Проєкт для вихованців в ЗДО "У фруктовому саду"

Про матеріал
Мета проєкту: •Познайомити дітей з фруктами; •Сформувати у дітей знання про різноманітність фруктів; вміння їх розрізняти; •Створити умови для формування у дітей знань про природу; •Розвивати у дітей соціально-емоційну та пізнавальну сфери; •Розвивати інтерес дітей молодшого дошкільного віку до пізнання та дослідження.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт для вихованців ЗДО «У фруктовому саду»

Номер слайду 2

Характеристика проекту: Тип проекту: пізнавально-ігровий. За тривалістю: короткотривалий – 1 тиждень. За кількістю учасників: колективний. За характером контактів : у межах групи. Учасники: діти молодшого дошкільного віку, вихователь, батьки

Номер слайду 3

Мета проекту: Познайомити дітей з фруктами Сформувати у дітей знання про різноманітність фруктів; вміння їх розрізняти. Створити умови для формування у дітей знань про природу. Розвивати у дітей соціально-емоційну та пізнавальну сфери. Розвивати інтерес дітей молодшого дошкільного віку до пізнання та дослідження

Номер слайду 4

Завдання проекту: Сформувати у дітей елементарні уявлення про значення фруктів в житті людини. Збагачувати словниковий запас та активізувати словник з даної теми. Заохочувати прояв ініціативи та допитливості з метою отримання нових знань. Розвивати у дітей інтелектуальну активність. Вчити дітей проводити нескладні досліди з фруктами; заохочувати дружні відносини під час дослідницької діяльностіВиховувати у дітей бережне ставлення до продуктів.

Номер слайду 5

Прогнозоватий результат проекту: Розширення у дітей елементарного уявлення про фрукти, вміння розрізняти їх. Підвищення рівня розвитку мовлення, збагачення словникового запасу у дітей. Формування стійкого пізнавального інтересу до експерементування. Виховання бережливого ставлення до фруктів Прояв емоційного відгуку, взаємодопомоги. Формування у батьків інтересу до проблем екологічного виховання дітей; активна участь батьків у спільній діяльності, організації здорового способу життя.

Номер слайду 6

План роботи над проектом. Підготовчий етап. Основний етап. Заключний етап

Номер слайду 7

Підготовчий етап. Вибір теми проекту;Визначення мети та завдань, складання плану робота;Підбір рухливих та мовленнєвих ігор;Розглядання картинок, пов’язаних з об’єктами неживої природи- фруктами;Бесіди з дітьми для виявлення знань про фрукти;Підготовка віршів, закличок, загадок, ілюстративного матеріалу з використанням фруктів;Підготовка необхідного обладнання;Визначення змісту, методів, форм роботи з дітьми та їхніми батьками.

Номер слайду 8

Основний етап. Організація діяльності в рамках проєкту: Бесіди «Чим корисні фрукти?», «Фрукти треба мити»Спостереження за яблунею; спостереження за працею людей у саду (збирання фруктів)Розучування та читання віршів про фрукти, Д. Онковича «Яблучко»; М. Луговика «Грушка» ; М. Підгірянки «А яблучки два». Розглядання фруктів;Порівняння деяких фруктів між собою;Досліди з фруктами: показати, що у фруктах є сік;Заняття із ознайомлення з природою «Зустріч з їжачком»;Дидактичні ігри: «Що я дістала з кошика?»; «Назви одним словом»; «Чарівна торбинка»; «Збери фрукти»; «Відгатай та назви фрукти на дотик»; «Зваримо смачний компот»;Рухлива гра «Збери фрукти»Сюжетно-рольова гра «Приготуємо компот»;Конструктивно-будівельна гра «Парканчик для фруктового сада»;Малювання яблучок на землі паличками;Ігри «Миття фруктів» (імітаційні рухи); «Мої улюблені фрукти»; «Впізнай та назви»;Інформація для батьків (бесіди, консультації).

Номер слайду 9

Заключний етап. Підведення підсумків проєкту;Аналіз успішності проведеної роботи з дітьми;Презентація проєкту.

Номер слайду 10

Ознайомити батьків з метою проєкту та видами спільної діяльності для його успішної реалізації. Організація онлайн-бесід та консультацій для батьків. Запропонувати проводити вдома з дітьми дослідницьку діяльність. Робота з батьками:

Номер слайду 11

Розглядання фруктів

Номер слайду 12

Спостереження за яблунею

Номер слайду 13

Бесіда «Чим корисні фрукти?»??

Номер слайду 14

Дидактична гра «Назви одним словом»ФРУКТИ

Номер слайду 15

Дидактична гра «Збери фрукти»

Номер слайду 16

Гра «Миття фруктів» (імітація рухів)

Номер слайду 17

Порівняння фруктів між собою

Номер слайду 18

Досліди з фруктами

Номер слайду 19

Спостереження за працею у саду (збирання фруктів)

Номер слайду 20

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
21 січня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку