Призинтація на тему: "ВИДИ ХОРЕОГРАФІЧНОГО МИСТЕЦТВА"

Про матеріал
Розповідається про усі види хореографічного мистецтва. Тут ви дізнаєтесь дуже багато цікавої інформації про кожен вид і також подані різні цікаві фотографії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Види хореографічного мистецтва

Номер слайду 2

Хореографія є одним з видів мистецтва. За багато століть свого існування стала великим деревом якого крона багата різновидами . Об’єднанна стовбуром та багатим корінням.

Номер слайду 3

Коріннятанець , який створювався народами та промовляв на своїй образній мові ( побутовий танець) , а дерево зростає і вже не тільки побутові, але і сценічні танці мають свої відгалуження . Пропонують глядачу сцени яскраві види класичного танцю, характерного народного танцю , естрадного танцю , модерн, бального , побутового , спортивного, неокласичного .

Номер слайду 4

Сценічний танець Сценічний танець – це танець , який виконується на глядача.

Номер слайду 5

Класичний танець. Система танцювальних рухів заснована на визначених позиціях ніг, рук, корпуса і голови.

Номер слайду 6

Характерний танець. З французької (danse caractéristique ) танець образів , виник в балетних спектаклів. Дав поштовх до пізніших форм народно сценічної хореографії.

Номер слайду 7

Народно сценічний танець. Це результат колективної творчості переходячи від виконавця до виконавця з покоління в покоління з однієї місцевості до іншої . У кожного народу склалися свої танцювальні традиції хореографічно створюють народно сценічні танці на народно побутових.

Номер слайду 8

Естрадний танець. Вид сценічного танцю це танець , який виконується з естради , хоча на естраді використовуються всі різновиди танців.

Номер слайду 9

Модерн. Виник ,як нова течія ,що заперечувала канони класичного танцю на користь вільної пластики рухів природно близьких людині. Поступово досвід привів цей вид сценічної хореографії до фактичного синтезу основи класики, вільної пластики та елементів фольклорної пластики танцю. Перші виконавці танцю модерну виділяються такі фігури Айседори Дункан , Марта Грехем , Марк Вильнан.

Номер слайду 10

Побутовий танець Танець поза сценою. Беруть свій початок у хороводах, які є основою української народної хореографії. В цих танцях відображаються істотні риси характеру українського народу: волелюбність, героїзм, завзяття, винахідливість, дотепність, нестримна веселість тощо. Побутові танці є невід'ємною частиною щоденного життя народу. Їх виконують на масових вечорах, гулянках тощо.

Номер слайду 11

Бальний танець. Термін бальні танці походить від слова бал, яке в свою чергу походить від латинського ballare, що означає танцювати. Міжнародні змагання з бальних танців поділяються на дві програми: стандартну і латиноамериканську, до кожної з яких входять по п'ять танців: вальс, віденський вальс, фокстрот, квікстеп та танго до стандартної програми, самба, румба, ча-ча-ча, пасодобль та джайв до латиноамериканської програми.

Номер слайду 12

Ритмо - пластичний. Одна з течій стилю модерн.

Номер слайду 13

Неокласичний Заснований на класичних традиціях, мистецтв античності відродження класицизму.

Номер слайду 14

Спортивний танець Виконання спортивних комплексів танцювальних елементів під музику.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Вишинська Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Годіна Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 жовтня 2020
Переглядів
3009
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку