Проблемні ситуації шкільного життя

Про матеріал
Уміти аналізувати і обгрунтовувати ситуації, знаходити правильне вирішення їх, запобігати наступним таким ситуаціям.
Перегляд файлу

Проблемні ситуації шкільного життя

  1. Діти на уроці образотворчого мистецтва малюють щасливу сім’ю. Дівчинка (новенька) похнюплено сидить, нахиливши голову. Однокласниця запитує, що сталося, але дівчинка починає плакати. Підходить учитель: «Що сталося, чому ти плачеш?». Відповідь дівчинки: «У мене немає щасливої сім’ї…»     

     Ваші дії.

  1. Під час перерви діти гралися на подвір’ї. Одна з шестикласниць упала і впустила новий, щойно подарований телефон, який розбився. Дівчинка почала плакати, а потім істерично кричати, що додому не може повернутися, бо їй перепаде вдома від батьків через телефон.

      Ваші дії.

  1. Учень 9 класу постійно ображає, принижує дівчат. Але вони мовчать, бо він погрожує їм. Один з однокласників став на захист дівчат. Якими можуть бути його дії?

 

  1. Учень 4 класу сказав учителю, що не виконав домашнє завдання, бо батьки сварилися, кричали, вживали лайливі слова.

     Ваші дії.

  1. В учня після розлучення батьків погіршилася поведінка, він став роздратований, почав грубіянити вчителям, пропускав уроки без поважних причин, зневажливо відгукувався про батька. Як вплинути на підлітка. Які правильні кроки зробити?

      Ваші дії.

  1. У дівчинки 5 класу надмірна вага. З неї постійно глузують однокласники, обзивають її, створюють конфліктні ситуації. Як бути?

       Ваші дії.

  1. Хлопчик тримається в класі осторонь, майже ні з ким не спілкується. Під час уроків любить залазити під парту і просто сидіти, не працюючи разом із дітьми. Як повестися в такій ситуації.

      Ваші дії.

  1. Під час підготовки до новорічного свята хлопчик відмовився брати участь у виставі, вчити вірш і співати. Він сказав, що не хоче і не буде, бо йому не подобається. Діти просили, щоб не підводив клас, але він не зважав на прохання, а потім почав плакати.

     Ваші дії.

  1. На перерві семикласники дуже галасували, хлопці стрибали по стільцях і зламали один з них. Коли почали з’ясовувати, хто це зробив, винуватця не знайшли. Як бути?

      Ваші дії.

  1.  Задерикуватий учень постійно до всіх чіпляється, ображає, на уроках заважає іншим працювати, викрикує, відбирає речі в однокласників, коментує кожне слово вчителя. Як вирішити цю проблему.

      Ваші дії.

docx
Додано
17 січня 2022
Переглядів
772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку