Призентація "Художня праця-як засіб розвитку творчості дошкільнят"

Про матеріал

Головна мета художньої праці-навчить дітей майструвати,працювати з будь яким підручним матеріалом,фантазувати і власноруч створювати симпатичні саморобки так,щоб процес і результат приносили радість і задоволення.

•Художня праця сприяє розвитку творчого,конструктивного мислення дітей,самостійності,наполегливості, кмітливості,вмінню планувати роботу і доводити її до кінця.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Художня праця як засіб розвитку творчості дошкільнят” Підготувала керівник зображувальної діяльності Сумського НВК №41 Варавіна Наталія Іллівна ”

Номер слайду 2

Художня праця-це творча робота дитини з різноманітними матеріалами, в процесі якої вона створює корисні та естетично важливі предмети та вироби для прикрашання побуту,ігор,праці та відпочинку.

Номер слайду 3

Витоки творчих здібностей обдарування дітей-на кінчиках їх пальців. Від пальчиків, образно кажучі,ідуть найтонші стумки,які живлять джерела творчої думки. В.О.Сухомлинський.

Номер слайду 4

Головна мета художньої праці-навчить дітей майструвати,працювати з будь яким підручним матеріалом,фантазувати і власноруч створювати симпатичні саморобки так,щоб процес і результат приносили радість і задоволення.

Номер слайду 5

Художня праця сприяє розвитку творчого,конструктивного мислення дітей,самостійності,наполегливості, кмітливості,вмінню планувати роботу і доводити її до кінця.

Номер слайду 6

У процесі праці формується краса трудових дій,плавність і граціозність рухів,розвиваються такі моральні риси,як взаємодопомога,взаємовиручка, відповідальність за доручену справу.

Номер слайду 7

Дітям дуже цікаво виготовляти колажі.

Номер слайду 8

Зміст художньої праці в дитячому садку Робота з папером та картоном Робота з тканиною та нитками Робота з штучними матеріалами Робота з природним матеріалом

Номер слайду 9

Робота з папером та картоном Папір-один з простих та доступних в обробці матеріалів,з якого можна виготовити багато різноманітних виробів.

Номер слайду 10

Робота з природним матеріалом Великий простір для дитячої творчості відкриває робота з природним матеріалом.

Номер слайду 11

Робота з тканиною та нитками Під час роботи з тканиною дітей треба вчити правильно користуватися інструментами і приладдям.

Номер слайду 12

Робота з штучними і допоміжними матеріалами

Номер слайду 13

Куточки СХД в групах

Номер слайду 14

Гурткова робота

Номер слайду 15

Результати роботи

Номер слайду 16

.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Використана література: 1.«Самостійна художня діяльність».Під редакцієюН.А.Ветлугіної. 2.”Позакласна робота по праці”. А.М.Гукасова. 3.”Художня праця в дитячих садках”. А.В.Пантелеєва,Є.Каменов,М.Станоєвич-Касторі. 4.Журнал”Дошкільне виховання” №6,2010. 5.”Уроки ручної праці у дитячому садку і початковій школі”.О.В.Козліна. 6.Журнал”Дошкільне виховання”№3,2010.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

Номер слайду 20

ppt
Додано
24 лютого 2018
Переглядів
5472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку