Презентація. Тема: Стрижка волосся

Про матеріал

Призентація до теми: Стрижка волосся Після вивчення теми ви будете знати: 1. Що таке стрижка,фасон, 2.елементи стрижки 3.види стрижки 4.Ознаки хорошої стрижки

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Стрижка волосся. Після вивчення цієї теми ви будете знати: Що таке стрижка, фасон стрижки Елементи стрижки Види стрижки Ознаки хорошої стрижки

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Цікаво знати!Стрижка волосся — досить складна операція, що виконується для зміни форми волосяного покриву голови. Стрижка – це процес вкорочення волосся, що складається з методів, операцій, зрізів певного фасону. Необхідно пам'ятати, що від якості стрижки, що виконується, залежить зовнішній вигляд зачіски. І чим якісніше буде виконана стрижка, тим довго-вічніше буде зачіска. Тому стрижка вважається одним із найскладніших видів робіт. Щоб ви-конати її кваліфіковано, перукарю необхідні уява художника, передбачення руху волосся, професійні знання та практичні навички техніки стрижки, по-єднання точності та постійного контролю за своїми діями. Існує значна кількість різних за фасонами стрижок.

Номер слайду 4

Фасоном стрижки називається конкретна кінцева мета, яка поставлена перед перукарем, і яку він досягає із застосуванням тієї або іншої операції. Щороку на конкурсах професійної майстерності, фестивалях перукарсь-кого мистецтва, майстер-класах відбуваються презентації нових імен ви-датних фахівців і, звичайно, все нових і нових стрижок. Фантазія, творчість, пошук перукарів не мають обмежень. Як розібратися в цьому різноманітті? З чого починати? Слід з’ясувати з чого складається стрижка. Колір. Текстура. Форма. ЕЛЕМЕНТИ СТРИЖКИФорма - тривимірне зображення зачіски, яке характеризується висотою, шириною і глибиною.

Номер слайду 5

Перукар дивлячись на нову стрижку починає аналіз форми . Основним елементом будь-якої форми є лінії.

Номер слайду 6

Хвиляста лінія - поєднання увігнутої і вигнутої ліній, яка створює фо-рму хвилі Зігнута лінія може згинатися плавно або різко. Таким чином, зігнуті лінії можуть бути: (1)Плавними і пасивними (1) Різкими і активними (2) (2) (2)

Номер слайду 7

Кожна лінія кудись прямує. Куди? Що показує? Напрям - один з ключів до сприйняття зачіски в цілому. Прямі лінії передають основні напрями: вгору, вниз, управо і вліво. Зігнуті - додатковіЛінії утворюють замкнуті фігури - контури. Що це? Контур - це двомірне зображення об'ємної форми, що складається з висоти і ширини. Найчастіше стрижки набувають форми кола, трикут-ника, квадрата Отже, форма зачіски визначається її зовнішнім контуром, або силуетом, який називається лінією форми Проаналізувавши з яких ліній складається стрижка, куди вони прямують, який контур утворюють майстер далі думатиме, яким способом розділи-ти волосся на зони, яким прийомом зрізати пасмо, який метод, зріз використати?

Номер слайду 8

ВИДИ СТРИЖОК1. Контрасна (силуетна)- різкий перехід у довжині волосся. 2. Неконтрасна (рівномірна)- немає різкої відмінності у довжині волосся. До цього виду стрижки відноситься і операція по зменшенню густоти волосся на всій поверхні волосяного покриву голови або на окремих її ділянках. За методом виконання стрижки бувають: - симетричні; - асиметричні; - комбіновані.

Номер слайду 9

Майстер-перукар при стрижці має враховувати: - індивідуальні особливості клієнта (будова голови, обличчя, шиї, густота і колір волосся, заріст волосся по крайовій лінії, комклекція); - вік; - професія; - напрям моди. Чому на ці фактори слід звертати увагу? Тому що головне призначення стрижки - підкреслити достоїнства і приховати недоліки.

Номер слайду 10

Які операції слід вміти виконувати для створення стрижки?

Номер слайду 11

В результаті правильно підібраної стрижки і високої майстерності перукаря ми отримуємо хорошу стрижку.

Номер слайду 12

Щоб вона приносила радість потрібно підтримувати її форму і кожні 4 тижні підрівнювати. Більш довге волосся – раз у 6 - 8 тижнів. Щоб запустити довге волосся, потрібно регулярно його підстригати, раз в 2 - 3 місяці, щоб кінчики були рівними і не сіклися. Модна стрижка – один з чинників нашої зовнішності, яка привертає увагу оточуючих. Стрижка може виділити вас з натовпу або загнати в темний кут. Перш ніж зважиться на стрижку необхідно не тільки підібрати модну, але ще і впевнитись що вона підходить під ваш овал і риси обличчя.

Номер слайду 13

ПРИГАДАЙМО!!! Частини поверхні голови і точки По точках, які розташовуються на межі початку волосяного покриву го- лови, проходить крайова лінія росту волосся і є важливою характеристикою волосяного покриву голови. Крайова проходить через точки. 1 — лобний виступ; 2 — лобна виїмка; 3 — скроневий виступ; 4 — скронева виїмка; 5 — скроня; 6 — за вушною раковиною; 7 — потиличний кут; 8 — шийна виїмка

Номер слайду 14

ЧЧаассттииннии ггооллооввии Т-тім'яна, С-скронева, П-потилична, М-макушка Щоб розподілити волосся на частини використовують проділи. Проділ - це лінія, за допомогою якої відділяють невелику частину во-лосся пасмо, або певну зону голови Щоб розділити волосся на зони, необхідно провести проділи. Проділи для поділу голови на зони можуть бути : вертикальними, горизонтальними В результаті поєднання основних проділів утворю-ються додаткові та відокремлюють частини поверхні голови. r

Номер слайду 15

За допомогою основних проділів ми отримуємо: 1 - верхню потиличну зон (ВПЗ), 2 - нижню потиличну зону (НПЗ), 3 - тім'яну, або фронтально тім'яну (ФТЗ), 4 - дві скроневі ліва і права (ЛСЗ, ППЗ).

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

pptx
Додано
17 листопада 2022
Переглядів
2467
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку