принцип роботи автомобільного карбюратора

Про матеріал

використовується під час вивчення течії рідини при вивченні залежності тиску від швидкості рідини. пояснюється на принципі роботи автомобільного карбюратора. подана схема роботи.

Перегляд файлу

Карбюратор.

 

Звужуючи в якому-небудь місці поперечний переріз трубки, по якій тече рідина чи газ, можна зробити в цьому місці тиск значно меншим від атмосферного. При цьому утворюється всмоктувальна сила, яка використовується в техніці при конструюванні деяких пристроїв.

Важливе застосування всмоктувальна дія струмини знаходить у карбюраторі – приладі, який призначений живити двигун внутрішнього згоряння пальною сумішшю.

Під час всмоктувальних ходів поршня зовнішнє повітря проходить знизу вгору по трубі В, яка має звужену частину – дифузор М. У дифузорі міститься трубочка С, через яку надходить бензин з поплавкової камери D у змішувальну камеру Е.

Щоб витрати бензину через розпилювальну трубку С були строго обмеженими, у трубку вміщують жиклер – деталь з малим каліброваним (дуже точного розміру) отвором. При зниженні рівня палива в

поплавковій камері D поплавок N опускається, обертаючись навколо осі О, а верхній кінець запірної голки S відходить від свого сідла. Паливо починає надходити в поплавкову камеру через канал Q. Поплавок зринає, і в певний момент запірна голка щільно закриває отвір для надходження бензину.

Бензин у поплавковій камері завжди перебуває під атмосферним тиском завдяки отвору Т в кришці камери. Поплавкова камера D і трубка С – сполучені посудини. Якщо рівень бензину в камері нижчий чи рівний висоті трубки С, то бензин не виливається. Але коли повітря проходить через дифузор, тиск коло трубки С зменшується; виникає різниця тисків повітря в поплавковій камері (там тиск дорівнює атмосферному) і в дифузорі. Під дією різниці тисків бензин виштовхується з трубки С і розпилюється в потоці повітря; утворюється робоча суміш Е, яка захоплюється через заслінку К, що регулює потік, у циліндр двигуна.

 

 

Література

1.           Е.А.Скороходов.        Общетехнический         справочник.         Москва.

Машиностроение. 1982.

2.           О.В.Пьоришкін. Курс фізики ч.2. Київ. Радянська школа. 1965.

 

 

pdf
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
15 лютого 2018
Переглядів
1193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку