Презетнація "Прикметник у тіктоці"

Про матеріал
Узагальнення і систематизація знань учнів про прикметник як частину мови , застосовування теоретичних знання на практиці при розпізнаванні прикметника, визначення його граматичних ознак, знаходження вивчених орфограм та пояснення їх, формування вміння доречно вживати прикметники-синоніми в усному та писемному мовленні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відкритий урок з української мови У 6 класіПідготувала вчителька української мови та літератури. Сліпчук Марія Василівна2024р.

Номер слайду 2

Епіграф Прикметник — це частина мови,без неї нам не обійтись. Ти вслухайсь в слово пречудове,йому, як другові, всміхнись

Номер слайду 3

« Якщо дружить увесь клас – успіх буде повсякчас»

Номер слайду 4

Девіз уроку: Міркуємо – швидко,Відповідаємо- точно,Пишемо- грамотно!

Номер слайду 5

ТЕМА УРОКУ: «ПРИКМЕТНИК У ТIKТОЦІ»

Номер слайду 6

Основні цілі та завдання уроку: Закріпити, поглибити та узагальнити знання про прикметник як частину мову, морфологічні ознаки, синтаксичну роль;розвивати усне та писемне мовлення, уміння виділяти головне в навчальному матеріалі, розвивати самостійне мислення.мислити креативно та нестандартновміти застосовувати вивчений матеріал у нетрадиційних умовах.

Номер слайду 7

Мовне портфоліо. Я… Прикметник. Проживаю за адресою….. країна Морфологія. Рідня …. частини мови. Друзі…іменники, займенники. Уподобання…. колір,смак, відношення до іншого предмета, належність предмета комусь,розмір,вік…Мрії….. бути неперевершеним художником українського слова

Номер слайду 8

Гра « Вірю не вірю»

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Хмаринка слів

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

У світі ребусів

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Зарядка для очей. Ритмічна вправа

Номер слайду 16

Лінгвістичний експеримент «Услід за автором»“Наша мова … , і …, і …, і…, і …, - ось що мова наша рідна” (Довідка: рідна, багата, калинова, щира, медова, не бідна, милозвучна, українська, батьківська, материнська, чарівна, сопілкова, солов’їна, веселкова, співуча)Відтворити поезію, дібравши влучні прикметники

Номер слайду 17

Наша мова калинова, і ласкава, і медова, і багата, і не бідна, - ось що мова наша рідна. Соломія Українець

Номер слайду 18

Вибіркове письмо Дуб - священне дерево давніх слов'ян, символ гордості і пихатості. Вінок із дубового листя символізував силу, міць та гідність. Слов'яни-язичники дубові гаї вважали житлами богів, тому вшановували їх та забороняли вирубувати. Довголітнім дубам приносили в жертву биків та хліб. Міцною деревиною славиться в Україні це дерево-символ. Інструкція: Розпізнайте прикметники. Випишіть по 2 словосполучення «прикметник» + «іменник». Визначте морфологічні ознаки (рід, число, відмінок,група)

Номер слайду 19

Священне дерево- с.р., одн., Н.в., тв.;Давніх слов'ян – м.н, Р.в., м.;Із дубового листя – с.р., одн., Р.в., тв..;Дубові гаї – мн., З.в., м.;Довголітнім дубам – мн., Д.в., м.;Міцною деревиною - ж.р., одн., О.в., тв...

Номер слайду 20

Інтерактивна вправа «Стилістичний сміхограй»(виправити помилки у вживанні прикметників, записати відредагований варіант)І група Олег самий досвідчений. Білий гриб більш корисніший за сироїжку.ІІ група. Наталка вишила саму кращу серветку. Ранковий рейс менш зручніший.

Номер слайду 21

Сенкан. ПРИКМЕТНИК

Номер слайду 22

Номер слайду 23

«Сенкан»Прикметник. Прикметник. Незамінний, прекрасний. Виражає, зв'язує , допомагаєУ поезії створює образи. Означення. Прикметник. Самостійний, змінний. Виражає, називає, утворює. Може мати ступені порівняння. Повнозначне слово.

Номер слайду 24

Домашнє завдання. Підготуватися до контрольної роботи, скласти лінгвістичну розповідь про прикметник як самостійну частину мови. Залишити свої коментарі на сторінці В ТІК ТОЦІ про проведений.

Номер слайду 25

Дякую за роботу!!!

pptx
Додано
13 березня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку