Призентація Тема програми: Приготування дріжджового тіста та виробів з нього Тема програми: Приготування круасанів з дріжджового шарового тіста безопарним способом

Про матеріал
Призентацію на тему "Приготування дріжджового листкового тіста, та виробів з нього"дуже зручно використовувати при вивченні цієї теми, вона дає змогу краще засвоїти та зрозуміти навчальний матеріал
Перегляд файлу

imageП А Н

КРУАСАН

Виконала майстер виробничого навчання Торгоня

Світлана Миколаївна

м.Первомайськ

Історія виникнення

КРУАСАНІВ

Цей чудовий булочний виріб бере своє коріння від австрійських пекарів. Вперше їх почали випікати в Австрії з 13 століття.

imageПопулярні вони стали лише в 18 столітті, коли офіцер австрійської армії відкрив у Франції лавку для випікання круасанів.

Історія виникнення

КРУАСАНІВ

30 січня відзначають Міжнародний день круасана. Сам виріб має більш ніж 300-річну історію. Нині є одним із найпопулярніших у світі різновидів випічки.

Походять круасани не з Франції. Насправді батьківщиною цієї випічки є Австрія. За легендою, перші круасани було створено у XVII ст. у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми

imageпівмісяця: таким чином віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави. 2. У Франції круасани вперше почали випікати для королеви.

Дружина короля Людовика XVI МаріяАнтуанетта була австрійкою й обожнювала ці ласощі. Саме для неї й була випечена перша партія «французьких» круасанів. Проте далі придворної кухні рецепт не поширювався:

королева вимагала готувати круасани виключно для неї самої.

Історія виникнення

КРУАСАНІВ

Здобули популярність після Французької революції. Сталося це завдяки австрійському пекареві Огюсту Зангу. 1839-го чоловік відкрив у Парижі власну пекарню, в асортименті якої й була ця випічка.

imageПротягом десятиліть рецепт удосконалювали. Якщо класичні австрійські круасани були зі звичайного тіста, то згодом їх почали готувати виключно з листкового. Саме останній варіант і став зрештою гастрономічним символом Франції.

                         Круасани з       Роблять їх з дріжджового листкового

тіста. Часто їх готують без будь-якого

                            солодкою             наповнювача, в центр кладуть

шматочок того ж тіста, з якого

                            начинкою              зроблена основа. Однак все

популярнішими стають круасани з

imageначинкою. Вона може бути солодкою і несолодкої. Начинки для круасанів можна зробити з найрізноманітніших рецептами, багато кулінарів винаходять їх самі. Однак для того, щоб фантазії пекаря знайшли гідне втілення, йому необхідно знати кілька правил приготування начинок для французьких рогаликів.

imageimageimage              Круасани

з солодкою начинкою


image

imageКруасани з солоними начинками

image

pdf
Додано
14 листопада 2023
Переглядів
153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку