Пригадую службові слова

Про матеріал
Мета: поглибити знання про службові слова, вчити розпізнавати і добирати службові слова, розуміти їх функцію, виконувати завдання за зразком; розвивати критичне мислення, увагу, спостережливість, пам'ять, усне і писемне мовлення; удосконалювати навички письма; формувати компетентність спілкуватися рідною мовою, соціальну, громадянську компетентності; виховувати повагу до рідної мови, до традицій своєї країни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пригадую службові слова(урок української мови,за підручником: Катерина Пономарьова,Любов Гайова)3-А клас. Вчитель – дефектолог(тифлопедагог) початкових класів. Тетяна ЦЮРМАСТАКОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД “Черкаська спеціальна школа Черкаської обласної ради”

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Двадцять друге лютого. Класна робота. Мовна розминка. На, у, в, до, по, за, у, біля, під, в, через, із, від. Пригадую службові слова

Номер слайду 5

Вправа 1. Розлогим дубом нам втіхузаховавсь сонцяклаптик снігу. Під розлогим дубомнам на втіхузаховавсь від сонцяклаптик снігу. Вправа 2. Спиши вірш. Підкресли службові слова. Службові слова служать для зв'язку слів у реченні. Вони не відповідають на питання. Наприклад: У саду на калині заспівав соловейко.

Номер слайду 6

Офтальмолоічна пауза

Номер слайду 7

Вправа 3. Прочитай і спиши повідомлення Читалочки. Вибери з дужок потрібні службові слова. У Луганську є парк кам'яних скульптур . Він один з найбільших у світі. Ці скульптури були розкидані по всій території Луганської області. А тепер зібрані в одному місці.

Номер слайду 8

Інформаційна хвилинка. Цікавою пам'яткою міста Луганська є парк-музей кам'яних скульптур. Це музей половецьких баб - одна з найбільших у всій Україні колекцій оригінальних кам'яних статуй ХI-ХII століть. Розташований парк-музей на території Луганського національного університету. Всі статуї мають різну висоту від 1 до 4 метрів. Кам'яні баби - це зображують воїнів (рідко жінок). Вони ставилися на курганах стародавніми народами, які проживали в степах України в ХI-ХII століттях. Найбільшу кількість кам'яних баб залишили скіфами та половці. Це єдині пам'ятники, які залишені нам давно зниклими кочовими народами, які проживали на території нинішньої Луганщини.

Номер слайду 9

Руханка https://youtu.be/ld__d. Vat. Hi. E

Номер слайду 10

Письмо для себе. Вправа 4. Неподалік … Луганська є водоспади. Один … них…спекотні літні місяці пересихає. А … зимову пору року замерзає і вражає своєю красою, … це його називають льодоспадом. ДОВІДКА: з, в, у, через, від.

Номер слайду 11

Творча робота. Розглянь світлину водоспаду. Пофантазуй, яким він буває навесні, влітку, восени та взимку. Напиши про це текст (3-4 речення). Навесні волопад наповнюється талими водами. Влітку він пересихає. Восени, коли йдуть дощі, водопад бурхливий. Взимку він замерзає і вражає туристів своєю неповторною красою.

Номер слайду 12

Водоспад вражає красою тількі взимку, а влітку пересихає, через що його називають «льодоспадом». Візьми до уваги!

Номер слайду 13

Домашня робота(тренувальні вправи): ст.44, вправа 6. Двадцять друге лютого. Домашня робота. Вправа 6 Луганськ стоїть на березі річки Лугань. Назва міста походить від назви річки. У Луганську багато заводів.

Номер слайду 14

Рефлексія

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Розробки уроків
НУШ
Інкл
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
1121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку