Проєкт "Храми Чорнобаївщини"

Про матеріал
Краєзнавчо-пошуковий проєкт про духовні храми Чорнобаївщини. Робота над створенням проєкт дуже згуртувала дітей. Дала можливість відвідата храми . Зібрана велика кількість інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему“Духовність – здоров’я молодого покоління. Храми Чорнобаївщини”

Номер слайду 2

Тип: краєзнавчо-пошуковий. Мета: ознайомити учнів з духовними храмами нашого району; розвинути духовні та моральні цінності,уміння висловлювати власні думки,формувати кругозір особистості; виховувати свідоме ставлення до власного та духовного здоров’я. Термін: короткотривалий. Координатори: учні 9 класу Ємець Ірина, Ляпкало Анна. Дослідники: Ємець Ярослав, Бреус Ярослав, Денищич Олег, Кощавка Ігор, Ільїнський Олександр, Сушко Катерина, Хоружа Катерина. Консультант проекту: Вичка Є. О.., класний керівник

Номер слайду 3

Підготовчий етап: 1. Організаційний момент. Оголошення теми проекту. 2. Складання плану роботи. 3. Розподіл доручень між учнями класу. 4. Збір інформації для проекту. Творчий етап: 1. Обговорення ідеї. 2. Розподіл доручень між учнями класу: збір інформації; відвідування місцевого храму, храму в с. Христителево; створення медіа презентації. Заключний етап: Презентація проекту.

Номер слайду 4

Уже в підлітковому віці виникають “філософські” питання: для чого я народився і живу? Я – людина, але яка? Чому не така, як усі? Яким мене бачать інші люди – батьки, друзі, мої вороги? І чим є Бог? Як збудований Всесвіт, і що я в ньому? Чому люди ворогують? Чому люди хворіють? Як зарадити самотності? І на всі ці запитання треба знайти відповідь, бо інакше, як жити далі?

Номер слайду 5

А жити сьогодні доводиться в складному світі, в якому багато спокус. За свідченням самих учнів, важко встояти перед багатством, яке дається без великих затрат праці, сил і часу, розкішним життям, дорогими речами, перед косметикою, алкоголем, наркотиками, перед повною свободою від дорослих чинити так, як хочеться, безконтрольно і беззаборонно переглядати відео, проводити час у веселих товариствах , кататися на машині з великою швидкістю, “ганяти” на мотоциклі чи велосипеді. Як бути вдоволеним від життя і не втратити гідності , людської поваги, не стати на шлях бездумного збагачення за всяку ціну, не робити такого, за що згодом буде соромно? І тут без таких рис, як духовність, моральність, вихованість аж ніяк не обійтись.

Номер слайду 6

Молитва за Україну. Боже великий, єдиний,Нашу Вкраїну храни!Волі і світла промінням. Ти її осіни. Світлом науки і знання. Всіх нас просвіти,В чистій любові до краю Ти нас, Боже, зрости!Молимось, Боже єдиний: Нам Україну храни. Всі свої ласки й щедроти. Ти на люд наш пошли. Дай йому волю, дай йому долю,Боже єдиний,Світла і щастя народу,Дай і довгі літа!

Номер слайду 7

Свято-Преображенська парафія(заснована в 1991 році). Село Великі Канівці.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Парафія Святого Василія Великого(заснована 14 березня 2012 року). Село Ревбинці.

Номер слайду 14

Свято – троїцький храм. Село Іркліїв.

Номер слайду 15

Церква Святого Олексія. Село Богодухівка.

Номер слайду 16

Свято – Вознесенська церква (заснована в 1996 році). Село Мельники.

Номер слайду 17

Парафія Святої Великомучениці Варвари. СМТ Чорнобай.

Номер слайду 18

Парафія Різдва Святого Іоанна Христителя. Село Хрестителеве.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Переглядаючи цей проект, ми вчимося берегти і зміцнювати своє здоров'я, застосовуючи духовні закони. Дуже важливо усвідомити один закон “Роблячи вибір, ти змінюєш майбутнє!”А результати вибору можуть бути чи добрі чи погані. Часто ми чуємо вираз “життя несправедливе”. Але це зовсім не так. Життя абсолютно справедливе. Існує закон причин і наслідків. Все, що з нами трапляється – хороше чи погане – наслідок зробленого нами вибору. Треба прислухатися, яке почуття викликає той чи інший вибір. З раннього дитинства можна привчити себе помічати, що завжди, коли ти чиниш неправильно, це призводить до неприємних наслідків. Отже, треба думати, як говорити щоб чинити правильно.

Номер слайду 23

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
16 січня 2022
Переглядів
280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку