П А Н
Виконала майстер виробничого навчання Торгоня
Світлана Миколаївна
м.Первомайськ
Історія виникнення КРУАСАНІВ |
Цей чудовий булочний виріб бере своє коріння від австрійських пекарів. Вперше їх почали випікати в Австрії з 13 століття. |
Популярні вони стали лише в 18 столітті, коли офіцер австрійської армії відкрив у Франції лавку для випікання круасанів.
Історія виникнення КРУАСАНІВ |
30 січня відзначають Міжнародний день круасана. Сам виріб має більш ніж 300-річну історію. Нині є одним із найпопулярніших у світі різновидів випічки. Походять круасани не з Франції. Насправді батьківщиною цієї випічки є Австрія. За легендою, перші круасани було створено у XVII ст. у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми |
півмісяця: таким чином віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави. 2. У Франції круасани вперше почали випікати для королеви.
Дружина короля Людовика XVI МаріяАнтуанетта була австрійкою й обожнювала ці ласощі. Саме для неї й була випечена перша партія «французьких» круасанів. Проте далі придворної кухні рецепт не поширювався:
королева вимагала готувати круасани виключно для неї самої.
Історія виникнення КРУАСАНІВ |
Здобули популярність після Французької революції. Сталося це завдяки австрійському пекареві Огюсту Зангу. 1839-го чоловік відкрив у Парижі власну пекарню, в асортименті якої й була ця випічка. |
Протягом десятиліть рецепт удосконалювали. Якщо класичні австрійські круасани були зі звичайного тіста, то згодом їх почали готувати виключно з листкового. Саме останній варіант і став зрештою гастрономічним символом Франції.
Круасани з Роблять їх з дріжджового листкового
тіста. Часто їх готують без будь-якого
солодкою наповнювача, в центр кладуть
шматочок того ж тіста, з якого
начинкою зроблена основа. Однак все
популярнішими стають круасани з
начинкою. Вона може бути солодкою і несолодкої. Начинки для круасанів можна зробити з найрізноманітніших рецептами, багато кулінарів винаходять їх самі. Однак для того, щоб фантазії пекаря знайшли гідне втілення, йому необхідно знати кілька правил приготування начинок для французьких рогаликів.
Круасани
з солодкою начинкою