Природа і види емоцій

Про матеріал
Природа і види емоцій. Вміння розуміти та контролювати власні емоції. Методи самоконтролю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природа і види емоцій

Номер слайду 2

Емоції- це внутрішнє переживання або рух настрою, наприклад : радість , страх, смуток, гнів, яке можуть бути викликані ситуацією чи подією. Емоції є суб’єктивними переживаннями і пов’язані з фізичними реакціями , виразом обличчя та поведінкою. Емоції-реакція людини на її ставлення до навколишнього світу.

Номер слайду 3

Види емоцій. Позитивні (радість, любов, захоплення , сміх тощо)Негативні (роздратування ,розпач, гнів, страх тощо)Нейтральні (здивування, байдужість)Амбівалентні (неузгодженні , суперечливі емоції)

Номер слайду 4

Позитивні емоціїРадість. Задоволення. Співчуття. Любов. Натхнення

Номер слайду 5

Негативні емоціїРоздратування. Гнів. Образа. Розпач. Тривога. Страх

Номер слайду 6

Нейтральні емоціїЗдивування. Байдужість

Номер слайду 7

Амбівалентні емоції

Номер слайду 8

Позитивні емоції: сприяють внутрішній психологічній гармонії;спонукають до діяльності й досягнення корисного результату;поліпшують здоров’я та подовжують життя.

Номер слайду 9

Негативні емоції :погіршують здоров’я;негативно впливають на відносини з оточуючими;шкідливі для людини.

Номер слайду 10

Важливо. Не зосереджуватися на негативних емоціях та образах. Уміти опановувати себе. Чітко формулювати власні думки. Реально оцінювати власні можливості.

Номер слайду 11

Методи самоконтролю. Використовуйте навички самопереконання. Повторіть кілька разів : «Я знаю , як діяти», «Я можу із цим упоратися». Спробуйте подивитися на ситуацію очима сторонньої людини:поміркуйте, чи варто було гніватися;зрозумійте , що власні емоції можуть зашкодити вам. Виконайте вправи : зробіть 3-4 вдихи поспіль;глибоко вдихніть через ніс, затримайте повітря на кілька секунд та повільно видихніть його через рот;Випийте води маленькими ковтками;Полічіть до 10 у зворотньому порядку (10, 9, 8, 7…)

Номер слайду 12

Уміння правильно оцінювати свій емоційний стан та керувати власними емоціями допоможе досягти цілей, уникнути стресів, зберегти здоров’я. «Людина, яка навчилася керувати своїми емоціями, стає господарем свого життя»

pptx
Додав(-ла)
Токар Ольга
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
3 березня
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку