Презетація уроку з теми: «Трикутники».

Про матеріал
Узагальнення та систематизація знань з теми "Трикутники"; розвивати вміння учнів застосовувати знання з теми до розв’язування задач; розвивати творче та логічне мислення; підвищувати інтерес до геометрії; виховувати культуру спілкування
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета: узагальнити та систематизувати знання з теми; розвивати вміння учнів застосовувати знання з теми до розв’язування задач; розвивати творче та логічне мислення;підвищувати інтерес до геометрії; виховувати культуру спілкування.

Номер слайду 2

«Міцні знання з теми «Трикутники» – це один з ключів до успіху у вивченні геометрії».

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Урок-подорож до країни “Трикутники”

Номер слайду 5

Питання Що називається трикутником? Як обчислити периметр трикутника? Які фігури називаються рівними? Сформулювати І ознаку рівності трикутників. Сформулювати ІІ ознаку рівності трикутників. Сформулювати ІІІ ознаку рівності трикутників.

Номер слайду 6

Зелений трикутник. (2 бали) Заповни пропуски. Дано: АВ = DC, AD = BC. Довести, що АВС = АСD. Доведення АВ = DC, AD = … – за умовою задачі. … – спільна сторона … = АСD. АВС = …. – за … ознакою рівності трикутників.         Малюнок до задачі

Номер слайду 7

Синій трикутник. (3 бали) Розв’яжіть задачу за малюнком. Дано: ВО = ОD, АО = ОС Довести, що СD = АВ.            

Номер слайду 8

Червоний трикутник. (4 бали) Розв’яжіть задачу. На малюнку АЕ = ЕС, АD = DС. Доведіть рівність кутів DАВ і DСВ.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Трикутник у якого дві сторони рівні є … . Трикутник у якого всі сторони рівні є … . Трикутник у якого є прямий кут називається … . Відрізок, що сполучає вершину трикутника із серединою протилежної сторони називається … . Перпендикуляр, проведений з вершини трикутника до прямої, що містить його протилежну сторону називається … . Відрізок бісектриси кута трикутника, що сполучає вершину трикутника з точкою протилежної сторони називається … . Сторону прямокутного трикутника, яка лежить проти кута називають … Трикутник, який має різну довжину сторін є … . Трикутник, який має тупий кут є … . Трикутник, який має всі гострі кути є … Пригадаємо властивості рівнобедреного і прямокутного трикутника. Чому дорівнює сума кутів трикутника? Який кут називають зовнішнім? Сформулюйте властивість зовнішнього кута трикутника.

Номер слайду 11

Зелений трикутник. (2 бали) 1. Обчислити периметр рівнобедреного трикутника, якщо відомі його виміри 4 см, 9 см і 9 см. 2. Обчислити сторони рівностороннього трикутника, якщо його периметр дорівнює 36 м. Синій трикутник. (3 бали) 1. Знайдіть сторони рівнобедреного трикутника, якщо його периметр дорівнює 70 см, а основа в 2 рази менша від бічної сторони.   Червоний трикутник. (4 бали) 1. У трикутнику АВС С = 90˚, А = 30˚ , відрізок ВМ – бісектриса трикутника. Знайдіть довжину катета АС, якщо ВМ = 6 см.

Номер слайду 12

Знайти висоту дерева, якщо з точки А, яка розміщена на відстані 5 м від основи дерева, його вершину видно під кутом 45˚.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Герон Александрійський (ймовірно, I-II ст. н. е.) -древнегречеський інженер, фізик, механік, математик, винахідник. Знак  почали застосовувати в ІV столітті.

Номер слайду 15

У стародавньому мистецтві дуже широко поширюються зображення рівностороннього трикутника . Первісні люди штампували трикутники на різних виробах. Вожді племен північно-американських індійців носили на грудях символ влади: рівносторонній трикутник з крапкою в центрі В Африці жінки також прикрашають себе великими пластинами рівносторонніх трикутників. Рівносторонні трикутники малювали – на зображеннях священних тварин.

Номер слайду 16

1. Який трикутник треба взяти, щоб після проведення в ньому одного відрізка отримати всі відомі види трикутників: рівносторонній, рівнобедрений, різносторонній, прямокутний, гострокутний? 2. Довжина однієї сторони трикутника 6,31м, другої – 0,82м. Яка довжина третьої сторони, якщо відомо, що вона складає ціле число метрів? 3. Скільки трикутників на малюнку?

Номер слайду 17

1. В прямокутному трикутнику з гострим кутом 30° провести медіану із вершини прямого кута. 2. 6 м або 7м (скористатися нерівностями трикутника). 3. 14

Номер слайду 18

Сьогодні на уроці: Я повторив … Я виконував завдання … Було цікаво … Тепер я можу …

Номер слайду 19

Повторити § 11 – 20. Скласти кросворд із ключовим словом «трикутник».

Номер слайду 20

ppt
Додано
3 березня 2021
Переглядів
880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку