Презнтація " Особливості складання та подача сирної тарілки "

Про матеріал
Матеріал до уроків виробничого навчання. Презентація на тему:" Особливості складання та подача сирної тарілки "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Особливості складання та подача сирної тарілки Майстер в/н Ємченко Т.М.

Номер слайду 2

Вимоги з охорони праці до майстрів ресторанного обслуговування: - бути обережним і уважним біля дверей та проходів; - ставити посуд на центр таці; - дотримуватись обережності при пересуванні на східцях; - не проходити з тацею по залу під час танців; - не використовувати посуд із тріщинами, вимагати вилучення його або заміни; - не використовувати на одязі шпильки; - не тримати в кишенях ламкі та гострі предмети.

Номер слайду 3

Вимог особистої гігієни та санітарії під час роботи на підприємстві: майстер ресторанного обслуговування повинен бути коротко підстрижений і ретельно поголений; особливу увагу потрібно приділяти чистоті рук; необхідно уважно слідкувати за чистотою білизни і форменим одягом; взуття повинне бути зручним; під час роботи потрібно регулярно мити руки з милом.

Номер слайду 4

Дотримуватись вимог санітарії: підноси не повинні бути брудні та немиті ; підноси повинні бути застелені чистими серветками; підтримувати у чистоті робоче місце в торговому залі; не можна одночасно ставити на піднос блюда, які будуть подаватися, та використаний посуд; не можна допускати забруднення своєї обслуговуючої ділянки.

Номер слайду 5

Запитання: 1. Які сири рекомендують для складання сирної тарілки? 2. Дайте характеристику сиру Едамський. 3. Як називається сир англійського походження, володар горіхового, трохи кислуватого і гострого смаку?

Номер слайду 6

Запитання: 4. Які смакові властивості має сир Мюнстер? 5. Який сир вважається королем сирів і одним з найбільш твердих сирів. Наділений солонуватим смаком і гострим запахом? 6. Дайте характеристику сиру Рокфор? 7. З якого молока готується сир Фета?

Номер слайду 7

обідній стіл, дровер для офіціанта, посуд, підноси, ніж для нарізання сиру, обробна дошка, тарілка дерев’яна для подавання сиру. Посуд, обладнання та інвентар:

Номер слайду 8

Що таке сирна тарілка? Сирна тарілка – це асорті дорогих, якісних, благородних сирів, які у повсякденному житті зазвичай не їдять.

Номер слайду 9

Посуд який використовують для подачі сирної тарілки.

Номер слайду 10

Аксесуари для сиру

Номер слайду 11

Правила оформлення Сирна дошка формується з п’яти і більше сортів сиру. Більше – можна, менше – вже не тарілка, а просто сир шматочками. Варто дотримувати помірність: якщо сирів буде занадто багато, ви просто не зумієте розташувати їх на дошці красиво, акуратно і вільно.

Номер слайду 12

Як правило, сири на дошці викладають по колу, починаючи від самих ніжних і м’яких і поступово переходячи до більш гострих і твердих. В самому кінці умовного сирного «циферблата» мають бути найбільш насичені і яскраві сорти.

Номер слайду 13

Круглі сири нарізають сегментами, всі інші – брусочками, кубиками, слайсами. Робиться це для того, щоб кожен гурман зміг насолодитися і середньою частиною, і тієї, що ближче до скоринки, і самою скоринкою – адже відомо, що смак у кожному з перерахованих шматочків абсолютно різний, і відчути його, продегустувати та зрозуміти абсолютно точно варто у всіх місцях.

Номер слайду 14

Сир Брі Сир Брі Soft Франція (фр. brie) — французький м'який сир, з пікантним смаком, покритий скоринкою з світлої цвілі, завжди невеликого розміру. Нарізається кубиками.

Номер слайду 15

Розкладаючи сири на дошці, слід пам’ятати про те, що це досить ніжні і делікатні продукти, які легко вбирають сторонні смаки і аромати, і сирні в тому числі. Саме з цієї причини слід звертати увагу на те, щоб різні сорти не стикалися один з одним.

Номер слайду 16

Сир Сулугуні Сулугу́ні — солоний грузинський сир з регіону Самегрело. Сулугуні називають грузинські сири, у яких яскраво виражений кисломолочний, трохи солонуватий смак і аромат. Круглі сири нарізають сигментами.

Номер слайду 17

Сир Iandana ред песто Сир Червоний песто з травами – напівтвердий голландський сир, виготовлений із 100% коров’ячого молока. На смак – м’який, пряний. Сир Червоний песто з травами щедро приправлений червоними томатами, італійськими травами і супроводжується незвичайним ароматом суміші базиліка, орегано і часника. Нарізається слайсами.

Номер слайду 18

Сир твердий «Золотаво Мармуровий» Давно вже заслужив любов споживачів завдяки своєму приємному, ніжному смаку і оригінальному зовнішньому вигляду — сир має двокольорове забарвлення, що утворює характерний «мармуровий» малюнок на зрізі. Нарізується кубиками.

Номер слайду 19

Сир Ryki Рамзес Сир твердого походжня. Тверді сири нарізають тонкими слайсами з допомогою широкого гострого ножа. Для дитячого столу можна вирізати будь-які сирні фігурки з допомогою формочок для печива.

Номер слайду 20

Сир Пармеза́н Парміджа́но реджа́но — італійський твердий сир з коров'ячого молока. Крім чудових смакових характеристик, має також інші важливі якості. Попри високу калорійність, легко засвоюється організмом.

Номер слайду 21

Сир Дор Блю Відноситься до ексклюзивних лінійок в колекції сирів . Це благородний сир з голубою пліснявкою, має пастоподібну консистенцію з прожилками плісняви. Процес дозрівання проходить в чорній візковій оболонці.

Номер слайду 22

Гарніри Вважається, що м’яким блакитним сирам краще всього підходять виноград і горіхи, а тверді і насичені вимагають фініків, кураги, родзинок, авокадо, однак, строгих правил немає, тому і варто підійти до задачі вибору супутніх сирів частувань досить серйозно.

Номер слайду 23

Акомпанементом до нарізки виступають виноград, сухофрукти, горіхи, крекери, маслини, свіжі фрукти. З сирами прекрасно поєднується груша, родзинки, інжир, джеми і мармелади, в тому числі і не солодкі. Іноді варто з’єднати сир з медом та джемом.

Номер слайду 24

Сирну тарілку прикрашають: листочками м’яти, руколи, кінзи, горіхами, насінням соняшнику і кунжуту, кавовими зернами.

Номер слайду 25

Популярні варіанти оформлення сирної тарілки

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Правила оформлення Сирна тарілка зазвичай готується заздалегідь, загортається в харчову плівку і ховається в холодильник. Перед подачею плівка, зрозуміло, знімається, сир залишають на столі при кімнатній температурі – вважається, що сирний аромат і букет найкраще розкриваються, якщо тарілка постоїть близько півгодини поза холодильника.

Номер слайду 28

Фромаж'є Сирний експерт, який знайомить гостей ресторану з культурою споживання сиру, його історією і різновидами.

Номер слайду 29

Типові помилки: недотримання форм нарізки; недотримання ваги нарізаних шматочків; недотримання організації робочого місця; недотримання вимог охорони праці при нарізанні сирів; недотримання правил санітарії.

Номер слайду 30

Закріплення і перевірка засвоєння учнями матеріалу вступного інструктажу Як правильно нарізати сир для сирної тарілки? Який посуд використовують для подачі сирної тарілки? При розрахунку сирної тарілки скільки потрібно сиру на одного відвідувача? Як подати сирну тарілку? Із скількох видів сиру формується сирна дошка?

Номер слайду 31

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Моісеєнко Олена Анатоліївна
    Матеріал якісний, відповідає темі.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Ємченко Тетяна
Додано
25 травня 2020
Переглядів
2441
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку