алкогольним (зазвичай марсала або мадера), а в деяких варіаціях десерт може нагадувати пудинг або кекс.

Номер слайду 15

Па́на-ко́та (італ. Panna cotta, «варені вершки») — італійський десерт з вершків, молока, цукру і желатину, також часто додають ваніль. Цей десерт походить із П'ємонту, хоча його їдять по всій Італії, подаючи з ягідними, карамельними, шоколадними сиропами.

Номер слайду 16

Італійська кухня смакує по-королівськи! А ще в приготуванні італійських страв використовують багато овочів з корисними властивостями. В італійській кухні приготування овочів відбувається без використання води і борошна. Готуються вони на парі до того ж дуже швидко. Більше того, цікавим є те, що єдиною прийнятною приправою є сіль. Як замінник іншим приправам, італійці додають свіжу зелень, трюфель або сир пармезан.

Номер слайду 17

ppt
Додано
15 травня 2021
Переглядів
1118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку