Положення про проєкт "Гайда на кухню!"

Про матеріал

Проєкт “Гайда на кухню!" спрямований на формування у здобувачів освіти з ООП культури харчування; правильних харчових звичок; основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення.

Перегляд файлу

 

                                     Затверджено наказом

                                                    від_______________№_____

                              Директор школи

________________                   

 

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ
про проєкт «Гайда на кухню!»

для здобувачів освіти 5-10 класів

КЗО “Криворізька спеціальна  школа

“Сузір’я” ДОР”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І.  Загальні положення

1.1. Проєкт “Гайда на кухню!” (далі проєкт) спрямований на формування у здобувачів освіти культури харчування; правильних харчових звичок;  основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення.

 

1.2. Проект реалізується за сприяння ”КЗО “Криворізька спеціальна школа “Сузір’я” ДОР” (далі — заклад) , організатором проєкту є вчителька трудового навчання закладу Назаренко Віта Георгіївна.

 

1.3. До реалізації проекту можуть долучатись як фізичні так і юридичні особи.

 

ІІ. Мета та завдання

2.1. Проєкт створений з метою: цілісного формування культури  споживання їжі;  виховання ставлення здобувачів освіти до свого здоров’я як до особистих цінностей, стан якого залежить  від власної харчової поведінки конкретно кожної людини; усвідомлення цінності свого здоров’я.

 

2.2. Завдання проєкту: ознайомлення з головними чинниками харчування: достатність, якість, беспечність, збалансованність харчових продуктів, режим харчування; зміна культури харчування; формування правильних  харчових звичок через приготування “здорових страв”; розвиток навичок роботи в команді, вміння налагоджувати контакт з іншими; отримання досвіду спілкування з однолітками.

 

ІІІ. Проведення проекту

3.1. Проєкт  проводиться протягом 3 років (з вересня 2021року по вересень 2024року) на базі майстерні з обслуговуючої праці закладу у три етапи за такими термінами:

І етап — організаційно-прогнозуючий: з 09.2021р по 09.2022р.

ІІ етап — формуючий (практичний ): з 09.2022р. по 09.2023 р.

ІІІ етап — узагальнюючий: з 09.23р. по 09.24р.

 

ІУ. Умови участі та критерії відбору учасників проєкту

4.1. Для участі у проекті будуть залучені здобувачі освіти 5-10 класів для дітей з порушеннями слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення закладу, які за результатами анкетування (далі - заявка) виявлять бажання отримати більше знань, умінь та навичок з цього питання та матимуть дозвіл на участь з боку батьків або відповідальних за них осіб (далі - батьків).

 

4.2. Згода  на участь підтверджує розуміння батьків специфіку проекту, а саме використання учасниками проекту під час практичних робіт (приготування страв) електричних  приборів, ножів тощо.

 

4.3. Із числа поданих заявок формуються групи по кількості від 3 до 6 учасників.

 

У. Підсумок проєкту

5.1.  Підсумок проведення проєкту  проводиться до 01 вересня 2024р.  з обов’язковим  висвітленням роботи через фото, відео та методичні матеріали, зокрема розробки програми занять за інтересами/факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю “Школа здорового харчування”.

 

 

 

Положення розробила вчитель трудового навчання                          Назаренко ВГ

docx
Пов’язані теми
Трудове навчання, Інші матеріали
Інкл
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
435
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку