Презентація для дітей "Цікаві факти про тварин"

Про матеріал

Наші брати менші найприродніші, безпосередні, щирі і незвичайні створіння на землі. Це ще раз доводять цікаві факти про тварин. Отже, чим вони особливі?

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Цікавий світ тварин Сьогодні ми з вами розпочнемо мандрівку в Царство тварин − найбільше царство на території Живої природи. У цьому Царстві проживають різні народи. З окремими його мешканцями ви знайомі, з іншими − ні. Та усі вони такі ж жителі Землі, як і ми, люди. Якщо ми хочемо з ними подружитися − маємо більше дізнатись про них: хто вони, де живуть, що їдять. Адже про друзів хочеш знати більше!

Номер слайду 3

Вовки,найбільші представники родини псових, колись були найпоширенішими хижаками на Землі. Хутро вовка може бути чорним,білим,попелястим,кремовим. Вовки відчувають здобич з відстані 1,6км. Нюх також підказує їм чи є інший вовк другом чи ворогом,чи він голодний. Густе хутро вовка водонепроникне та тепле завдяки щільному підшерстку. Вовки виживають при температурі -40 . Хвости допомагають вовкам утримувати рівновагу.Також вони слугують для спілкування.Вовки-вожаки тримають хвіст високо піднятим.А інші ховають хвіст під ногами

Номер слайду 4

Лисиці – мають трикутні морди, гострі вуха й пухнасті хвости. Розумні,легко пристосовуються,живуть скрізь,крім Антарктиди. Лисиці спілкуються за допомогою гавкоту та виску – так вони передають різні почуття та наміри:страх,погрозу, попередження,грайливість. Щоб зігрітися лисиця накриває своє тіло довгим пухнастим хвостом. Ці тварини чудово плавають. Руда лисиця застосовує свої слух та нюх, щоб визначити,де перебуває здобич. До справжніх лисиць належать – руда лисиця,корсак,песець.

Номер слайду 5

Ведмеді живуть у лісах,всеїдні,харчуються рослинами та комахами.Лише білі ведмеді є спритними хижаками.Білі ведмеді активні щорічно, а от їхні родичі – грізлі та барібали – впадають в сплячку. Під щільним водонепроникним хутром є товстий шар жиру,тому білому ведмедю не холодно навіть у найлютіший мороз. Усі ведмеді мають чутливий ніс ,вони відчувають запах їжі на відстані до 50 км. Панди живуть у горах Китаю. Більшу частину свого часу панди їдять. Вони споживають близько 600 бамбукових стебел на день

Номер слайду 6

Тюленів та моржів називають ластоногими, бо кінцівки тюленів мають форму ласт. Задні кінцівки тюленів допомагають їм плавати,а за допомогою передніх вони незграбно пересуваються суходолом. Великі очі добре бачать у темряві на глибині. Вуса допомагають знаходити здобич,коли темно. Звичайного тюленя називають безвухими. Його вуха не мають вушниць. Товстий шар жиру допомагає зберігати тепло й полегшує плавучість. Тюлені та моржі в небезпеці. Майже третина ластоногих перебуває під загозою зникнення,через зміну клімату та забруднення довкілля. У минулому багато тюленів знищили через їхні шкури.

Номер слайду 7

Китоподібні – надзвичайно розумні савці, які мешкають у всіх океанах світу. Сині кити є найбільшими тваринами, які живуть на Землі. Косатка є найбільшим видом дельфінів. Для пошуку їжі застосовують ехолокацію. Вони видають особливі звуки, що нагадують клацання.. Звук, проходячи крізь товщину води, повертається до них, відбившись від об'єктів. Китоподібні спілкуються між собою. Дельфіни подорожують зграями до 1000 тварин. Вони живуть в теплих водах і полюють на рибу та кальмарів.

Номер слайду 8

Кажани. Багато людей бояться кажанів, осільки ті літають лише вночі й нечутно, ніби привиди, вилітають нізвідки. Та й на перший погляд вони видаються недуже симпатичними. Пальці передніх кінцівок, боки й задні кінцівки з’єднані еластичною перетинкою, утворюючи своєрідні крила. Мордочка кажана нагадує водночас мишачий писок і зменшену копію свинячого рильця. Ці істоти знаходять собі прихисток у щілинах будинків, дуплах, розколинах скель та печерах. Одні полюють і живуть великими колоніями, інші – усамітнюються.

Номер слайду 9

Зебра – у кожної зебри смугастий візерунок на тілі абсолютно унікальний і точно такого більше немає більше ні в однієї зебри. – часто виникає питання про те, якого кольору зебри: чорні в білу смужку або білі в чорну смужку.  Провівши не одне дослідження, вчені довели, що все-таки зебра чорна в білу смужку. -смугасте забарвлення допомагає зебрами рятуватися від мухи Цеце. Комахи нападають на будь-теплий рухомий об’єкт, навіть на автомобіль.  А зебру мухи Цеце сприймає просто як миготіння чорних і білих смужок, тому їх не розцінюють як джерело живлення. – гірські зебри дуже люблять поніжитися у ваннах з пилу і роблять вони це практично щодня. – зебри здатні відрізняти своїх побратимів по стаду саме за смужками. Точно так і маленьке лоша впізнає свою маму.

Номер слайду 10

Слони є найбільшими сухопутними представниками тваринного світу. Але вражає не тільки їх розмір і міць, ці ссавці напрочуд розумні й комунікабельні. Вони дбають про свої сім’ї, а їх життя регулюється безліччю соціальних законів і правил. Ці травоїдні гіганти, що поєднують у собі неймовірну силу й ніжність, здатні зберігати пам’ять про давно померлих родичів і сумувати про втрату близьких.  

ppt
Додано
24 березня 2020
Переглядів
7518
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку