"Природа навесні" Презентація

Про матеріал
Природа навесні – це особливий світ, який вражає своєю незвичайністю. Весна – найчарівніша пора року. Адже стільки чарівництва за такий короткий час, навіть в казках не знайдеш.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРИРОДА НАВЕСНІПідготували: Викладач - Т. П. Нестерова Учень - Горбуненко Аліса

Номер слайду 2

Країн так багато,планета єдина.Її зберегтимає кожна людина. Щоб сонця і небадим-смог не заслав,щоб від нечистотокеан не стогнав. Щоб серце раділовід цвіту й краси,щоб зір милувалиполя і ліси,травиця зелена,річок глибина... Країн так багато планета ж одна!

Номер слайду 3

Ми живемо на прекрасній планеті Земля та всі відповідальні за неї. Живіть у гармонії з природою

Номер слайду 4

Ми – господарі нашої планети, а вона для нас – наше життя. І берегти природу – значить берегти Батьківщину!Природа самодостатня і цінна сама собою.

Номер слайду 5

Щоб усім щасливо жити,Бути в мирі й щасті дітям. Треба нашу рідну Землю. Від забруднень зберегти!Знає це кожна дитина. Від матусі, бітька й діда. Що Планету нашу рідну. Необхідно зберегти!Аліна Амеліна

Номер слайду 6

З настанням весни вся природа навколо оживає і прокидається після довгого сну. Яскраве сонце починає зігрівати нас своїм теплом, а перші квіти радувати око. Це просто неможливо описати!Це час милуватися природою в усьому ії барвистому різноманітті. Весна також — пора пробудження первоцвітів, вони милують наше око своєю красою, ваблять ніжним ароматом.

Номер слайду 7

Природа навесні – це особливий світ, який вражає своєю незвичайністю. За короткі три весняні місяці природа встигає пережити величезні метаморфози. Жодна інша пора року не може похвалитися такими змінами, які відбуваються навесні.

Номер слайду 8

Про весну часто кажуть: весна красна. “Красна” – не тому що з’являються червоні квіти. Адже все одно основний колір весни – зелений. А тому що – красива. Це дійсно дуже красива пора року.

Номер слайду 9

Весна – найчарівніша пора року. Адже стільки чарівництва за такий короткий час, навіть в казках не знайдеш.

Номер слайду 10

Який чарівний світ навколо нас! Він озивається до кожного сотнями, тисячами звуків.

Номер слайду 11

Завжди подобалися людям гарні квіти проліска. Різні народи по різному називали цю рослину, але найгарніша і поетичніша назва – “блакитна зірка”. А підсніжник, його завжди називали квіткою надії. З ним пов’язані найкращі надії очікування тепла і весни.

Номер слайду 12

Давайте будемо берегти первоцвіти. При зустрічі з прекрасними квітками,майте шану до цих справді чарівних і до того ж цілющих рослин. Не зривайте оберемки квітів,які згодом бездумно викинете. Краще помилуйтеся ними в природі,а на згадку сфотографуйте чи замалюйте. Тим дорожчі вони будуть для вас. Головне пам”ятати,що в наших руках,як знищити ці рослини так і відновити їх. Бережіть красу природи,весняні усмішки рідноі землі. Вони справді цього варті!

Номер слайду 13

Любі друзі! Не зривайте для букетів багато квітів. Ні в якому разі не виривайте первоцвіти з цибулинкою, бо цим ви сприяєте знищенню рослин. Нехай побачать цю красу інші люди, нехай комахи поживляться солодким нектаром їхнього цвіту. Не зривайте первоцвіти,Помилуйтеся на квіти. Той, хто робить з них букети,Знищує життя Планети!

Номер слайду 14

Природа вражає нас своєю красою та величчю. Проте людство дуже часто не звертає уваги на її чарівність та силу. Через це природа потерпає та нищиться. Всі люди мають любити і захищати природу. Від нас і тільки від нас, людей, залежить, якою вона буде. Якщо ми будемо забруднювати навколишнє середовище, бездумно знищувати її дари, незабаром вона просто загине або стане такою, що люди не зможуть вижити. Діти, повинні допомагати дорослим не тільки берегти природу, але й відновлювати її. Вирощувати квіти, годувати птахів, садити дерева, не залишати після себе сміття. Кожний з нас є невід’ємною частиною природи. Однак всі частіше ми забуваємо, що вся ії краса дуже залежить від нас, від того як ми до неї ставимося.

Номер слайду 15

Моя душа не може знайти жодної сходи до Неба, крім краси Землі. Мікеланджело Буонарроті

Номер слайду 16

Усім, що маємо, завдячуємо ПРИРОДІ. Вона звіку мудра! Немає нічого величнішого від неї, дбайливої покровительки всього сущого на землі. Недарма наші предки казали: «Бережіть природу для людського роду: її подих – Божий дух». Природа воістину зроду-віку мудра, творець найбільших благ на землі. І ніщо не буває в ній випадкового – усе має свою закономірність. І листочок із дерева не впаде без її відома, i квітка не розквітне без її чародійств. Сила-силенна всіляких див у природі. Важливо з самого дитинства вчитися розуміти і бачити красу її, впізнавати рослини, дерева і кущі «в обличчя», бути здатними читати «зелену книгу» довкілля.

Номер слайду 17

Вивчайте Природу, любіть Природу, тримайтеся поруч з Природою. Це вас ніколи не підведе. Френк Ллойд Райт

Номер слайду 18

Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу!Люби природу не як символ. Душі своєї,Люби природу не для себе,Люби для неї.(М. Рильський)

pptx
Додано
28 березня 2023
Переглядів
1420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку