Проблеми і причини міграції в Україні

Про матеріал
Це презентація про міграцію в Україні. Є інформація про міграцію під час війни 2024 року
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготував Вознюк Олег. Проблеми і причини міграції в Україні

Номер слайду 2

Що таке міграція? Міграція-це процес зміни постійного місця проживання індивідів чи — соціальних груп: переміщення в інший регіон країни або в іншу країну. Міграцією є також переїзд на проживання із села в місто і навпаки.

Номер слайду 3

Причинами (економічні, політичні, релігійні, національні, екологічні тощо); термінами (сезонні, тимчасові, постійні, або незворотні), масовістю (одиничні і масові); дальністю (міжконтинентальні і внутрішньоконтинентальні); напрямами (зовнішні і внутрішні); мотивами (примусові та добровільні); способами організації (організовані та неорганізовані); правовим статусом (легальні і нелегальні). Міграції класифікують за:

Номер слайду 4

Залежно від напряму міграціїПеретин кордонів держави. Переміщення всередині державної територіїЗОВНІШНІВНУТРІШНІ

Номер слайду 5

Види міграцій. Пов’язана з пошуком роботи, поліпшенням умов життя. ЕКОНОМІЧНІСпричинені війнами, революціями, ліквідацією колоній, зміною державних кордонів тощо. ПОЛІТИЧНІЯк правило, пов’язані із паломництвом до святинь: Єрусалима, Мекки та ін. РЕЛІГІЙНІЛюди залишають райони екологічних катастроф, де існує загроза для їх здоров’я і життя (ЧАЕС, Приуралля). ЕКОЛОГІЧНІ

Номер слайду 6

Чому українці прагнуть покинути рідну землю?Значні проблеми в багатьох країнах світу зумовлені нелегальною міграцією, яка є загрозою для міжнародної стабільності й розвитку держав. Протидія нелегальній міграції безпосередньо пов’язана із забезпеченням національної безпеки держави, оскільки нелегальна міграція сприяє створенню організованих злочинних угруповань, діяльність яких спрямована на незаконне ввезення мігрантів включаючи торгівлю людьми, сексуальну експлуатацію жінок і дітей. Для нашої країни проблема нелегальних мігрантів є особливо актуальною, адже внаслідок свого географічного положення вона виступає своєрідним транзитним мостом, що поєднує Азію та Європу.

Номер слайду 7

З початку повномасштабного вторгнення понад 14 млн українців – третина населення країни – залишили свої домівки. Понад 6,5 млн із них розкидані по світу як біженці, а близько 3,7 млн залишаються переміщеними особами в Україні, звітує Міжнародна організація з міграції ООН. Попри безпекові ризики на 22 лютого 2024 року понад 4,5 млн уже повернулися додому. Водночас, згідно з дослідженням Gradus Research, у разі загострення ситуації 18% українців можуть ухвалити рішення виїхати за кордон на період війни. Міграція під час війни.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дякую за Увагу!!!

pptx
Пов’язані теми
Географія, 8 клас, Презентації
Додано
11 квітня
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку