Вимоги з охорони праці до майстрів ресторанного обслуговування: - бути обережним і уважним біля дверей та проходів; - ставити посуд на центр таці; - дотримуватись обережності при пересуванні на східцях; - не проходити з тацею по залу під час танців; - не використовувати посуд із тріщинами, вимагати вилучення його або заміни; - не використовувати на одязі шпильки; - не тримати в кишенях ламкі та гострі предмети.
Вимог особистої гігієни та санітарії під час роботи на підприємстві: майстер ресторанного обслуговування повинен бути коротко підстрижений і ретельно поголений; особливу увагу потрібно приділяти чистоті рук; необхідно уважно слідкувати за чистотою білизни і форменим одягом; взуття повинне бути зручним; під час роботи потрібно регулярно мити руки з милом.
Дотримуватись вимог санітарії: підноси не повинні бути брудні та немиті ; підноси повинні бути застелені чистими серветками; підтримувати у чистоті робоче місце в торговому залі; не можна одночасно ставити на піднос блюда, які будуть подаватися, та використаний посуд; не можна допускати забруднення своєї обслуговуючої ділянки.
Круглі сири нарізають сегментами, всі інші – брусочками, кубиками, слайсами. Робиться це для того, щоб кожен гурман зміг насолодитися і середньою частиною, і тієї, що ближче до скоринки, і самою скоринкою – адже відомо, що смак у кожному з перерахованих шматочків абсолютно різний, і відчути його, продегустувати та зрозуміти абсолютно точно варто у всіх місцях.
Сир Iandana ред песто Сир Червоний песто з травами – напівтвердий голландський сир, виготовлений із 100% коров’ячого молока. На смак – м’який, пряний. Сир Червоний песто з травами щедро приправлений червоними томатами, італійськими травами і супроводжується незвичайним ароматом суміші базиліка, орегано і часника. Нарізається слайсами.
Правила оформлення Сирна тарілка зазвичай готується заздалегідь, загортається в харчову плівку і ховається в холодильник. Перед подачею плівка, зрозуміло, знімається, сир залишають на столі при кімнатній температурі – вважається, що сирний аромат і букет найкраще розкриваються, якщо тарілка постоїть близько півгодини поза холодильника.
Закріплення і перевірка засвоєння учнями матеріалу вступного інструктажу Як правильно нарізати сир для сирної тарілки? Який посуд використовують для подачі сирної тарілки? При розрахунку сирної тарілки скільки потрібно сиру на одного відвідувача? Як подати сирну тарілку? Із скількох видів сиру формується сирна дошка?