Проєкт “Гайда на кухню!" спрямований на формування у здобувачів освіти з ООП культури харчування; правильних харчових звичок; основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення.
Затверджено наказом
від_______________№_____
Директор школи
________________
ПОЛОЖЕННЯ
про проєкт «Гайда на кухню!»
для здобувачів освіти 5-10 класів
КЗО “Криворізька спеціальна школа
“Сузір’я” ДОР”
І. Загальні положення
1.1. Проєкт “Гайда на кухню!” (далі проєкт) спрямований на формування у здобувачів освіти культури харчування; правильних харчових звичок; основ здорового харчування та здорового способу життя; соціалізацію дітей з порушення слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення.
1.2. Проект реалізується за сприяння ”КЗО “Криворізька спеціальна школа “Сузір’я” ДОР” (далі — заклад) , організатором проєкту є вчителька трудового навчання закладу Назаренко Віта Георгіївна.
1.3. До реалізації проекту можуть долучатись як фізичні так і юридичні особи.
ІІ. Мета та завдання
2.1. Проєкт створений з метою: цілісного формування культури споживання їжі; виховання ставлення здобувачів освіти до свого здоров’я як до особистих цінностей, стан якого залежить від власної харчової поведінки конкретно кожної людини; усвідомлення цінності свого здоров’я.
2.2. Завдання проєкту: ознайомлення з головними чинниками харчування: достатність, якість, беспечність, збалансованність харчових продуктів, режим харчування; зміна культури харчування; формування правильних харчових звичок через приготування “здорових страв”; розвиток навичок роботи в команді, вміння налагоджувати контакт з іншими; отримання досвіду спілкування з однолітками.
ІІІ. Проведення проекту
3.1. Проєкт проводиться протягом 3 років (з вересня 2021року по вересень 2024року) на базі майстерні з обслуговуючої праці закладу у три етапи за такими термінами:
І етап — організаційно-прогнозуючий: з 09.2021р по 09.2022р.
ІІ етап — формуючий (практичний ): з 09.2022р. по 09.2023 р.
ІІІ етап — узагальнюючий: з 09.23р. по 09.24р.
ІУ. Умови участі та критерії відбору учасників проєкту
4.1. Для участі у проекті будуть залучені здобувачі освіти 5-10 класів для дітей з порушеннями слуху та дітей з тяжкими порушеннями мовлення закладу, які за результатами анкетування (далі - заявка) виявлять бажання отримати більше знань, умінь та навичок з цього питання та матимуть дозвіл на участь з боку батьків або відповідальних за них осіб (далі - батьків).
4.2. Згода на участь підтверджує розуміння батьків специфіку проекту, а саме використання учасниками проекту під час практичних робіт (приготування страв) електричних приборів, ножів тощо.
4.3. Із числа поданих заявок формуються групи по кількості від 3 до 6 учасників.
У. Підсумок проєкту
5.1. Підсумок проведення проєкту проводиться до 01 вересня 2024р. з обов’язковим висвітленням роботи через фото, відео та методичні матеріали, зокрема розробки програми занять за інтересами/факультативного курсу/курсів за вибором/варіативного модулю “Школа здорового харчування”.
Положення розробила вчитель трудового навчання Назаренко ВГ