П А Н КРУАСАНВиконала майстер виробничого навчання Торгоня Світлана Миколаївнам. Первомайськ
Номер слайду 2
Історія виникнення КРУАСАНІВЦей чудовий булочний виріб бере своє коріння від австрійських пекарів. Вперше їх почали випікати в Австрії з 13 століття. Популярні вони стали лише в 18 столітті, коли офіцер австрійської армії відкрив у Франції лавку для випікання круасанів.
Номер слайду 3
Історія виникнення КРУАСАНІВ30 січня відзначають Міжнародний день круасана. Сам виріб має більш ніж 300-річну історію. Нині є одним із найпопулярніших у світі різновидів випічки. Походять круасани не з Франції. Насправді батьківщиною цієї випічки є Австрія. За легендою, перші круасани було створено у XVII ст. у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми півмісяця: таким чином віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави. 2. У Франції круасани вперше почали випікати для королеви. Дружина короля Людовика XVI Марія-Антуанетта була австрійкою й обожнювала ці ласощі. Саме для неї й була випечена перша партія «французьких» круасанів. Проте далі придворної кухні рецепт не поширювався: королева вимагала готувати круасани виключно для неї самої.
Номер слайду 4
Історія виникнення КРУАСАНІВЗдобули популярність після Французької революції. Сталося це завдяки австрійському пекареві Огюсту Зангу. 1839-го чоловік відкрив у Парижі власну пекарню, в асортименті якої й була ця випічка. Протягом десятиліть рецепт удосконалювали. Якщо класичні австрійські круасани були зі звичайного тіста, то згодом їх почали готувати виключно з листкового. Саме останній варіант і став зрештою гастрономічним символом Франції.
Номер слайду 5
Круасани з солодкою начинкою. Роблять їх з дріжджового листкового тіста. Часто їх готують без будь-якого наповнювача, в центр кладуть шматочок того ж тіста, з якого зроблена основа. Однак все популярнішими стають круасани з начинкою. Вона може бути солодкою і несолодкої. Начинки для круасанів можна зробити з найрізноманітніших рецептами, багато кулінарів винаходять їх самі. Однак для того, щоб фантазії пекаря знайшли гідне втілення, йому необхідно знати кілька правил приготування начинок для французьких рогаликів.