Проект-дослідження: "Перші квіти весни: зберегти чи знищити?":

Про матеріал
Метою даної роботи є: заклик всіх небайдужих до навколишнього середовища громадян проявити екологічну свідомість - не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів заради збереження унікальної української природи. Дана робота містить опис та результат дослідження поданий у формі відеоролика.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

Проект-дослідження

«Перші квіти весни:

E:\конкурс класний керівник\65497665.jpgЗберегти чи знищити?»

 

Визирнув підсніжник під вікном у мене:
Голівонька біла, листячко зелене.
Холодно повсюди, ще сніги біліють...
Квіточки тендітні ніжно серце гріють…

 

З настанням весни, з’являються і перші провісники цієї чудової пори року. Наче маленькі вогники яскравими кольорами сповіщають вони про поступове пробудження природи. Це первоцвіти — підсніжники, проліски, шафрани, а пізніше — зозулинці, ковили, рябчики, тюльпани, конвалії. Поряд із цим дивом природи приходить і біда: до весняних свят відбувається стихійне та масове знищення дикорослих лікарських, ендемічних, декоративних, а також рідкісних і зникаючих видів рослин з числа занесених до Червоної книги України та тих, що підлягають особливій охороні на території нашої області. Це при тому, що естетичний вид однієї такої зірваної рослини — нетривалий.

Згідно законодавства України, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх рештками, громадяни порушують закони України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про Червону Книгу України», та згідно ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами. Однак, попри всі заборони, торгівля первоцвітами давно набула як всеукраїнського так і міжнародного масштабу. Починаючи від збору квітів до роздрібної торгівлі працює добре налагоджений ланцюг.

Ця операція проводиться в Україні щороку, але, тим не менш, торгівля пролісками не припиняється. Бажання людей збагатитися не знає меж.

Метою даної роботи є: заклик  всіх небайдужих до навколишнього середовища громадян   проявити екологічну свідомість - не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів заради збереження унікальної української природи.

Дана робота  містить відеоматеріал, який розкриває безмежну  красу першоцвітів, етапи цвітіння підсніжника, показує  види підсніжників, які занесені до Червоної книги, а також показує альтернативні методи виготовлення цих  квітів за допомогою підручних матеріалів.

 

 

Рисунок4.png

Рисунок6.png

 

Рисунок5.png

Рисунок7.png

zip
Додано
6 квітня 2019
Переглядів
1524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку