Презинтація для батьків та учнів на тему: "БУЛІНГ У ШКОЛІ - ЯК РОЗПІЗНАТИ ТА ЩО РОБИТИ"

Про матеріал
Презинтація розроблена з метою просвіти батьків та учнів з проблеми булінгу в школі. Даний матеріал містить інформацію з визначення поняття булінгу, його видів, як його розпізнати, а також містить рекоментаці щодо способів уникнення булінгу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"БУЛІНГ У ШКОЛІ - ЯК РОЗПІЗНАТИ ТА ЩО РОБИТИ"Практичний психолог, соціальний педагог КУ Сумська ЗОШ № 8 СМРБілоус А. С.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Уже сьогодні виділяють чотири його різновиди: Вербальний (словесний)Фізичний. Соціальний. Кібербулінг

Номер слайду 5

Словесний булінг Діти різні за своїм характером, багато хто чутливий і досить близько сприймає слова до серця, на жаль, такі школярі найчастіше стають жертвами цькування. Знущання над ними приносить задоволення агресору, особливо він щасливий, коли зміг довести до сліз. Що говорять: залякування, погрози, образливі коментарі стосовно жертви чи когось з близьких (про зовнішність, одяг, релігію, фізіологічні особливості тощо).

Номер слайду 6

Фізичний булінг Це прояв агресивного залякування з використання фізичної сили. Найчастіше застосовується до фізично слабших дітей. Мають місце факти колективного фізичного булінгу, коли дитина змушена протистояти цілому класові, який її штовхає чи б'є. Що роблять: стусани, підніжки, блокування, відбирання речей, дотики неналежним чином.

Номер слайду 7

П’ять стратегій, які допоможуть вберегти дитину від цькування, або ж припинити булінг, який вже почався:1. Говоріть про це. Станьте ближче до дітей, розкажіть про цькування, яке могло бути у вашому минулому. Якщо після вашої відвертості дитина відкрилась і поділилась проблемою, не забудьте її похвалити, адже така дія потребує сміливості. Поговоріть і з класним керівником, аби з’ясувати, яким чином навчальний заклад може вплинути на ситуацію.2. Продумайте захисні слова. Придумайте декілька фраз, типу: «Відчепися», «Дай мені спокій», або більш влучні.

Номер слайду 8

3. Порадьте зібрати однодумців. Нагадайте, що компанію з двох чи трьох підлітків чіпатимуть з меншою вірогідністю, ніж тих, хто тримаються одинаками. Коли є проблемна ситуація, краще триматися разом.4. Зберігайте спокій та бережіть себе. Якщо хуліган образить, інколи кращий захист – зберігати спокій. Подіяти може ігнорування, бо це та реакція, на яку менш за все чекають.

Номер слайду 9

5. Не з’ясовуйте стосунків самостійно. Звісно, перше бажання батьків – розібратися з хуліганом та змусити його відповідати за свої дії, в ідеалі – ще б його батьків притягти до відповідальності. Але це погана ідея. Якщо ви хочете говорити з ними, то робіть це з посередником – хтось з адміністрації школи, класний керівник чи психолог.

Номер слайду 10

Законом пропонується встановити адміністративну відповідальність за булінг, а також за приховування подібних випадків і ввести штрафи від двадцяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За цькування у школах передбачаються штрафи від 40 грн до 3400 грн.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
24 лютого 2021
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку