Проєкт " Плакати чи не плакати"

Про матеріал

Проект на уроки біології до теми "Емоцій" та " Вижча нервова діяльність людини"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготували Учені 9-А класу Поліщук Юлія і Шилан Віталії Керівник: Лашта Катерина Михайлівна Корець 2019

Номер слайду 2

1. Плакати-це добре, чи погано?! 2. Коли плакати можна? 3. Коли плакати не можна? 4. Чи плачуть брати наші менші? 5. Святі сльози. 6. Плакати чи сміятись? 7. Допоможи сльозами не горю, а здоров’ю. 8. Шкідливо, чи корисно??? 9.Чоловіки-поплачте! 10. Соціологічне опитування 11. Висновки соціологічного опитування. 12. Використана література.

Номер слайду 3

Плакати-це ДОБРЕ тому,що: Скидаєш негативні емоції. Звільняєш місце новим клітинам. Очищаються слізні протоки. Плакати-це ПОГАНО тому,що: Погіршується твій зовнішній вигляд. Втягуєш в свою істерику інших. Погіршується твій внутрішній стан.

Номер слайду 4

Під час надзвичайних ситуацій. На роботі. У громадському місці. Під час публічного виступу. При прощанні. Вагітній. Через дрібниці.

Номер слайду 5

У травмпункті. Краще мовчки лити сльози,чим кричати і смикатись. Якщо буде дуже боляче, чи прикро. Без коментарів! З приводу кохання. А як же все відчувати!

Номер слайду 6

Крокодилячі сльози-неземні. Вони такі великі, що у людей склався вислів “Плаче крокодилячими слізьми”. Та й наші маленькі улюбленці теж плачуть. Але зрідка - коли прощаються з хазяїном , або відчувають близьку смерть. Доречі рослини теж плачуть. Зверніть увагу на березу. Ми всі п’ємо її сік, а це і є її сльози.

Номер слайду 7

Ікони також плачуть. Ось деякі відомості про сльози ікон: 1. Найдовше плакала Монреальська ікона Божої Матері-15 років. 2. Плачуть не тільки ікони, а й гіпсові статуетки, зображення Святих на дереві, папері, залізі. 3. Найчастіше плаче ікона Божої Матері. 4. Вчені, досліджуючи сльози ікон, виявили, що вони не відрізняються від людських сліз. 5. Є зв’язок між мироточивими іконами і трагічними подіями у світі. 6. Країною-рекордсменкою по мироточивості є Росія. 7. До кінця ХІХ ст. “плачучі ікони” трапляються дуже рідко. Нині кількість таких ікон стає неймовірною. 8. Сльози ікон мають запахи: троянд, бузку, та ладану. 9. Були випадки, коли сльози текли знизу вверх. 10. Якщо ікона заплакана слізьми, або кров’ю-бути великій біді.

Номер слайду 8

Вчені, досліджуючи феномен сміху, підрахували, що хвилина веселощів=25 секундам фізичної активності і виробляє гормон щастя. То чи варто нам плакати?!

Номер слайду 9

Хто з нас у складну хвилину не одержав пораду: “Поплач-полегшає”. І справді, після ридань горе хоча й не стає меншим, але мучить вже не так жорстоко. Може, тому жінки, чий організм природа оберігає ретельніше, ніж чоловічий, плачуть частіше. А ті з них, у кого сльози “близько”, швидше виходять зі стресів, ніж їхні стійкі подруги. Тож не бійтеся плакати. Більшість людей зізнаються, що після сліз вони почуваються ліпше, Сльози горя, радості, або полегшення-прекрасний спосіб позбавитися стресу.

Номер слайду 10

Опір плачу може шкідливо позначитись на твоєму психічному стані, бо апатія, відсутність переживань “з’їдають” людину зсередини. Прозора лужна рідина виводить шкідливі речовини з організму. Втримання своїх емоцій сприяє погіршенню сну, отруєнню внутрішніх органів, розлад системи травлення.

Номер слайду 11

Можливо, тому в чоловіків так багато хвороб, спричинених стресом, бо їх з дитинства повчають та переконують, що плакати соромно. Американці, які погрузли в стабільності, вже вловили цю небезпеку. З’явилися спеціальні таблетки, видовища, на яких тисячі людей можуть очиститися наревівшись вдосталь. Кінохіт “Титанік” примусив плакати 48% людей. За їх свідченням, що не плакали 20 років.

Номер слайду 12

В учнів сьомих і п'ятих класів найчастіше плач переходить у сміх. У одинадцятих, десятих не переходить, в інших класах-це трапляється рідко.

Номер слайду 13

Більшість сьомих, дев’ятих, п’ятих і десятих класів вважають-сльози учнів впливають на поведінку вчителів, учні п’ятих, сьомих і одинадцятих класів вважають, що не впливають.

Номер слайду 14

Сьомі, п’яті, дев’яті і десяті класи вважають, що плакати потрібно. Але більшість учнів цих же класів, крім дев’ятого, рахують плач за непотрібне.

Номер слайду 15

Як ми бачимо найчастіше плачуть учні восьмих, п’ятих, сьомих, одинадцятих, класів в випадках, коли не стримуються. Дуже мала кількість учнів сьомих, дев’ятих і десятих класів плачуть дуже часто. Дуже рідко плачуть деякі учні, починаючи з п’ятих класів

Номер слайду 16

Ми провели опитування в нашій школі на деякі важливі і цікаві для нас питання. Було замічено, що учні 5-их класів найчастіше плачуть через травми, 7-9-10-коли ображають близькі люди та через депресію, 8-по різних причинах, 11-через проблеми в сім’ї. Але найчастіше плачуть 8-класи, мабуть через перехідний вік. В сьомих класах плач найчастіше переходить у сміх і взагалі вони вважають, що плакати не потрібно.

Номер слайду 17

Медична сестра: МО “Жіноча громада” -2004 ;26-27 с. Ліза: ДП “Бурда Україна” -2003 ;15,23 с. Ліза: ДП “Бурда Україна”-2005, ;20,32,40,11 с. Ліза: ДП “Бурда Україна” -2004 ; 21,15 с. Духовність-це здоров’я молодого покоління:.-Тернопіль,2005; 182с. 100 знаменитих загадок природи :.- Харків,2005; 493,494,495с.

ppt
До підручника
Біологія 8 клас (Матяш Н.Ю., Остапченко Л.І., Пасічніченко О.М., Балан П.Г.)
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
205
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку