Проект "Ліси для нащадків"

Про матеріал
Проект "Ліси для нащадків" ( практична робота учнів по озелененню шкільної території)
Перегляд файлу

Проект «Ліси для нащадків»

C:\Users\user\Desktop\IMG-1605463778400-V.jpg

  Коли ми перейшли до третього класу, ми подумали, яку б добру справу нам зробити. Було багато пропозицій. Одна з них висадити деревце та квіти біля нашої школи.  

  Дерева дають необхідну кількість кисню, без дерев  неможливим  було б проживання людей на планеті Земля. Влітку дерева дають нам захист від спеки, очищають повітря. Також з дерев виготовляють меблі, кухонні прибори, канцтовари. Зелені парки, ліси радують людське око, вони приносять естетичне задоволення. Без дерев не було б притулу звірям, плазунам, птахам. 

  Ми вирішили посадити горіх, який будемо регулярно поливати, навіть на канікулах, установимо чергування.

C:\Users\user\Desktop\IMG-1605463770851-V.jpg

  Наше деревце буде дорослішати разом із нами. Воно стане прикрасою шкільно­го двора. У його кронах знайдуть затишок птахи, а горішками поласуємо ми та наші друзі!

  Дерево — це чисте повітря й краса. І найголовніше — людина, яка у своєму житті посадила хоча б одне дерево, ніколи не зможе знищити ані кущ, ані дерево, зберігатиме природу. Якщо ти са­джаєш дерева або квіти з чистим серцем, відкритою душею, ніколи вже не запо­дієш шкоди іншим людям.

  Ми домовилися по закінченні дев’ятого класу теж посадити дерева. І після за­кінчення школи також.

C:\Users\user\Desktop\IMG-1605463789189-V.jpg

Помешкання добрих і щиросердних людей завжди видно здалеку. Там буяють зеленим листям і яскравим квітом рослини. Вони можуть радувати наш зір у невеликому палісаднику, в прилаштованому на балконі ящику чи просто на підвіконні. Малесенькі незабудки і витончені троянди однаково привабливі. Щедро нам дарують свій аромат біленькі скромні квіти жасмину і розкішні півонії. Кожна квітка — це окраса нашого життя.

 

 

 

 

 

 

C:\Users\user\Desktop\IMG-1605331827174-V.jpg

Той, хто любить квіти, піклується про них, знає, що у рослин також є душа. Вони дуже чутливі і вміють віддано любити людину, яка не шкодує праці і часу, щоб за ними доглядати.

Квіти дарують нам не тільки свою красу. Вони — частинка всієї живої зеленої природи, завдяки якій ми маємо змогу дихати чистим повітрям. Адже рослинність, яка прикрашає нашу Землю, часто називають легенями планети.

 

C:\Users\user\Desktop\DSCN8987.JPG

А ще у квітів є особливе багатство — цілющі лікарські властивості. Ціла скарбничка природи схована у кожній, навіть найменшій квіточці. Іноді ми навіть не здогадуємося, що найпростіші лісові, польові, лугові квіти — справжні лікарі. Тендітні рожеві дзвоники наперстянки лікують серце.

C:\Users\user\Desktop\DSCN8973.JPG

На шкільній клумбі ми класною родиною посадили тюльпани, бо ці квіти приголомшують нас  своїм соковитим та яскравим кольором. Вони несуть радість, натхнення та тепло.

 

C:\Users\user\Desktop\IMG-1605463764017-V.jpg

 

Завжди під рукою у нас домашні квіти, які прикрашають оселю. І вони також наші природні помічники, які не тільки звеселяють житло зеленою барвою, своїм цвітом, але й поліпшують мікроклімат, допомагають зняти стрес. У своїй класній кімнаті ми піклуємося про квіточки : поливаємо їх, пересаджуємо, обрізаємо сухі листочки.

 

 

 

 

 

C:\Users\user\Desktop\IMG-1605633450859-V.jpg

Це тільки один приклад нашого спілкування з квітами. Навести їх можна безліч. Треба тільки прислухатися і придивлятися до природи, яка нас оточує.

Бережіть, любіть, саджайте дерева та квіти!                                                                                              Учні 3-Б класу

docx
Додано
31 січня 2023
Переглядів
117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку