"Пригоди Чарлі та його друзів на шоколадній фабриці (за твором Роальда Дала "Чарлі і шоколадна фабрика")

Про матеріал
Презентація до уроку з зарубіжної літератури "Пригоди Чарлі та його друзів на шоколадній фабриці (за твором Роальда Дала "Чарлі і шоколадна фабрика")
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: "Пригоди Чарлі та його друзів на шоколадній фабриці (за твором Роальда Дала "Чарлі і шоколадна фабрика")Презентацію підготувала вчитель зарубіжної літератури Дубінкіна Марина Іванівна. КЗ «Лісностінківський ліцей Курилівської сільської ради Куп´янського району Харківської області»

Номер слайду 2

Роальд Дал (1916-1990)  — популярний і улюблений британський (уельський) письменник. У 40-х роках 20-го століття здобув славу як автор творів для дітей та дорослих. В Україні його творчість добре знана серед малечі завдяки двом книжкам «Чарлі і шоколадна фабрика» та «Матильда». «Я пишу тільки про те, що захоплює дух чи смішить. Діти знають, що я на їх боці»

Номер слайду 3

«Чарлі і шоколадна фабрика» — найпопулярніша книга Роальда Дала... Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік — на його день народження — дарували єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша повість нашого часу. 

Номер слайду 4

Чарлі виграє «золотий квиток» на шоколадну фабрику містера Віллі Вонка. Дуже розумний, можна сказати, що він божевільний геній, багатий, адже має власну фабрику, яку неймовірно любить. Віллі Вонка надмірно балакучий, але щиро радіє своїм гостям. Втім, він ненароком може і образити людину недоречним словом - він досить безцеремонний. Але в цей же момент, навпаки, він дуже галантний. Людина він, мабуть, непослідовний і легковажний.

Номер слайду 5

Чому саме Чарлі був нагороджений містером Вонка, а не діти, які потрапили разом з хлопчиком на чарівну фабрику?

Номер слайду 6

Впізнай героя, охарактеризуй!Августус глуп - жадібний і ненажерливийхлопчик, «Їжа - його улюблене заняття».

Номер слайду 7

Віолета Борегард - дівчинка, що постійножує жуйку, установила світовий рекорд - жує одну жуйкупротягом трьох місяців. Впізнай героя, охарактеризуй!

Номер слайду 8

Верука Солт - розпещена дівчинка із сім'ївласників фабрики з переробки горіхів, звикла, щоб всі її примхинегайно виконувались. Впізнай героя, охарактеризуй!

Номер слайду 9

Майк Тіві - хлопчик, який зранку до ночіпереглядає телепередачі, любитель гангстерських бойовиків. Впізнай героя, охарактеризуй!

Номер слайду 10

Чарлі-Добрий, витривалий, щирий, доброзичливий, з по-вагою ставиться до батьків, дідусів та бабусь, скром-ний, стриманий. Тому і отримав нагороду від чарівного Віллі Вонка!Діти мають бути дітьми і вірити в чудо. Люди мають боротися зі своїми вадами та прагнути позбавитися від них, а не ставати їх рабами. Уславлюється геніальний людський розум, що здатен поєднати мрію з реальністю. Щастя не тільки у грошах. Головне – це теплі людські взаємини, любов і розуміння рідних і близьких. Люди, навіть з геніальними здібностями та величезними багатствами, не мають бути самотніми.

Номер слайду 11

“Чудо ніколи не трапиться, якщо його не чекають”. Тому вірте в диво - і ви будете щасливими!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Даудівна Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 січня 2022
Переглядів
1133
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку